شورای عالی فضای مجازی امروز درباره رفع فیلترینگ تصمیم می‌گیرد (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳)+ویدئو پاسخ معاون وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ (۳ دی ۱۴۰۳) بیشترین سرچ گوگل در ایران از ابتدای امسال چه بود؟ واتساپ از ۱۲ دی ۱۴۰۳ پشتیبانی از کدام گوشی‌های اندروید و آیفون را متوقف می‌کند؟ تلگرام بالاخره به سود رسید | پاول دوروف در سال ۲۰۲۴ چقدر درآمد داشته است؟ ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر
سرخط خبرها

مجمع اسلامی اندونزی: کریپتو حرام است!

  • کد خبر: ۹۶۴۹۲
  • ۳۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱
مجمع اسلامی اندونزی: کریپتو حرام است!
مجمع اسلامی اندونزی متشکل از «شورای ترجیح» و «مرکز اجرایی تجدید» که از بزرگترین مجامع اسلامی غیردولتی اندونزی است، در فتوای جدیدی هر گونه استفاده از رمزارز‌ها را غیرشرعی و حرام اعلام کرد.

عادل نجفی | شهرآرانیوز؛ در متن فتوا به دو مورد در خصوص استفاده از آن به عنوان ابزار داد و ستد و همچنین سرمایه‌گذاری براساس قوانین اسلامی اشاره شده است.

اول؛ ماهیت نظری رمزارز‌ها به عنوان یک شیوه سرمایه‌گذاری مناسب نیست. توکن‌های دیجیتالی باید متضمن یک «قرار» باشند. به عبارت دیگر آن‌ها پشتوانه‌ای مانند طلا ندارند و به این ترتیب براساس شریعت اسلامی غیرشرعی طلقی می‌شوند.

دوم؛ رمزارز‌ها مطابق استاندارد‌های معاملات پایاپای اسلامی و یا دیگر ابزار‌های تبادلات مالی نیستند. آن‌ها متضمن مناقصات قانونی نبوده و شرایط توسط طرفین معامله مورد پذیرش قرار نمی‌گیرند.

این مجمع سومین نهاد اسلامی اندونزی است که علیه استفاده از رمزارز‌ها فتوا صادر می‌کند. پیش از آن در نوامبر ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰)، شورای علمای اندونزی به عنوان عالی‌ترین مرجع فقهی در این کشور رمزارز‌ها را به عنوان ابزار تراکنش‌های مالی حرام اعلام کرده بود. البته این مجمع سرمایه‌گذاری در رمزارز‌ها را مشروط بر رعایت موازین شرعی بلامانع دانسته بود. در اکتبر ۲۰۲۱ (مهر ۱۴۰۰) نیز نهاد علمای اندونزی رمزارز‌ها را به دلیل ماهیت نامعلوم آن‌ها حرام اعلام کرده بود.

علی‌رغم ممنوعیت‌های اعلامی از سوی نهادی مذهبی، پذیرش رمزارز‌ها و تراکنش‌های آن در اندونزی رو به افزایش است. در سال ۲۰۲۱، حجم تراکنش‌های مرتبط با رمزارز‌ها در این کشور به ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار رسید که نسبت به سال ۲۰۲۰ میلادی ۲/۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

منبع: cointelegraph.com

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->