پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت
سرخط خبرها

علت دیر رشد کردن دندان های عقل چیست؟

  • کد خبر: ۹۵۱۲۲
  • ۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۱
علت دیر رشد کردن دندان های عقل چیست؟
دندان‌های عقل بسیار دیر می‌رویند. اما علت این موضوع چیست و آیا این دندان‌ها هرگز برای انسان‌ها مفید بوده اند؟

به گزارش شهرآرانیوز، کشیدن دندان‌های عقل برای بسیاری از افراد در اواخر نوجوانی و اوایل دهه سوم زندگی مرسوم است. اما چرا این دندان‌ها در دوران کودکی همراه بقیه دندان‌های دائمی ما درنمی آیند؟

پاسخ به رشد کودک ارتباط دارد. در فک کودک فضای کافی برای رشد دندان‌های عقل وجود ندارد، اما همگام با رشد کودک، فک او نیز بزرگ می‌شود و فضایی برای رویش دندان‌های عقل مهیا می‌شود. البته در بیشتر موارد، فک انسان‌های مدرن به اندازه کافی بزرگ نمی‌شود که دندان‌های عقل بتوانند بدون مشکل رشد کنند. به همین دلیل کشیدن دندان‌های عقل رایج است.

انسان‌های باستانی دارای رژیم غذایی پر از مغز‌های گیاهی، سبزیجات خام، گوشت‌های شکار و دیگر غذا‌های سفت بودند. جولیا بوگنر، انسان شناسی در کالج پزشکی دانشگاه ساسکاچوان در کانادا، نوشته است: پیروی از این رژیم غذایی در خردسالی موجب رشد بیشتر فک می‌شود، اما از آنجا که مردم در کشور‌های صنعتی به خوردن غذا‌های نرم‌تر روی آورده اند، فک تا حداکثر حد ممکن رشد نمی‌کند.

یکی دیگر از دلایلی که دندان‌های عقل در جوانی می‌رویند، این است که تا آن زمان به آن‌ها نیازی نبوده است. زمانی که انسان‌های باستانی به دلیل خوردن غذا‌های سفت دندان‌های آسیاب خود را از دست می‌دادند، دندان‌های عقل جای آن‌ها را می‌گرفتند. استیون کوپفرمن، جراح دهان در مرکز پزشکی سیدرز-ساینای در لس آنجلس، گفت: آن‌ها برای کسی که ممکن است دندان آسیاب بزرگ (مولر) خود را از دست داده باشد، مانند پشتیبان عمل می‌کنند.

اما از آنجا که بیشتر افراد در دوران کودکی دندان‌های آسیاب بزرگشان را از دست نمی‌دهند، دندان‌های عقل منتظر می‌مانند تا در دوران بزرگ سالی رشد کنند. به عبارت دیگر، اگر در دوران کودکی یا نوجوانی دندان‌های آسیاب بزرگ خود را از دست بدهید، دندان‌های عقل برنامه ریزی شده اند تا برای پرکردن این شکاف درآیند.

نخستین مجموعه از دندان‌های آسیاب بزرگ دائمی یا دندان‌های پشت دهان که برای آسیاب کردن غذا طراحی شده اند، اولین بار حدود شش سالگی ظاهر می‌شوند، یعنی زمانی که افتادن دندان‌های شیری کودک آغاز می‌شود. در حدود دوازده سالگی دندان‌های آسیاب بزرگ دوم ظاهر می‌شوند و به عنوان پشتیبانی برای دندان‌های آسیاب شش ساله درصورت ایجاد پوسیدگی عمل می‌کنند. دندان‌های آسیاب سوم یا دندان‌های عقل در حدود هفده تا بیست ویک سالگی ظاهر می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->