تصویب ۸۹ هزار میلیارد تومان اعتبار برای استان خوزستان حمله با سلاح سرد در ژاپن یک فوتی و دو مجروح بر جای گذاشت (۴ بهمن ۱۴۰۳) انفجار خودرو در شهر منبج سوریه با یک کشته و ۷ مصدوم (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر نیرو وعده داد: بهبود وضعیت آب و برق در تابستان ۱۴۰۴ همسویی مجلس شورای اسلامی با گفتمان وفاق ملی دولت چهاردهم رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: انحصارطلبی بخش دولتی مانع رشد تعاون شده است انتقاد تند ترامپ به سیاستهای بایدن: هزاران قاتل و تروریست در آمریکا حضور دارند عارف: راه رشد اقتصادی از میدان‌داری بخش خصوصی می‌گذرد ترامپ حفاظت فیزیکی پمپئو و برایان هوک را لغو کرد بیانات رهبر انقلاب در دیدار عوامل برگزاری کنگره شهدای کاشان+ویدئو نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل ربیعی: به اصلاحات سخت اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم پزشکیان: در مملکت اگر من و شما بیل نزنیم با امضا چیزی درست نمی‌شود همتی: با همکاری بانک‌ها و بیمه‌ها مشکل کمبود سرانه آموزشی را حل می‌کنیم ویدئو| پزشکیان: هر امضایی بخواهید می‌دهم که بی‌عدالتی را حل کنید اما پول ندارم بدهم ماجرای پذیرش فرجام‌خواهی توماج صالحی از سوی شهید رازینی چه بود؟ مجمع نمایندگان استان، پشتوانه اندیشه‌ورزی دستگاه‌های اجرایی | آیین اختتامیه اجلاس هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی برگزار شد+ویدئو پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندرعباس تشکیل شد بازدید جمعی از مسئولین، اقتصاددانان، ورزشکاران و فعالان رسانه‌ای و فرهنگی از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» + عکس (۴ بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان: خواهید دید شعار می‌دهیم یا عمل خواهیم کرد | رود کارون یک فرصت طلایی است که می‌تواند برای خوزستان اشتغال‌زایی کند جزئیات قوانین معافیت سربازی اعلام شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) آیت الله علم الهدی: سلامتی و امنیت، پایه های اصلی پایداری جامعه است برنامه‌ها و رایزنی‌های فشرده ظریف در حاشیه اجلاس داووس ۲۰۲۵ + عکس دستور پزشکیان برای توسعه صنعت گردشگری در ساحل کارون وزیر دفاع: صنعت دفاعی همواره قطب کشنده جریان علم و فناوری است پزشکیان از فاز یک طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون بازدید کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) واکنش وزیر امور خارجه به اظهارات دبیرکل سازمان ملل در ارتباط با شفافیت برنامه هسته‌ای ایران عراقچی به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد
سرخط خبرها

رئیس جمهور در مجلس: خط قرمز دولت معیشت مردم است؛ بدون فکر برای سفره مردم، ارز ترجیحی حذف نمی‌شود

  • کد خبر: ۹۵۱۵۳
  • ۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۸
رئیس جمهور در مجلس: خط قرمز دولت معیشت مردم است؛ بدون فکر برای سفره مردم، ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
رئیس جمهور با تاکید بر لزوم همگرایی دولت و مجلس برای حل مشکلات مردم گفت: اگر دولت می‌خواست به قانون عمل کند باید ارز ترجیحی را بدون جبران حذف می‌کرد، اما خط قرمز ما سفره و معیشت مردم بوده و هست.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور که برای دفاع از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافته است، با گرامیداشت یاد شهدای ۱۹ دی ماه گفت: در ۱۹ دی ماه قیام مردم قم، علما، طلب و فضلا به حمایت از امام (ره) و ارزش‌های انقلاب اسلامی که در این دوره آغاز نهضت عظیم اسلامی که منتهی به ۲۲ بهمن شد. یاد همه شهدا به ویژه حاج قاسم سلیمانی را گرامی می‌داریم و به ارواحشان درود می‌فرستیم و از ارواح بلندشان استمداد می‌طلبیم.

وی یادآور شد: حضور امروز من در مجلس بدلیل به احترام به قانون و آیین نامه مجلس و برای تبیین لایحه بودجه ۱۴۰۱ است. در روز تقدیم لایحه بود ابعاد این بودجه و شاخص‌های آن را بیان کردم و حضور دو بار برای بودجه مسبوق به سابقه نبوده است. اما از باب احترام به قانون و آیین نامه مجلس و اجابت دعوت مجلس برای بار دیگر در برای تبیین بودجه ۱۴۰۱ حضور پیدا کنم. البته مشروح بودجه را ریاست سازمان برنامه و بودجه توضیح خواهد داد.

رییسی با بیان اینکه امروز همگرایی بین مجلس و دولت برای رفع مشکلات مردم ضرورتی است، گفت: انتظار مردم و دلسوزان انقلاب است که این همگرایی و همپوشانی صورت بگیرد. در جا‌هایی که این همکاری صورت می‌گیرد، آهنگ مجلس و دولت یکی است مثل آنچه که در قانون هسته‌ای که در مجلس تصویب شد و امروز هم دولت به دنبال آن است.

