احسان سرفرازی | شهرآرانیوز؛ ووشو زنان ایران با شهربانو و الهه منصوریان شناخته میشود که همواره با مدالهای رنگارنگ، افتخارآفرینی کردهاند. ایران در ووشو زنان در بازیهای آسیایی هانگژو۲۰۲۲ در بخش ساندا یک نماینده در وزن منهای ۵۲کیلو و یک نفر در وزن منهای ۶۰کیلو دارد. درواقع مسابقات ساندای بانوان در بازیهای آسیایی فقط در همین ۲ وزن برگزار میشود.
جای خالی طلای بازیهای آسیایی در افتخارات شهربانو منصوریان، موضوعی است که سبب شده است چهره شاخص ووشو ایران درباره اردوی تیم ملی سخن بگوید. برای شهربانو رسیدن به مدال طلای بازیهای آسیایی همچنان یک حسرت است.
این حسرت حالا موتور محرک برای ووشوکار باتجربه اهل سمیرم است. شهربانو منصوریان تصمیم گرفته است هرطورکه شده، مدال طلای بازیهای آسیایی هانگژو۲۰۲۲ را از آنِ خود کند.
شهربانو هم اینروزها درگیر اردوی تیم ملی است، جاییکه مهنا رحیمی، صدیقه دریایی و خواهرش سهیلا منصوریان، ۳ رقیب او در وزن ۶۰-کیلوگرم هستند و از این جمع چهارنفره، یک نفر فیکس تیم ملی برای هانگژو۲۰۲۲ خواهد شد. او باید از سد خواهر کوچکترش نیز عبور کند تا به هانگژو برسد. روز گذشته اردونشینان تیمهای ملی ووشو بانوان در ۲ بخش تالو و ساندا در آزمونهای آمادگی جسمانی آکادمی ملی المپیک حضور یافتند. اینروزها بانوان ملیپوش کشور، خودشان را برای حضوری پرقدرت در بازیهای آسیایی۲۰۲۲ هانگژو آماده میکنند که پس از برگزاری نخستین رقابت انتخابی دروناردویی، ضمن حضور در محل آکادمی ملی المپیک، در تستهای تعیینشده این آکادمی شرکت کردند.
الهه منصوریان، سوگند سینکایی، حنانه رستمی، آرزو سلیمی، سهیلا منصوریان، مهنا رحیمی، صدیقه دریایی و شهربانو منصوریان در بخش ساندا و همچنین زهرا کیانی، منیره پناهی، حانیه رجبی، فاطمه حیدری، مهسا سجادی و زهرا جلیلی در بخش تالو، نفرات تیم ملی ووشو بودند که در این آزمون حضور داشتند.
شهربانو منصوریان درباره آمادگیاش گفته است: ما ۲ هفته در اردو حضور خواهیم داشت و قرار است بهطور جدی همدیگر را بزنیم. میدانم که با توجه به نفرات حاضر در اردوی تیم ملی، کار سختی برای اعزام به بازیهای آسیایی دارم. او میگوید: البته امسال از همه سالها بیشتر تمرین کردهام. پیشاز این و برای حضور در ادوار قبلی بازیهای آسیایی فقط در زمان حضور در اردو تمرین میکردم، اما برای این دوره بهصورت مداوم در حال تمرین هستم. روزی ۲ جلسه تمرین دارم و میخواهم مدالی را که جای آن در افتخاراتم خالی است، به دست آورم.
اما خواهر دیگر او، الهه منصوریان که در وزن دیگری باید به رقابت بپردازد، میگوید: سطح فنی مسابقات ووشو در بازیهای آسیایی متفاوت از سایر رقابتهاست و برای موفقیت در هانگژو باید کنار یکدیگر باشیم و شرایط را برای کسب بهترین مدالها ازسوی ملیپوشان ووشو فراهم کنیم.
او ادامه میدهد: فکر میکنم دوری از مسابقات روی عملکرد سانداکاران تأثیر گذاشته است و آنگونه که انتظار داشتم، حریفان نتوانستند برایم چالشی ایجاد کنند. منصوریان که در وزن ۵۲کیلوگرم بهمصاف حریفان رفت، بیان میکند: در این وزن علاوه بر من، آرزو سلیمی و ۲ سانداکار جوان حضور دارند. در ۶۰ کیلوگرم نیز خواهرانم (سهیلا و شهربانو)، صدیقه دریایی و یک ووشوکار جوان هستند.
همه تلاش میکنیم تا مجوز حضور در بازیهای آسیایی هانگژو را کسب کنیم. این ووشوکار باتجربه با بیان اینکه شرایط بازیهای آسیایی با هیچ رویدادی در ووشو قابل مقایسه نیست، ادامه میدهد: ۳ بار در این بازیها حضور یافتهام و یک نقره و ۲ برنز کسب کردهام.
همیشه هدفم رسیدن به مدال طلا بوده، اما واقعا بازیهای آسیایی متفاوت است. شرایط داوریها و نگاهها بهگونه دیگری است و انگار چین باید همه طلاها را کسب کند. منصوریان تصریح میکند: علاوه بر حضور در اردوهای تیم ملی، ۲ اردو و مسابقه اروپایی را برنامهریزی کردهام و به اطلاع مسئولان فدراسیون و کادرفنی هم رساندهام. قطعا حضور در این اردوهای اروپایی به سود من است تا با قدرت بیشتری آماده شرکت در هانگژو شوم. قهرمان ووشوی جهان درباره برنامههای اروپاییاش میگوید: ۲۹اسفندماه در هلند و ۱۵خردادماه سال آینده در آلمان اردو و مسابقه دارم که امیدوارم با حمایت مسئولان فدراسیون مواجه شوم.
منصوریان با اشاره به اینکه همکاریاش با سازمان مبارزات حرفهای در چین به اتمام رسید، خاطرنشان میکند: آنها مبلغ قراردادم را افزایش دادند؛ اما تمدید نکردم. شرایط قرنطینه و حضور در چین دشوار است و ازاین پس در سازمانی جدید و اروپایی مبارزه خواهم کرد.