به گزارش شهرآرانیوز - ناسا و اداره ملی اقیانوسی (NOAA) تایید کردند که هشت سال گذشته، گرمترین سالهای ثبت شده زمین بودهاند و سال ۲۰۲۱ به عنوان ششمین سال گرم در تمام تاریخ ثبت شده است. همچنین در سال گذشته خطرات زیادی وجود داشته که دلیل اصلی آنها گرم شدن زمین است.
گاوین اشمیت، مؤسسه مطالعات فضایی گادرد ناسا، میگوید:
واقعیت این است که ما اکنون به سازوکار جدیدی وارد شدهایم و احتمال گرمترین دهه در بین صدها یا هزاران سال گذشته باشد. هم اکنون تغییرات زیادی در حال رخ دادن است که میتواند تاثیرات محلی زیادی را به همراه داشته باشد.
به عنوان مثال، آمریکای شمالی و حتی مناطقی از آن که به طور معمول سرد هستند، گرمای شدید تابستانی را تجربه کرده است. در اواخر ژوئن و اوایل ژوئیه، شمال غربی اقیانوس آرام در ایالات متحده و غرب کانادا با دمای بیسابقهای دست و پنجه نرم کرده که باعث تخریب جادهها و ذوب شدن کابلهای برق شده است. همچنین دره بیابانی موسوم به «دره مرگ» واقع در کالیفرنیای جنوبی دمای شعلهور ۵۴.۴ درجه سانتیگراد را به ثبت رساند که رکورد جهانی گرمترین دمای ثبتشده سیاره زمین را برای دومین سال متوالی شکست.
اروپا نیز در سال گذشته گرمای شدید و بیسابقهای را تجربه کرده. در حالی که سازمان جهانی هواشناسی هنوز در حال بررسی است، اما دمای ثبت شده ۴۸.۸ درجه سانتیگراد در سیسیل ایتالیا احتمالا رکورد اروپا برای حداکثر دما ثبت شده را بشکند.
همچنین طبق تحقیقاتی که به تازگی انجام شده، گرمای اقیانوسهای جهان نیز در سال ۲۰۲۱ به رکورد تازهای دست پیدا کرد. امواج گرمای اقیانوسها احتمالا اکنون از اوایل دهه ۱۹۸۰ دو برابر بیشتر شده که این موضوع میتوان خطرات ویرانگری برای موجودات دریایی و جوامع ساحلی به همراه داشته باشد. از جمله آنها میتوان به نابودی مرجانها، آسیب رساندن به صنعت ماهیگیری و زندگی خرچنگها و حتی افزایش خشکسالیها اشاره کرد.
سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا که دادههای خود را به روش دیگری جمعآوری میکند، سال ۲۰۲۱ را پنجمین سال گرم تاریخ تشخیص داد و تایید کرد که جهان از دوران پیش از صنعتی شدن بیش از یک درجه سانتیگراد گرمتر شده است که در نتیجه گازهای گلخانهای منتشر شده توسط سوزاندن سوختهای فسیلی است. به همین منظور کارشناسان خواستار انتقال به انرژی پاک هستند، زیرا گرمایش جهانی باید زیر دو درجه سانتیگراد باقی بماند تا از تغییرات آب و هوایی فاجعه بار جلوگیری شود.
منبع: دیجیاتو