طوفان شدید مشهد جان درختان را گرفت | سقوط ۶۲ اصله درخت در سطح شهر (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فروش ۷ هزار و ۹۵۵ میلیارد تومان اوراق مشارکت شهرداری مشهد در سال گذشته آذین بندی و نورپردازی ۲۳۲ کیلومتر از معابر مشهد همزمان با دهه کرامت جشن‌های دهه کرامت از ۱۱ اردیبهشت در مشهد برگزار می‌شود افزایش سقف شارژ من‌کارت شهروندی مشهد تا ۲۰۰ هزار تومان مشهد در وضعیت هشدار | تمهیدات ویژه شهرداری مشهد برای مقابله با بارندگی و سیلاب (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آماده‌باش شهرداری مشهد برای مقابله با وزش باد شدید و رگبار باران (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره کوچه‌ای قدیمی در محله توحید مشهد | پاچناری که گلشن شد اطلاعیه تعطیلی ۵ بوستان مشهد به دلیل شرایط ناپایدار جوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) دو پیشنهاد شهردار مشهد مقدس به دبیرکل متروپلیس برای توجه ویژه به کودکان و مردم غزه مطالبه ساکنان محله سجادیه مشهد برای بازگشت مشوق‌های بافت فرسوده ثبت ۱۰ رویداد گردشگری مشهد مقدس در تقویم ملی عضو شورای اسلامی شهر مشهد: خیلی مهم بود که اتصال مترو به حرم مطهر رضوی در دوره ششم شورا انجام شود رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد: تحولات زیادی در دوره اخیر شورا در حوزه بانوان رخ داده است | به دنبال نگاه زنانه و مادرانه به شهر بودیم دبیرکل انجمن کلان‌شهر‌های جهان: مشهد به‌زودی از یک شهر مشهور، به بازیگر بین‌المللی تبدیل خواهد شد نگاه سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد به عملکرد شورای ششم | این دوره، فعال‌ترین شورای شهر مشهد است مرور کارنامه شورای ششم از زبان رئیس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد | این شورا دستاورد‌های بزرگی داشته است پیشنهاد شهردار مشهد مقدس به دبیرکل انجمن کلانشهر‌های جهان برای تشکیل کمیته خلاقیت و نوآوری در متروپلیس + فیلم هوای کلانشهر مشهد همچنان آلوده است (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرصت‌ها و چالش‌های مدیریت شهر مشهد از نگاه رئیس شورای اسلامی شهر مشهد | فراوانی طرح‌های دوفوریتی، چالش بزرگ شورای ششم بود ناصحی: مهم‌ترین وظیفه شورای شهر، انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد شهرداری است
سرخط خبرها

پرونده «تعطیلی پنجشنبه‌های مشهد» دوباره روی میز کارگروه کاهش آلودگی هوا

  • کد خبر: ۹۸۱۲۱
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۴
پرونده «تعطیلی پنجشنبه‌های مشهد» دوباره روی میز کارگروه کاهش آلودگی هوا
طرح کاهش یک روز کاری هفته در مشهد که با شیوع کرونا مسکوت مانده بود، بار دیگر به کارگروه کاهش آلودگی هوا می‌رود.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها در مشهد یا کاهش یک روز کاری در هفته که پس از گذشت بیش از یک دهه از مطرح شدن آن، با شیوع کرونا به بایگانی رفته بود، گویا از بایگانی خارج شده و آن طور که معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی خبر داده قرار است این طرح بار دیگر در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مطرح شود.

اوایل بهمن سال گذشته بود که تورج همتی، مدیرکل وقت حفاظت محیط‌زیست استان، اعلام کرد براساس مصوبه کارگروه کاهش آلودگی هوا و بعد از پیگیری‌های فراوان، مقرر شده است طرح بازنگری‌شده‌ای برای تعطیلی یک‌روز در هفته، پنجشنبه یا روزی دیگر، به شورای همتای استان ارائه شود.