وی گفت: قانون مسکن تصویب شد و دنبال هم به دنبال اجرای مسکن است که هم وعده ما بود و هم مصوب مجلس و هم خواست مردم است. در حمایت از تولید، آنچه در مجلس تصویب بود و آنچه دولت دنبال می‌کند همه در یک سو است. این هم‌سویی و همراهی خواست مردم و هم در جهت حل مشکلات مردم است. یکی از جلوه‌های مهمی که می‌تواند در جهت همگرایی و همسویی مفید واقع شود، مساله بودجه به عنوان سند مالی کشور است.

حجه الاسلام والمسلمین رییسی افزود:انتظار و امید مردم برای دولت که گره‌ها را بگشاید و زندگی مردم را تسهیل کند و به ویژه مشکلات معیشتی مردم را حل کند، امید و انتظار والایی است. شما هم که با حوزه‌های مختلف در ارتباط هستید امید مردم این است که هر روز می‌گذرد مشکلات کاهش پیدا کرده و معیشت مردم حل شود.

رئیس دولت سیزدهم در بخش دیگری از سخنانش گفت: تلاش دولت بر آن است که وعده‌هایی که داده است، تحقق عملی و عینی پیدا کند و در عمل پایبند به وعده‌ها باشد. باید امروز در محضر مقدس پروردگار شاکر باشم نسبت به آنچه که در کشور در برخورد با ویروس کرونا اتفاق افتاد. دیگر موفقیت‌های بعضی از کشور‌ها و غربی‌ها را به رخ ما نکشند. به لطف خدا امروز پایین‌ترین سطح ابتلا و فوتی در کشور وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: امروز علیرغم شرایطی که در همسایگی ما و در بعضی از کشور‌های غربی وجود دارد، امروز با همت مردم و پیگیری مسوولان و در راس آن عنایت پروردگار باعث شده است که شاهد وضعیتی کاملا متفاوت در ایران و صیانت از مردم هستیم.

سیز نزولی تورم آغاز شده است | منابع ارزی کشور رو به افزایش است

 رییسی با بیان این که حل مساله تورم خواست مردم و همه دلسوزان است، گفت: امروز دنبال کنترل تورم هستیم و آمار‌ها هم نشان می‌دهد که سیر نزولی تورم آغاز شده است. با اقدامات و پیگیری‌هایی که صورت گرفت، سیر تورم که می‌رفت نه فقط در چند سال اخیر بلکه در تاریخ ۵۰ تا ۶۰ ساله کشور این تورم بی نظیر بود امروز سیر صعودی تورم تبدیل به سیر نزولی شده است و این آغاز مبارکی است که بعدا به کاهش قیمت‌ها و کاهش تورم به طور جدی در حوزه‌های مختلف منجر شود.

وی گفت: باید خدا را شاکر باشیم که ۴۰ درصد افزایش صادرات غیر نفتی در کشور وجود دارد و این هم از اقداماتی است که باید تلاش کرد که این میزان افزایش پیدا کند چرا که سهم ما در اقتصاد منطقه بسیار بالا است و باید تلاش کرد که این سهم در جای خود قرار بگیرد.

رئیس دولت سیزدهم یادآورشد: علیرغم همه تهدید‌ها و تحریم‌ها امروز افزایش صادرات نفتی و معیانات گازی را داریم. بعضی‌ها گله‌مند بودند که نمی‌شود، مگر می‌شود؟ اما این اتفاق افتاد و از طرف دیگر ارز حاصل از صادرات در حال برگشت به منابع ارزی است؛ لذا منابع ارزی رو به افزایش است علیرغم برخی سخنانی که گفته می‌شد امکانات صادرات نفت نیست یا اگر امکان صادرات است پول آن بر نمی‌گردد، اما این اتفاق افتاد یعنی هم افزایش صادرات نفت و هم وجوه حاصل از صادرات برگشت.

رئیس جمهور در ادامه به توازن سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: توازن در سیاست خارجی را وعده داده بودیم و امروز هم تعامل با کشور‌ها و هم توازن در سیاست خارجی به ویژه نسبت به همسایگان افتاده است و برای کشور‌های همسایه و جهان ثابت شده که جمهوری اسلامی توازن در سیاست خارجی را دنبال می‌کند. با برخی کشور‌ها در منطقه روابط اقتصادی و تجاری مان ظرف همین چند ماهه تا سه برابر افزایش پیدا کرده است.

وی گفت: مهمتر از همه در این چند ماه مساله افزایش اعتماد مردم به دولت است. این سرمایه بسیار بزرگی است که با هیچ چیز قابل عوض کردن نیست. اگر مشکلاتی ظرف این چند وقت در کشور داشتیم، زلزله و سیل داشتیم و از همه مهمتر حمله سایبری داشتیم که می‌خواستند کشور را دچار بحران کنند که با اعتماد مردم کشور این مشکل را پشت سر گذاشت.

