برخی از مدارس آموزش و پرورش ناحیه هفت مشهد فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد واکنش اورژانس به ماجرای تجاوز به یک زن در آمبولانس جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است
سرخط خبرها

سفیران سلامت | ضرورت دوسویه‌سازی شاهراه «گردشگری سلامت» میان مشهد و کشور‌های هدف

  • کد خبر: ۹۷۵۱۱
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰
سفیران سلامت | ضرورت دوسویه‌سازی شاهراه «گردشگری سلامت» میان مشهد و کشور‌های هدف
عبدالرضا زرگری - پژوهشگر مطالعات روابط خارجی

جهان‌شهر معنوی مشهدالرضا (ع) به برکت وجود مضجع منور رضوی، نه‌فقط بزرگ‌ترین کلان‌شهر مذهبی جهان (از نظر وسعت) است، بلکه قطب دوم گردشگری سلامت به شمار می‌آید و در یک کلام، دیار «برترین‌های افتخارآمیز»، «ظرفیت‌های منحصربه‌فرد» و شهر «مزیت‌ها و تفاوت‌ها» است.

برخورداری خطه خورشید هشتم از جاذبه‌های زیارتی، گردشگری و همچنین مراکز درمانی مجهز موجب شده است تا گردشگران سلامت از ۸۶ ملیت به‌خصوص از عراق، افغانستان، بحرین، ترکمنستان، کویت، پاکستان، عربستان، عمان، تاجیکستان، قطر و جمهوری آذربایجان به مشهد برای زیارت و درمان سفر کنند.

خوشا به سعادت پزشکان و کادر درمان و مفاخر صنعت گردشگری سلامت این شهر که فقط «زینت‌المجالس» دارالشفای شهر برکت و کرامت رضوی نشدند، بلکه در نقش «طبیب دوار» و «سفیران سلامت» در دیگر بلاد اسلامی هم ایفای وظیفه می‌کنند.

به بیانی دیگر، چه بسیار طبیبان حاذقی که در جاده یک‌طرفه، اما پرسنگلاخ بیمار، دلال و کلینیک و بیمارستان منتظر نماندند تا این بیماران غیرایرانی باشند که به مراکز درمانی شهر مراجعه کنند، بلکه به معکوس‌سازی این روند هم اندیشیده‌اند.

چه می‌شود مسئولان به موازات ارتقا و توسعه کمی و کیفی زیرساخت‌های مراکز درمانی فعال برای درآمدزایی از حوزه سلامت به فکر راه‌اندازی و استقرار ده‌ها و بلکه صد‌ها شعبه ثابت و کاروان سیار درمانی در قالب عناوینی مانند «موکب جهادگران سلامت رضوی» به فراخور نیاز بیماران در کشور‌های جامعه هدف به‌ویژه کشور‌های همسایه و «جهان اسلام» باشند؟
خوشبختانه تجربه گران‌سنگی چندین‌سال در جریان حماسه راهپیمایی میلیونی اربعین حسینی به همت «آستان قدس رضوی» و «بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی» از مرز‌های شرقی کشور تا نجف و کربلا محقق شد.

چه می‌شود تشکلی هم‌افزا و بومی در مقیاس استانی با مشارکت فعالانه همه نهاد‌های متولی بالادستی و دخیل مانند استانداری خراسان‌رضوی، آستان قدس رضوی، دانشگاه‌های علوم‌پزشکی، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی فعال در بخش‌های دولتی و کلینیک‌های خصوصی دارای مجوز تشکیل شود و شماری از طبیبان حاذق و کادر درمان مجرب این دیار، مشابه ایده «پزشکان بدون مرز» یا «مرکز پزشکی حج و عتبات عالیات» به‌صورت هدفمند و دوره‌ای زیر بیرق سبز دارالشفای متبرک رضوی به درمان بیماران در گستره جهان اسلام بپردازند؟

اقدام انسان‌دوستانه‌ای که حتی به‌صورت انفرادی بار‌ها توسط پزشکان متعهد و متخصصی مانند دکتر سیدناصر عمادی در کشور‌های آفریقایی و آسیایی از کنیا، غنا، زیمبابوه، تانزانیا، سومالی و نیجریه و بروندی گرفته تا اقلیم کردستان عراق و سوریه و... به‌خوبی و با موفقیت تجربه شده است، به‌گونه‌ای که رئیس‌جمهور برخی از این کشور‌ها را به تحسین وا داشته و اتفاقا بهانه تأسیس سفارتخانه بروندی در تهران نیز شده است.

بدیهی است حضور دوره‌ای و نوبتی این طبیبان همراه کادر درمان در مراکز درمانی ثابت و سیار در کشور‌های جامعه هدف، علاوه بر غربالگری مقدماتی و انجام درمان‌های اولیه و درنهایت ارزآوری در خور توجه، سبب خواهد شد بیماران نیازمند به مراقبت‌های بستری یا عمل‌های جراحی خاص و... شناسایی و سپس وفق سازوکار‌های حمایتی از قبل پیش‌بینی‌شده، مقدمات اعزام هدفمند آنان به مراکز درمانی و فعال در مشهد فراهم شود.

سخن پایانی اینکه در مکاتب اقتصادی غربی و شرقی، «تحصیل سود» حرف اول و آخر را می‌زند، اما در «مکاتب نبوی، علوی و رضوی» این جلب «رضایت خلق خدا» ست که اگر حاصل شود، تمهید رضایت خالق رحمان و رحیم هم در پی اوست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->