به گزارش شهرآرانیوز - متاورس یکی از پدیدههایی است که در ماههای گذشته اسم آن را بیشتر از قبل میشنویم. فناوریای که میگویند قرار است آینده ارتباطات را شکل بدهد، اما هنوز خیلی از ما با متاورس و قابلیتهای آن آشنایی نداریم. البته شکلگیری این فناوری به چندسال پیش برمیگردد، اما از چندماه پیش که مارک زاکربرگ، مالک شبکه اجتماعی فیسبوک به متاورس علاقه نشان داد و حتی نام این شبکه اجتماعی را هم به متا تغییر داد، توجه بخش زیادی از دنیا به سمت متاورس جلب شده است. در همین زمینه خانه فناوریهای فرهنگی شهید هاشمینژاد سمیناری را با موضوع زندگی و تجارت در دنیای متاورس برگزار کرد که در آن به بخشهای مختلف این فناوری و معرفی ظرفیتهای تجاری آن پرداخته شد.
بنابر گفته متا و مایکروسافت، متاورس قرار است به آینده اینترنت (نسخه بعدی یا سطح بعدی آن) تبدیل شود. در این فضای خارقالعاده، آواتار دیجیتال سهبعدی شما با قرار دادن هدست واقعیت مجازی زنده میشود و میتواند با همه چیز و هرکسی که به دنیای مجازی دسترسی دارد تعامل داشته باشد. در واقع این فناوری پیوند جهان فیزیکی با زندگی دیجیتال، دنیای آواتارها و نسل بعدی اینترنت است.
این فناوری فرضیهای از نسل بعدی اینترنت یا اینترنت جدید است که از محیطهای مجازی سهبعدی آنلاین غیرمتمرکز و پایدار تشکیل میشود. این دنیای مجازی با استفاده از هدستهای واقعیت مجازی (VR)، عینکهای واقعیت افزوده (AR)، گوشیهای هوشمند، رایانههای شخصی و کنسولهای بازی قابل دسترسی خواهد بود.
متاورس از دو واژه متا (Meta) به معنی فراتر و یونیورس (Universe) به معنی جهان تشکیل شده است. در کل، میتوان گفت که متاورس (Metaverse) به معنی «فراجهان» است. نیل استیونسن نخستین مرتبه در کتاب خود به نام سقوط برف (Snow Crash) در سال ۱۹۹۲ از واژه متاورس استفاده و آن را یک دنیای مجازی سهبعدی متشکل از آواتار مردمان واقعی توصیف کرد.
فضای مجازی کنونی دوبعدی است. چیزی که در متاورس بهعنوان نسل بعدی اینترنت به سهبعدی تغییر پیدا میکند. اما سهبعدی شدن تجربه ما در دنیای آنلاین تنها تغییری که این فناوری به وجود میآورد نیست. در دنیای واقعی ما از حواس پنچگانه خود برای زندگی استفاده میکنیم. در فضای مجازی تنها دو حس بینایی و شنوایی درگیر هستند. متاورس، اما در حال حرکت به سمتی است که بهجرئت میتوان گفت در آیندهای نه چندان دور، حس لامسه را نیز میتواند به فضای مجازی اضافه کند. با توسعه علم، حواس بویایی و چشایی نیز میتوانند به این فضا اضافه شوند. در متاورس شما با استفاده از آواتار خودتان وارد یک دنیای مجازی میشوید که در آن قادر به انجام بسیاری از کارها هستید.
امروز این فناوری در ابتدای راه خود قرار دارد و بیشتر شبیه به یک بازی است، اما در آینده بسیاری از افراد امور کاری خود را در آنجا پیگیری خواهند کرد. بهعنوان مثال، کارمندان یک شرکت با استفاده از هدستهای واقعیت مجازی، وارد محل کار خود شده و وظایف محوله را انجام میدهند. به عنوان مثال شرکت بوئینگ در نظر دارد با استفاده از متاورس، مهندسان و طراحان مختلف را در سرتاسر جهان در کارخانه خود در این فضا گردهم آورد تا در کنار هم به ساخت هواپیما بپردازند. برای ورود به متاورس باید وارد یک پلتفرم شوید. همه چیز ساده خواهد بود. کافی است آدرس یکی از این پلتفرمها را در مرورگر وب خود وارد کنید و قدم به دنیای آنها بگذارید.