حجه الاسلام والمسلمین رییسی گفت:‌امروز خود غربی‌ها و کسانی که بدنبال تحریم بودند می‌دانند که مهمترین دستاوردی که دولت دنبال کرده است خنثی کردن تحریم‌ها است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش در مورد حذف ارز ترجیحی در لایحه بودجه۱۴۰۱ گفت: زمانی که کار را که در دولت سیزدهم آغاز کردیم از ۱۸ میلیارد دلاری که در بودجه پیش‌بینی کرده بودیم، چیزی باقی نمانده بود یعنی در نیمه دوم سال مبلغی برای تخصیص ارز ترجیحی باقی نمانده بود. اگر دولت می‌خواست به قانون عمل کند باید ارز ترجیحی را بدون جبران حذف می‌کرد، اما خط قرمز ما سفره و معیشت مردم بوده و هست.

وی تأکید کرد: نمی‌توانستیم به اقتصاد کشور و بازار و زندگی مردم شوک وارد کنیم، موضوع را در جلسات کارشناسی بررسی کردیم و مقرر شد در چند ماه آتی ارز ترجیحی ادامه پیدا کند و بعد برای جبرانش تمهیداتی اندیشیده شود. بحث‌ها و نظراتی مطرح شد و شورای عالی هماهنگی اقتصادی برای این اقدام هم نظر شدند.

رهبری فرمودند؛ نظر مجلس در مورد حذف ارز ترجیحی اخذ شود

رئیسی ادامه داد: خدمت مقام معظم رهبری که موضوع مطرح شد ایشان فرمودند: «نظر مجلس در این ارتباط اخذ شود.» این سخن بسیار حکیمانه بود بعد از فرمایشات ایشان این موضوع را در دولت به عنوان لایحه دو فوریتی مطرح کردیم که در دولت به تصویب رسید.

وی اظهار داشت: براین اساس مقرر شد اولا ارز ترجیحی برای چند ماه آتی ادامه پیدا کند تا شرایط عادی شود. دوما حذف ارز ترجیحی بدون جبران برای مردم به ویژه خانواده‌های نیازمند کار درستی نیست حتماً باید این جبران صورت گیرد لذا در این لایحه هر دو نکته رعایت شد و لایحه تقدیم مجلس شد.

رئیس‌جمهور گفت: مجلس محترم بعد از اینکه لایحه مطرح شد، فوریت لایحه را رد کردند و مقرر شد لایحه به صورت عادی بررسی شود به عبارت دیگر مجلس اعلام نکرد که ارز ترجیحی را چه کنیم و اعلام نکرد که چگونه جبران کنیم. نه رای به ادامه ارز ترجیحی دادید و نه رای به جبران حذف ارز ترجیحی.

رئیسی اظهار داشت: ترجمه رای به عدم فوریت لایحه دولت این بود که «طبق قانون باید ارز ترجیحی حذف شود.» لذا شرحی برای ریاست مجلس نوشتم و گفتم که در جلسه برای نمایندگان تبیین شود که عدم رای به فوریت لایحه بدین معنا است که ارز ترجیحی باید حذف شود.

رئیس دولت سیزدهم گفت: این کار را به مصلحت ندانستیم معتقد بودیم که این کار شوک وارد کردن به سفره و معیشت مردم است که خط قرمز دولت است. رهبری مشکل را حل کردند و اجازه دادند وضعیت اقتصادی فعلی را تا تعیین تکلیف قطعی ارز ترجیحی ادامه دهیم.

بدون فکر برای سفره مردم و نیازمندان، ارز ترجیحی حذف نمی‌شود

وی اظهار داشت: باور داریم اگر ارز ترجیحی قطع شود حتماً باید برای جبران آن برای زندگی مردم به ویژه نیازمندان فکر جدی کرد. امکان ندارد بدون فکر برای سفره مردم و نیازمندان ارز ترجیحی حذف شود. در این راستا سازمان برنامه و بودجه با نمایندگان و برخی صاحب نظران هم جلساتی داشت تا همفکری و همراهی در این رابطه شود و مجلس و دولت با هم بتوانند مسائل و مشکلات را حل کنند.

 رئیس جمهور افزود: سازمان برنامه و بودجه به همراه برخی صاحبنظران در مجلس، جلسات متعددی برای همفکری در این زمینه برگزار کردند. مجلس و دولت امروز هم باید بتوانند مسائل را حل کنند تا تصمیمی اتخاذ شود که هم رشد اقتصادی را به همراه داشته باشد و هم بر معیشت مردم لطمه ای وارد نکند و هم بتواند نظام اقتصادی، پولی و مالی کشور را در انضباط کامل قرار دهد.

 رئیس دولت سیزدهم افزود: در واقع پیشنهادی که بتواند همه این مقاصد را دنبال کند حتما مورد حمایت ما است و دغدغه دوستان نسبتا به مساله ارز ترجیحی را می‌شود به عنوان تصمیمی با نگاه به ابعاد مختلف آن مورد توجه و بررسی قرار داد.

منبع: ایرنا

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->