مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه از مالیات معاف شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رمز ماندگاری سرمایه‌ها در کشور

  • کد خبر: ۹۶۴۱۷
  • ۳۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۲
رمز ماندگاری سرمایه‌ها در کشور
وحید ارشدی - عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

سرمایه به‌عنوان عامل تولید به‌دنبال کسب بازده است. نیروی کار به ویژه نیروی کار ماهر نیز که نوعی سرمایه انسانی است، متناسب با تکالیفی که برای افزایش ارزش افزوده انجام می‌دهد، به دنبال کسب منفعت و حقوق است. هر دو قابلیت دارند به سمتی فرار کنند که بازدهی بیشتری در آنجا به دست می‌آورند.

در فضای رقابتی، هر کشوری که به کمک ابزار‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی قدرت داشته باشد و همچنین بازدهی مناسبی ایجاد و تلاش کند قدرت خرید این بازدهی‌ها را نسبت به نقطه مبدأ بیشتر کند، قابلیت جذب انواع سرمایه مالی و انسانی را دارد. هر دو این عوامل تولید نیازمند انواع امنیت و نیز احساس ثبات اقتصادی و سیاسی هستند.

دولتمردان باید بدون تصدیگری و مداخلات غیرضروری قواعدی تنظیم کنند که با کاهش هزینه‌های مبادلاتی و ایجاد امنیت و ثبات اقتصادی، منافع ماندگاری انواع سرمایه‌ها بیشتر از هزینه‌های آن شود، به حدی که عواملی با قابلیت بازدهی در بخش مولد اقتصاد، حاضر نباشند وارد کشوری دیگر شوند.

رمز این ماندگاری قوی‌شدن اقتصاد از درون است. قوی‌شدن اقتصاد زمانی اتفاق می‌افتد که این عوامل تولید با همه محدودیت‌های تحمیل شده، از ساختار اقتصادی و سیاسی به‌سمت مزیت‌های نسبی یا خلق مزیت‌های جدید بروند یا به سمت تکمیل زنجیره‌های ارزش در صنعت، کشاورزی و خدمات حرکت کنند. تحقق این موضوع نیازمند شناسایی همه بازیگران مؤثر داخل و خارج و هم افزایی آن‌ها برای به خدمت گرفتن تولید است.

تقویت غیرت اقتصادی و احساس تعلق و هویت ملی همراه با بهبود شاخص‌های کسب وکار و خروج دولت از تصدیگری، مسیر را برای حفظ سرمایه‌ها باز می‌کند. متغیر انتظارات از آینده در رفتار عوامل تولید به شدت اثرگذار است و تحت تأثیر کارآمدی یا ناکارآمدی، امید یا ناامیدی به آینده، عزم برای اصلاح ساختار یا ماندگاری در وضعیت ناکارآمد موجود، اعتماد یا بی اعتمادی به حکمرانان و... است.

اقتصاد ایران فرصت زیادی برای شکوفاشدن و عبور از گردنه تاریخی ندارد. هم پنجره جمعیتی ایران برای شکوفایی در بهترین وضعیت است که شاید به دلایل مختلف تکرارناپذیر باشد و هم تحریم‌ها بستر و ضرورت اصلاح ساختار را فراهم کرده است.

از طرفی، دولتی بر سر کار است که با قوای دیگر هماهنگ و به سیاست‌های کلی رهبرمعظم‌انقلاب معتقد است. همه این‌ها نیازمند گروه اقتصادی هماهنگ است که با هماهنگی نهاد‌های دیگر، مسیر مقاوم شدن اقتصاد ایران را تا نقطه بازدارندگی و دستیابی به اقتصاد قوی فراهم کند.

همه ابزار‌های در اختیار دولت مانند ابزار‌های مالیاتی، یارانه‌ای و نهاد‌های قوانین و مقررات باید پیوست دستیابی به اقتصاد قوی با توازن اقتصادی و اجتماعی داشته باشند. صادقانه و همدلانه همه به فکر اقتصاد قوی از درون باشیم تا بتوانیم سرمایه‌ها را نگه داریم و از سراسر دنیا به داخل کشور هدایت کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->