۱۱ مصدوم در حادثه واژگونی مینی بوس کارگران معدن در محور سبزوار-بردسکن زن و شوهر مشهدی بر اثر گازگرفتگی در ساحل بابلسر جان باختند (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) حذف زندان برای مهریه؛ آرامش مردانه، اضطراب زنانه؟ ریزش آوار ساختمان مسکونی در تبریز بر اثر گودبرداری اختصاص ۱۵ درصد بودجه دانشگاه‌ها به پژوهش و فناوری کنکوری‌ها بخوانند! | تاثیر مثبت معدل در کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ تاریخچه‌ای از کشت چای در ایران | چند‌و‌چون چای راهنمایی برای انتخاب، مصرف و نگهداری نان | یک لقمه سلامتی ماجرای درگیری در خیابان بهشتی تهران چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طرحی برای پایان دادن به چرخه معیوب ترک اعتیاد متجاهرها در مشهد | امید به شفابخشی نسخه «مدیریت مورد» معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: باید به موضوع فرونشست زمین در محدوده اماکن تاریخی استان توجه ویژه شود مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است یک تمرین ساده برای تسکین زانودرد منابع مالی، چالش‌برانگیزترین موضوع در حوزه بازسازی و حفاظت از بنا‌های تاریخی است برای حفظ بنا‌های تاریخی باید به ضعف‌های ذاتی این سازه‌ها توجه ویژه داشته باشیم فرودگاه مشهد آماده بدرقه بیش از ۱۲ هزار زائر خانه خدا پایه یازدهمی‌ها امسال هم ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند وزیر آموزش‌ و پرورش: اساسی‌ترین مشکل و بزرگ‌ترین بحران‌های امروز کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ پروژه برقی‌سازی خط‌آهن تهران-مشهد، از پروژه‌های اولویت‌دار کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود نقش زن خارجی در باند گروگان‌گیران آدمکش در مشهد چه بود؟ ۵۴ درصد از مردم خراسان رضوی، گرفتار کم‌تحرکی هستند | کم‌وزنی، مهم‌ترین دلیل مرگ‌ومیر نوزادان در استان + فیلم شنا با  مرگ | غرق شدن ۵ نفر از ابتدای ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده کل انتظامی: ضرورت تعریف طرح نوین همکاری پلیس و آموزش و پرورش رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: زمینه‌های افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ بیمار را نجات داد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طب ایرانی چگونه شانس بارداری را افزایش می‌دهد؟ زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری اعلام شد | بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همچنان چشم انتظارند!
سرخط خبرها

داستان اسپانیا و مسلمانان چیست؟

  • کد خبر: ۹۶۴۵۷
  • ۰۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۷:۰۶
داستان اسپانیا و مسلمانان چیست؟
شبه‌جزیره اسپانیا در غربی‌ترین نقطه اروپا که امروزه شامل دو کشور مسیحی پرتغال و اسپانیا می‌شود، سال‌های زیادی زیر سلطه مسلمانان بوده است.

سجاد راستگو | شهرآرانیوز، شبه‌جزیره اسپانیا در غربی‌ترین نقطه اروپا که امروزه شامل دو کشور مسیحی پرتغال و اسپانیا می‌شود، سال‌های زیادی زیر سلطه مسلمانان بوده است. مسلمانان که در آن سال‌ها به‌سرعت در شمال آفریقا، از مصر تا مراکش را تصرف کرده بودند، برای ورود به خاک اروپا، فقط تنگه جبل‌الطارق را مقابل خود می‌دیدند. سال‌ها بود که پیشروی مسلمانان از سمت آناتولی (ترکیه امروزی) توسط امپراتوری بیزانس سد شده بود و اسپانیا جبهه جدید حمله به نظر می‌رسید.

موسی‌بن‌نصیر که حاکم تونس و الجزایر بود، پس از فتح مراکش گروهی را به فرماندهی طارق‌بن‌زیاد راهی اسپانیا کرد. طارق با عبور از تنگه‌ای که میان آفریقا و اروپا بود، پا به خاک اسپانیا گذاشت و با عبور از منطقه‌ای که بعد‌ها به نام خود او جبل‌الطارق نام گرفت، حمله به اسپانیا را آغاز کرد.

اسپانیا سال‌های زیادی پس از آنکه رومی‌ها سواحل تجاری کارتاژ در آنجا را تصرف کرده بودند، به‌طور کامل درسیطره رومی‌ها بود. بعد ازهم‌پاشیدن روم و هجوم اقوام ژرمن به مناطق مختلف حکومت رومی‌ها، چند گروه از این اقوام به اسپانیا هجوم بردند و آن را تصرف کردند. در زمان طارق ویزیگوت‌ها از اقوام ژرمن بر اسپانیا حکومت می‌کردند.

در آن سال‌ها هرج‌ومرج و شورش‌های فراوان سرزمین آن‌ها را فراگرفته بود و هنگامی که طارق وارد جنوب اسپانیا شده بود، ردریک، پادشاه ویزیگوت‌ها، در شمال در حال جنگ با شورشیان بود. طارق چندین شهر در جنوب اسپانیا را فتح کرد و با گرفتن نیروی کمکی از موسی‌بن‌نصیر، با ارتش تازه از جنگ‌برگشته ویزیگوت‌ها روبه‌رو شد.

طارق در جنگ گوادالته، ردریک را شکست داد و حکومت ویزیگوت‌ها را نابود کرد. در ادامه و با ورود موسی‌بن‌نصیر، هردو آن‌ها به ادامه فتوحات خود پرداختند تا اینکه تقریبا همه شبه‌جزیره اسپانیا به تصرف آن‌ها درآمد. سرزمین‌های فتح‌شده اندلس اسلامی نام گرفت و سال‌ها با حکومت مسلمانان در آن منطقه، رشد فرهنگی و اقتصادی و معماری فراوانی در آن سرزمین رخ داد. پس از چندین‌سال از فتح اندلس، مسلمانان که به پیشروی در جنوب فرانسه ادامه می‌دادند، در انتهایی‌ترین نقطه پیشروی خود در نبرد تور (بلاط‌الشهدا) مغلوب فرانک‌ها شدند و دیگر پا از اسپانیا فراتر نگذاشتند.

در همه سال‌های حکومت مسلمانان بر اندلس، گوشه‌ای کوهستانی از این سرزمین محل مقاومت مسیحیان بود. با رو‌به‌ضعف‌گذاشتن حاکمان اندلس و قدرت‌گرفتن کشور‌های مسیحی در اروپا، مسیحیان شروع به تصرف دوباره اسپانیا کردند. آن‌ها شهربه‌شهر جلو می‌رفتند تا اینکه درنهایت پس از ۹ ماه محاصره، در چنین روزی شهر غرناطه (گرانادا)، آخرین دژ مسلمانان در جنوب اسپانیا، به تصرف مسیحیان درآمد و مسلمانان به‌طور کامل از اسپانیا خارج شدند.

پس از خروج مسلمانان از اسپانیا، حاکمان اسپانیایی پرتغال شروع به تشکیل دادگاه‌های تفتیش عقاید کردند و مسلمانان را یا مسیحی می‌کردند، یا در بهترین حالت از اندلس بیرون می‌انداختند.

سال‌ها حکومت مسلمانان بر اسپانیا تأثیر زیادی بر فرهنگ و معماری آن منطقه داشت و در دوران اوج شکوفایی اندلس، دانشمندان و فرهیختگان زیادی ازجمله ابن‌رشد، ابن‌طفیل، عباس‌بن‌فرناس و... در این سرزمین زیستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->