گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با جابر انصار در آخرین روز کاری او + فیلم شیوه‌نامه و دستورالعمل سفر مهاجران افغانستانی به عراق برای اربعین ۱۴۰۳ + جزئیات خلاصه بازی تیم‌های فوتسال پیروزی پنجشیر و شمس هرات در لیگ برتر فوتسال افغانستان + ویدئو طالبان فیض‌الرحمن عطایی را به عنوان سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد معرفی کردند خلاصه دیدار تیم زیتون اف‌سی کابل و آریا فورج غزنی + فیلم جابر انصار: من قطع تداوم مأموریت خود را اعلام کردم، نه ختم آن را + فیلم پایان کار جابر انصار، سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد شرایط ثبت‌نام مهاجران افغانستانی دارای کارت آمایش برای دفترچه زیارتی اربعین اعلام شد (۷ مرداد ۱۴۰۳) بازگشت ۱۷ هزار مهاجر طی یک هفته به افغانستان نگاهی به روابط اقتصادی ایران و افغانستان + اینفوگرافی خلاصه دیدار پیروزی پنجشیر و ظاهر اسد کابل در لیگ برتر فوتسال افغانستان + فیلم معاون وزیر نیرو: اصلاح سد کمال خان برای تامین حقابه ایران ضروری است فرصت ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی در سامانه سهما تمدید شد لیگ برتر فوتسال افغانستان | تیم شمس اف‌سی هرات سومین پیروزی خود را به دست آورد سردار رادان: در حال رایزنی برای توافق با برادران عراقی در خصوص اتباع خارجی هستیم خلاصه بازی تیم‌های پیروزی پنجشیر با یک گل از سد زیتون اف‌سی + فیلم خلاصه بازی تیم اتحاد هرات و برادران خواجه‌زاده در لیگ برتر فوتسال افغانستان شیوه‌نامه ثبت‌نام دانش‌آموزان افغانستانی در مدارس ایران تا هفته آینده ابلاغ می‌شود سفارت ایران در کابل شرایط دریافت ویزای رایگان برای زائران افغانستانی اربعین را اعلام کرد سازمان ملل: کودکان افغانستانی قربانیان اصلی مین‌های عمل‌نکرده هستند
سرخط خبرها

تولید قالی در افغانستان ۸۰درصد کاهش یافته است

  • کد خبر: ۹۷۴۰۲
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۰
تولید قالی در افغانستان ۸۰درصد کاهش یافته است
مسئولان ریاست صنعت و تجارت دولت موقت طالبان در ولایت بلخ می‌گویند که تولید قالی در شمال نسبت به سال گذشته ۸۰ درصد کاهش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مسئولان ریاست صنعت و تجارت دولت موقت طالبان در ولایت بلخ می‌گویند که تولید قالی در شمال کشور کاهش یافته است.

شیراحمد سپاهی‌زاده، رئیس پارک‌های صنعتی ریاست صنعت و تجارت طالبان برای بلخ، به روزنامه ۸صبح گفت که در سال گذشته حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع قالی به خارج صادر شده بود، اما امسال ۴۰۰ هزار متر مربع صادر شده است. این رقم کاهش ۸۴ درصدی صادرات قالین به خارج از کشور را نشان می‌دهد.

در همین حال مسئولان اتحادیه قالین‌بافی در شمال کشور می‌گویند که نبود زمینه صادرات قالی به بازار‌های جهانی، عدم حمایت حکومت سرپرست طالبان از صنعت قالی و قاچاق قالی افغانی به کشور‌های همسایه، از جمله عواملی است که صنعت تولید قالین در شمال کشور را با رکود مواجه ساخته است.

به گفته مسئولان، در گذشته تولیدات قالی افغانستان به بیش از دو میلیون متر مربع در سال می‌رسید که ۷۵درصد این قالین‌ها در ولایت‌های شمالی تولید می‌شد، اما در سال جاری تنها حدود ۴۰۰ هزار مترمربع قالی به خارج صادر شده است که این رقم کاهش ۷۰ درصدی تولید قالی در شمال کشور را نشان می‌دهد.

عبدالستار بیک‌زاده، رییس اتحادیه قالی بافان در زون شمال، به روزنامه ۸صبح گفت: «در گذشته در مجموع دو میلیون و ۱۰۰ هزار مترمربع قالی تولید کل کشور بود که ۷۵ درصد مربوط شمال افغانستان می‌شد. از جمله این درصد، دوسال پیش تولید قالی ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است.»

بیک‌زاده دلیل عمده کاهش تولید قالین در افغانستان را، نبود بازار داخلی، وضع تعرفه‌های سنگین، نبود امکان صادرات قالی افغانی به بازار‌های جهانی و قاچاق آن به کشور‌های همسایه دانست و گفت اگر به چگونه‌گی تولید قالی در شمال افغانستان توجه نشود، وضعیت تولید از این بدتر خواهد شد.

در همین حال شماری از بازرگانان قالی در شمال کشور با ابراز نگرانی از کاهش بی‌سابقه تولید قالی، می‌گویند که قیمت زیاد مواد خام، تعرفه‌های گزاف و نبود سهولت‌های لازم در بخش تولید قالی در کشور سبب شده است که شمار زیادی از قالی‌بافان از تولید قالی دست بکشند.

عبدالله، یکی از بازرگان قالی در این باره گفت که در بخش قالی باید دهلیز‌های هوایی میان افغانستان و کشور‌های جهان باز شود و حکومت سرپرست طالبان باید از مواد خامی که برای تولید قالی به افغانستان وارد می‌شود، کم‌ترین مالیه را بگیرد.

با این حال، شماری از قالین‌بافان در شمال کشور با اظهار نگرانی از اوضاع کنونی بازار قالی در افغانستان می‌گویند که رکود صنعت قالی و نبود بازار برای آن، سبب افزایش بیکاری در میان قالی‌بافان در این حوزه شده است.

منبع: فارس/ عکس نمایه سید محمدرضا هاشمی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->