امنیت غذایی از ارکان امنیت ملی است همه آنچه باید درباره حساسیت فصلی بدانید جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور حریق منزل مسکونی در بلوار میرزا کوچک خان + تصویر حادثه(۱۳ اردیبهشت) شاهرخ‌خان دستگیر شد (۱۳ اردیبهشت) بارش باران و لغزندگی معابر در جاده‌های خراسان رضوی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزئیات لحظه پیدا شدن «یسنا دیدار» از زبان کایت سوار نیشابوری+فیلم برخورد مرگبار کامیون با پژو پارس در نزدیکی مشهد با ۲ کشته و زخمی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو | توضیحات مدیر‌عامل هلال احمر گلستان درباره پیداشدن یسنا، دختر گم‌شده ترکمن یک سوم شهرستان‌های خراسان رضوی فاقد مرکز پزشکی قانونی هستند مشهد، میزبان سومین همایش ملی مدیران خیریه دارالاکرام| بورسیه تحصیلی برای ۸ هزار دانش‌آموز نیازمند روایت مادر «یسنا دیدار»، از روز ناپدیدشدن دختر ۴ ساله‌اش + فیلم آخرین اخبار از عملیات جست‌وجوی «یسنا»، دختر گم‌شده ترکمن + ویدئو (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) آشنایی با خواص سبزی‌های فصل بهار| نوبرانه‌های بهاری ضامن سلامتی این سبزی، کلیه‌ها را تصفیه و استخوان و دندان‌ها را تقویت می‌کند
سرخط خبرها

هشدار دانشمندان به افزایش اختلالات چشمی انسان‌ها

  • کد خبر: ۹۷۳۵۱
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۳
هشدار دانشمندان به افزایش اختلالات چشمی انسان‌ها
دانشمندان با مشاهده افزایش شدید در نزدیک بینی که در بزرگ سالی آغاز می‌شود، درباره وقوع همه گیری نزدیک بینی هشدار می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بر اساس داده‌های جمع آوری شده از یک صدوهفت هزار و ۴۴۲ شرکت کننده در برنامه جامع بیوبانک بریتانیا، احتمال نزدیک بین بودن در افرادی که اواخر دهه ۱۹۶۰ متولد شده اند، ده درصد بیشتر از افرادی است که سه دهه قبل از آن متولد شده اند. بزرگ‌ترین جهش در افرادی دیده می‌شد که در سنین بالا تغییرات بینایی را تجربه می‌کردند، اگرچه در بین افرادی که در کودکی دچار نزدیک بینی بودند، تعداد موارد شدید طی همان دوره، دو برابر شده بود.

تصور می‌شود این عارضه ناشی از ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی از جمله افزایش زمان استفاده از صفحه نمایش باشد، اگرچه مطالعه همچنین شواهدی پیدا کرد که این روند‌ها را می‌توان با اقدامات بهداشت عمومی مناسب تغییر داد. پژوهشگران در مقاله خود توضیح می‌دهند: «این نگرانی جدی سلامت عمومی در سطح جهانی است که با همه گیری در حال وقوع نزدیک بینی همراه است که ویژگی آن افزایش شیوع و تغییر توزیع جمعیت به سمت آغاز نزدیک بینی در سنین کمتر و با شدت بیشتر است.»

مسن‌ترین گروه تحت پوشش مطالعه بیوبانک افرادی بودند که بین سال‌های ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۴ متولد شده بودند. در اینجا، ۱۲٫۶ درصد در دوران کودکی و ۷٫۴ درصد در سنین بالاتر دچار نزدیک بینی شده بودند. برای جوان‌ترین گروه که بین سال‌های ۱۹۶۵ تا ۱۹۷۰ متولد شده بودند، این ارقام به ترتیب به ۱۵٫۶ و ۱۳٫۶ درصد افزایش یافت.
به طور کلی، نسبت افراد دچار نزدیک بینی در پیرترین و جوان‌ترین گروه‌ها از ۲۰ درصد به ۲۹٫۲ درصد افزایش یافت، اگرچه بیشتر موارد اضافه شده دوران بزرگ سالی خفیف بودند.

درحالی که این کل ماجرا نیست (بالاترین درصد یعنی ۳۰٫۹ درصد برای افرادی ثبت شده بود که بین سال‌های ۱۹۵۵ تا ۱۹۵۹ متولد شده بودند)، این مطالعه روند نگران کننده‌ای را نشان می‌دهد.

پژوهشگران با بررسی عمیق‌تر داده‌ها چندین دلیل را برای این جهش پیشنهاد می‌کنند: تغییر در رژیم غذایی دوران کودکی، افزایش استفاده از صفحه‌های نمایش دیجیتال و تغییر در روش‌های آموزش (برای مثال تکالیف بیشتر و کاهش زمانی که کودک در فضای بیرون می‌گذارد.)

بر اساس پژوهش جدید، افزایش تعداد افرادی که پس از هجده سالگی به تحصیلات خود ادامه می‌دهند نیز می‌تواند یکی از عوامل مؤثر باشد. در مطالعات گذشته نیز به ارتباط بین تحصیلات عالی و افزایش خطر دچار شدن به نزدیک بینی اشاره شده است. پژوهشگران می‌نویسند: «تغییری در طول زمان در کودکانی که ادامه تحصیل را انتخاب می‌کنند و درعین حال، تغییر در روش‌های آموزش، استفاده گسترده از تلویزیون و به تازگی استفاده گسترده از صفحات نمایش الکترونیکی و گسترش چنین فعالیت‌هایی به زمان‌های آزاد، وجود داشته است.»

همان طور که مطالعات دیگر در سراسر جهان نشان داده اند، نزدیک بینی در حال تبدیل شدن به مشکلی برای افراد بیشتری در اوایل زندگی است، درحالی که در همین حین، نسبت بیشتری از افرادی که دچار نزدیک بینی می‌شوند، موارد شدیدتر اختلال چشم را گزارش می‌کنند.

اگرچه، شواهد نشان داده شده در اینجا برای ثابت ماندن فراوانی نزدیک بینی در افرادی که بین سال‌های ۱۹۵۵ تا ۱۹۷۰ متولد شده اند، از این ایده حمایت می‌کند که این روند‌ها می‌توانند ثابت یا حتی معکوس شوند.

پژوهش‌های بیشتری باید در باره این مسائل انجام شود که بفهمیم چگونه تأثیرات مختلف در خطر نزدیک بینی نقش دارند؟ و چگونه نرخ‌های دوران کودکی (که به احتمال زیاد توسط ژنتیک تعیین می‌شود) با نرخ‌های دوران بزرگ سالی (که به احتمال زیاد تحت تأثیر عوامل محیطی قرار دارد) متفاوت است؟ پژوهشگران نتیجه گیری می‌کنند: «برای بهبود درک ما از عوامل خطر قابل اصلاح در طول زندگی و نحوه مقابله با آن‌ها باید پژوهش‌های چندرشته‌ای انجام شود.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->