کمپین «اینترنت را قطع نکنید»، تلاش افغان‌ها برای جلوگیری از اجرایی‌شدن فرمان رهبر طالبان ۳۰۰ هزار تبعه خارجی ساکن ایران به سامانه ثنا متصل شدند توضیحات مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی درباره ثبت نام از دانش آموزان اتباع در مدارس + فیلم وزیر صمت با ملابرادر دیدار کرد | تاکید بر گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کابل- تهران نشست اقتصادی و تجارتی افغانستان و ایران به میزبانی کابل برگزار شد | تجارت سالانه ۱۰ میلیارد دلاری هدف‌گذاری شد + عکس دیدار هیئت راه آهن ایران با مقامات محلی بلخ | ایران آماده آغاز اقدامات عملی قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) مجید مرتضایی فهرست نهایی بازیکنان تیم ملی فوتسال افغانستان برای مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۶ را اعلام کرد قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴) طالبان دسترسی مردم به خدمات اینترنت فیبرنوری را در استان بلخ افغانستان قطع کردند مدیرکل اتباع خراسان رضوی: بازگشت اتباع افغانستانی فقط از طریق اردوگاه‌ها امکان پذیر است معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی: میزان ورود دوباره اتباع غیرمجاز به کشور تقریباً صفر است وزیر صمت در رأس یک هیئت عالی‌رتبه اقتصادی به کابل رفت (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) وزارت آموزش پرورش طالبان: ۲۶۸ دانش‌آموز در زلزله شرق افغانستان جان باخته‌اند وزیر خارجه طالبان در گفت‌وگو با مقام قطری: حمله به دوحه نقض آشکار قوانین، عرف‌ها و ارزش‌های بین‌المللی بود قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۴) دیدار وزیر خارجه طالبان با هیئت آمریکایی در کابل قیمت امروز پول افغانی (شنبه، ۲۲ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه هنرمندان افغانستانی در کابل، به‌مناسبت سالروز میلاد پیامبر اسلام(ص) اعتراض متهمان به جنایت جنگی در افغانستان به محدودیت‌های حضور در جلسات تحقیقاتی مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه: هدف کشور‌های حاضر در نشست گروه ۴ کمک به افغانستان برای عبور از چالش‌هاست
سرخط خبرها

تولید قالی در افغانستان ۸۰درصد کاهش یافته است

  • کد خبر: ۹۷۴۰۲
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۰
تولید قالی در افغانستان ۸۰درصد کاهش یافته است
مسئولان ریاست صنعت و تجارت دولت موقت طالبان در ولایت بلخ می‌گویند که تولید قالی در شمال نسبت به سال گذشته ۸۰ درصد کاهش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مسئولان ریاست صنعت و تجارت دولت موقت طالبان در ولایت بلخ می‌گویند که تولید قالی در شمال کشور کاهش یافته است.

شیراحمد سپاهی‌زاده، رئیس پارک‌های صنعتی ریاست صنعت و تجارت طالبان برای بلخ، به روزنامه ۸صبح گفت که در سال گذشته حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع قالی به خارج صادر شده بود، اما امسال ۴۰۰ هزار متر مربع صادر شده است. این رقم کاهش ۸۴ درصدی صادرات قالین به خارج از کشور را نشان می‌دهد.

در همین حال مسئولان اتحادیه قالین‌بافی در شمال کشور می‌گویند که نبود زمینه صادرات قالی به بازار‌های جهانی، عدم حمایت حکومت سرپرست طالبان از صنعت قالی و قاچاق قالی افغانی به کشور‌های همسایه، از جمله عواملی است که صنعت تولید قالین در شمال کشور را با رکود مواجه ساخته است.

به گفته مسئولان، در گذشته تولیدات قالی افغانستان به بیش از دو میلیون متر مربع در سال می‌رسید که ۷۵درصد این قالین‌ها در ولایت‌های شمالی تولید می‌شد، اما در سال جاری تنها حدود ۴۰۰ هزار مترمربع قالی به خارج صادر شده است که این رقم کاهش ۷۰ درصدی تولید قالی در شمال کشور را نشان می‌دهد.

عبدالستار بیک‌زاده، رییس اتحادیه قالی بافان در زون شمال، به روزنامه ۸صبح گفت: «در گذشته در مجموع دو میلیون و ۱۰۰ هزار مترمربع قالی تولید کل کشور بود که ۷۵ درصد مربوط شمال افغانستان می‌شد. از جمله این درصد، دوسال پیش تولید قالی ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است.»

بیک‌زاده دلیل عمده کاهش تولید قالین در افغانستان را، نبود بازار داخلی، وضع تعرفه‌های سنگین، نبود امکان صادرات قالی افغانی به بازار‌های جهانی و قاچاق آن به کشور‌های همسایه دانست و گفت اگر به چگونه‌گی تولید قالی در شمال افغانستان توجه نشود، وضعیت تولید از این بدتر خواهد شد.

در همین حال شماری از بازرگانان قالی در شمال کشور با ابراز نگرانی از کاهش بی‌سابقه تولید قالی، می‌گویند که قیمت زیاد مواد خام، تعرفه‌های گزاف و نبود سهولت‌های لازم در بخش تولید قالی در کشور سبب شده است که شمار زیادی از قالی‌بافان از تولید قالی دست بکشند.

عبدالله، یکی از بازرگان قالی در این باره گفت که در بخش قالی باید دهلیز‌های هوایی میان افغانستان و کشور‌های جهان باز شود و حکومت سرپرست طالبان باید از مواد خامی که برای تولید قالی به افغانستان وارد می‌شود، کم‌ترین مالیه را بگیرد.

با این حال، شماری از قالین‌بافان در شمال کشور با اظهار نگرانی از اوضاع کنونی بازار قالی در افغانستان می‌گویند که رکود صنعت قالی و نبود بازار برای آن، سبب افزایش بیکاری در میان قالی‌بافان در این حوزه شده است.

منبع: فارس/ عکس نمایه سید محمدرضا هاشمی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->