به گزارش شهرآرانیوز؛ رئیس پیشین فدراسیون فوتبال نسبت به حواشی احتمالی حذف نمایندگان کشورمان از لیگ قهرمانان آسیا واکنش نشان داد. علی کفاشیان دیروز در مصاحبهای مدعی شد اگر جلوی اتفاقات اینچنینی گرفته نشود، احتمال حذف تیم ملی کشورمان از جامجهانی نیز وجود دارد.
علی کفاشیان در پاسخ به این سؤال که در سالهای گذشته مجوز حرفهای سرخابیها چگونه صادر میشد که امسال این اتفاق نیفتاده است، گفت: در آن زمان هم این مسائل با سازمان لیگ و باشگاهها در میان گذاشته و موارد اعلام میشد. فکر میکنم ایافسی و بخشهایی که نظارت داشتند، تعامل میکردند و مهلت دوباره میدادند تا بعضی چیزها مرحله به مرحله حل شود. مدت زیادی هم صبر کردند و دیدند اتفاقی نیفتاد تا این تصمیم را گرفتند و باشگاهها را محروم کردند.
وی دراینباره که در سالهای گذشته سندسازی میکردیم، تصریح کرد: من نمیگویم سندسازی میکردیم؛ ولی مواردی بود که نیاز به مجوزهای دولت و مسئولان بالا داشت که آنها راغب نبودند و مشکلات قانونی وجود داشت. AFC از مشکلات ما مطلع بود، اما اینطور نبود که فریب بخورند. مهلت میدادند تا مشکلات را برطرف کنیم. محرومشدن باشگاههای ما نه به نفع ایافسی و نه به نفع خودمان است.
بالاخره باشگاههای ما مجبور میشوند که قوانین لازم را اجرا کنند و الان بهترین فرصت است که باشگاهها ساختار حرفهای پیدا کنند و دستگاههای نظارتی هم دیگر نمیآیند بگویند که ما انجام نمیدهیم. بهترین زمان است که هیئتمدیره و مدیران باشگاهها بهجای اینکه به فکر نتیجه و بردوباخت تیمشان باشند، ساختارها را درست کنند.
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال در ادامه افزود: مالکیت ۲ باشگاه باید جدا شود. مسائل مالیاتی، حق پخش، درآمدزایی، مجامع ۲ باشگاه و همینطور حسابرسیهایی که باید صورت بگیرد هم وجود دارد. بدهیهای ۲ باشگاه هم مسئله مهمی است که باید پرداخت شود. وقتی که من مدیریت باشگاه را میگیرم، باید یک سال بگذرد تا ببینم شرایط باشگاه چگونه است؛ ولی به دنبال این هستم که تیمم نبازد. باید ساختار تیم را درست کنیم و کار فنی را به مدیرفنی و سرمربی بسپاریم. باشگاههای ما تیمهای پایه و آکادمی درستی ندارند.
یک مدیر باشگاه باید به فکر ساختار باشد و زیرساختها را درست کند؛ ولی مدیر با تیم به شهرهای مختلف میرود و بهدنبال نتیجه است که زیبنده باشگاه نیست. باید حق پخش را بگیریم و فشار بیاوریم که این مشکل حل شود. به رئیس ایافسی زمانی گفتیم که این مشکل وجود دارد و او گفت که نمیگذاریم تیمها در آسیا بازی کنند. بعد از آن با رایزنی رئیس صداوسیما بخشی از مشکل را حل کردیم. باید این حق پخش درست و حق آنها داده شود تا شرایط حرفهایگری را نیز کسب کنند.
کفاشیان در واکنش به این موضوع که برخی از پیشکسوتان معتقدند او بعد از دوره اول مدیریتش در فدراسیون فوتبال، وقتی مشکلات را دید، چرا برای ۴سال دیگر در فدراسیون فوتبال ماند، اظهار کرد: ما مجمع داریم و خیلی از کارها را در دوره اول انجام داده بودیم. زیرساختهایی را درست کرده بودیم و تیمهای ملی نتیجه گرفته بودند و این مواردی بود که مجمع نگاه میکرد. برای گرفتن حق پخش ۳هفته جلوی دوربین صداوسیما را گرفتیم و بعد از آن در جلسات مختلف به ما قول دادند که البته اجرا نشد.
چیزهایی هم دست رئیس فدراسیون نیست و این مسائل را مجمع فدراسیون فوتبال متوجه میشود. آن چیزی را که دست ما و در توان ما بود، با تمام تلاش انجام دادیم. وقتی در زمان یکی از وزرای ورزش، یک تیم خارجی به مشهد آمده بود، به دستور وزیر ورزش درِ استادیوم را بسته بودند. در این زمان از رئیس فدراسیون چه کاری ساخته است؟ ما نباید همه کاسهکوزهها را سر رئیس فدراسیون بشکنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که اگر اساسنامه تصویب نشود، کل فوتبال ما از ریل خارج میشود، خاطرنشان کرد: در آستانه جامجهانی هستیم و قطعا آنها جلوی کار ما را برای رفتن به جامجهانی خواهند گرفت. کیروش برای ما تعریف کرده بود که همین اتفاق برای پرتغال افتاده و فیفا به آنها فرصت داده بود تا مشکلشان را حل کنند و بعد از حل ایرادها، پرتغال توانست در جامجهانی شرکت کند. از همین الان باید به فکر باشیم و هشدار دهیم. از چند سال پیش خطر اساسنامه را گوشزد کرده بودم که الان جدی شده و یک سال هم گذشته است.
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال در واکنش به این موضوع که نمایندگان مجلس معتقدند فیفا نباید در فوتبال ما دخالت کند، گفت: اگر ایرادها را برطرف نکنیم، فیفا میگوید که جزئی از اعضای فدراسیون جهانی نمیتوانید باشید و وقتی ما را محروم کند، میگوید که هر کاری در داخل میخواهید، میتوانید انجام دهید؛ ولی در مسابقات جهانی نمیتوانید شرکت کنید، مثل کویت که تعلیق شد و نمیتوانستند در مسابقات جهانی شرکت کنند.
باید موضوع غیردولتیبودن فدراسیون فوتبال سریع تصویب و فدراسیون آماتوری در مجلس اصلاح شود. وقتی وزیر و معاون را از اعضای مجمع خط زدند، بهخاطر این است که فدراسیون باید مستقل و مجمع تصمیمگیرنده باشد. باید این قانون جدی گرفته شود و نمایندگانی که مصاحبه میکنند، این موضوع را در دستورکار قرار دهند و حمایت کنند تا تصویب شود.