رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مبلغ دقیق اقساط وام نهضت ملی مسکن مشخص شد + جزئیات (۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۰)

  • کد خبر: ۹۵۲۹۶
  • ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۴
مبلغ دقیق اقساط وام نهضت ملی مسکن مشخص شد + جزئیات (۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۰)
بر اساس برآورد وزارت راه وشهرسازی از مبلغ اقساط نهضت ملی مسکن که پرداخت آن از سه سال آینده آغاز می‌شود، اقشار کم‌درآمد در مناطق مختلف کشور بسته به میزان تسهیلات دریافتی، بین یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای اقساط خانه‌های خود پرداخت خواهند کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، آن‌طور که معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی پیش بینی کرده است مبلغ اقساط برای گروه‌های متوسط در این طرح نیز بین ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تا چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

تلاش دولت در بودجه ۱۴۰۱ این است تا با تامین منابع برای صندوق ملی مسکن، نرخ سود تسهیلات برای دهک‌های چهار و پنج جامعه ۹ درصد و برای دهک‌های یک تا سه که عمدتا اقشار تحت پوشش نهاد‌های حمایتی هستند پنج درصد تعیین شود.

کف و سقف مبلغ اقساط وام ۴۵۰ میلیون تومانی

بر این اساس، مبلغ اقساط وام ۴۵۰ میلیون تومانی برای دهک‌های چهار و پنج در تهران بدون سود دوران مشارکت چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.

همچنین رقم اقساط با نرخ سود پنج درصد برای دهک‌های نخست تا سوم نیز بدون سود دوران مشارکت سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

کف و سقف مبلغ اقساط وام ۴۰۰میلیون تومانی

در شهر‌های با جمعیت بیش از یک میلون نفر برای تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۹ درصد برای دهک‌های چهار و پنج، مبلغ اقساط بدون سود دوران مشارکت سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.

همچنین رقم اقساط با نرخ سود پنج درصد برای دهک‌های نخست تا سوم نیز بدون سود دوران مشارکت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

کف و سقف مبلغ اقساط وام ۳۵۰میلیون تومانی

در مراکز استان‌ها برای تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۹ درصد برای دهک‌های چهار و پنج، مبلغ اقساط بدون سود دوران مشارکت سه میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

همچنین رقم اقساط با نرخ سود پنج درصد برای دهک‌های اول تا سوم نیز بدون سود دوران مشارکت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

کف و سقف مبلغ اقساط وام ۳۰۰میلیون تومانی

در سایر مناطق شهری برای تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۹ درصد برای دهک‌های چهار و پنج، مبلغ اقساط بدون سود دوران مشارکت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.

همچنین رقم اقساط با نرخ سود پنج درصد برای دهک‌های نخست تا سوم نیز بدون سود دوران مشارکت ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

کف و سقف مبلغ اقساط وام ۲۵۰میلیون تومانی

در مناطق روستایی برای تسهیلات ۲۵۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۹ درصد برای دهک‌های چهار و پنج، مبلغ اقساط بدون سود دوران مشارکت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

همچنین رقم اقساط با نرخ سود پنج درصد برای دهک‌های اول تا سوم نیز بدون سود دوران مشارکت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

تلاش دولت برای تامین اعتبارصندوق ملی مسکن

در این مدل، تخصیص یارانه نرخ سود به گروه‌های کم درآمد رقم اقساط را کاهش داده و پرداخت آن را برای خانوار توان‌پذیر می‌کند.

«محمود محمودزاده» معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی پیش‌تر در گفتگو با ایرنا در خبری با عنوان «بخشی از اقساط وام مسکنِ دهک‌های پایین، توسط دولت پرداخت می‌شود» توضیح داد که در طرح نهضت ملی مسکن دولت با اتکا به منابع صندوق ملی مسکن، بخشی از سود تسهیلات خانوار‌ها را پرداخت می‌کند و به هیچ عنوان قرار نیست همه خانوار‌ها بر مبنای سود ۱۸ درصد، اقساط نهضت ملی مسکن را پرداخت کنند.

با توجه به اینکه طول دوره ساخت دست کم ۲ تا سه سال به طول می‌انجامد و متقاضی باید پس از تکمیل واحد مسکونی و تحویل واحد شروع به پرداخت اقساط کند، در عمل رقم اقساط محاسبه از ۲ تا سه سال آینده آغاز خواهد شد. بدیهی است تا آن زمان درآمد ماهانه خانوار نیز تقریباً معادل با تورم افزایش خواهد یافت و پرداخت اقساط برای خانوار توان‌پذیر شده و فشار پرداخت اقساط کاهش می‌یابد.

دولت سیزدهم از ابتدا فقدان منابع مالی لازم برای توانمندسازی مردم به‌منظور گسترش عرضه مسکن به اقشار مختلف به‌ویژه بخش محروم جامعه را یکی از چالش‌های مهم اعلام کرده بود که راه‌اندازی صندوق ملی مسکن برای پایدارسازی منابع مورد نیاز بخش مسکن را راه‌حل اصلی آن دانست.

تلاش دولت تامین منابع مورد نیاز برای کاهش سود تسهیلات بانکی و بخشی از هزینه‌های تامین مسکن خانوار‌های کم‌درآمد است.

نرخ سود تسهیلات بانکی و میزان اقساط بالا و خارج از استطاعت بودن تسهیلات مسکن برای خانوار‌های کم‌درآمد و متوسط، چالش مهمی شناسایی شده است که برنامه چهار سال آینده برای رفع آن استفاده از ابزار‌های بازار سرمایه از جمله اوراق رهنی در راستای تامین منابع مالی موردنیاز سیستم بانکی برای پرداخت تسهیلات بلندمدت عنوان شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->