مهدی سالیانی، مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی، حمل ونقل و ترافیک استانداری خراسان‌رضوی نیز همان زمان اعلام کرد که درباره طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها باید شورای همتا موضوع را از منظر ترافیکی و تأثیرات کاهش بار ترافیکی بررسی کند، اما درنهایت موضوع باید در کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا مطرح و تصویب شود. موضوعی که از خرداد امسال و با اعلام سیدکمال الدین میرجعفریان به‌عنوان معاون وقت هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان‌رضوی، به دلیل شیوع کرونا مسکوت گذاشته شد.

معاون نظارت و پایش اداره‌کل محیط‌زیست خراسان‌رضوی در همین باره با اشاره به ماده ۷ قانون هوای پاک که به موضوع تغییر در محدودیت‌های مکانی و زمانی منتسب به حوزه حمل‌ونقل با هدف کاهش آلودگی هوا می‌پردازد، به خبرنگار ما گفت: طرح کاهش یک روز کاری در هفته از سال ۱۳۸۸ در حال پیگیری است و در این‌باره الگو‌های مختلفی پیشنهاد شده است. محیط‌زیست پشتیبان طرح است و دوباره این موضوع را در کارگروه کاهش آلودگی هوا مطرح خواهیم کرد.

محمد عرفانی مستندترین برنامه را طرحی دانست که شهرداری مشهد همان اوایل مطرح شدن تعطیلی پنجشنبه‌ها ارائه کرد و به‌موجب آن ۱۳ سناریو برای تغییر ساعات کاری کارمندان و کارکنان پیشنهاد و بررسی شد و در این طرح ساعت اوج ترافیک برای صبح بین ۷ تا ۸ و برای ظهر بازه ۱۲ تا ۱۴ بیان شد.

وی ادامه داد: طرح شهرداری مشهد تأیید و نهایی شده، اما هنوز به سرانجام نرسیده است.

سهم اقشار در سفر‌های درون‌شهری

او بیان کرد: سهم جابه‌جایی دانش‌آموزان در شبکه حمل‌ونقل درون‌شهری مشهد ۲۰ درصد بیان شده است. دانشجویان نیز حدود ۴/۱۲ درصد سهم دارند، سهم کسبه و بازاریان و مشاغل آزاد حدود ۲/۹ درصد و سهم کارمندان ۸/۱۸ درصد است.

عرفانی با اشاره به اهمیت مدیریت سفر‌های درون‌شهری در مشهد بیان کرد: تغییر ساعات کاری نوعی مدیریت سفر است. زیرا تردد خودرو در شهر ضروری است، اما اگر ترافیک شدید باشد، آلودگی خودرو چندبرابر می‌شود، زمان توقف خودرو در ترافیک افزایش می‌یابد و این تشدیدکننده آلودگی است.

عرفانی اظهار کرد: باتوجه‌به ماده ۷ و ماده ۲ قانون هوای پاک، اعمال ممنوعیت‌ها یا محدودیت‌های زمانی و مکانی یا نوع تردد وسایل نقلیه موتوری برای کاهش آلودگی هوا و سامان‌دهی سفر‌های روزانه شهری می‌تواند در شورای هماهنگی ترافیک شهر‌ها مطرح شود.

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی با تأکید بر اینکه تغییر ساعت کاری و تعطیلی پنجشنبه‌ها یا همان کاهش یک روز کاری در هفته از لحاظ ترافیکی، زیست‌محیطی و بهداشتی مهم است افزود: از راه‌های کاهش آلودگی هوا برنامه‌ریزی برای کاهش حضور مردم در شهر است که در طرح تأییدشده به تعطیلی پنجشنبه‌ها تأکید شده است.

عرفانی با بیان اینکه ۶۴ درصد آلودگی هوا در مشهد با حمل‌ونقل مرتبط است، افزود: با تعطیلی یک روز در هفته سفر‌های درون‌شهری برای هر کارمند، از ۱۲ سفر در ۶ روز هفته به ۱۰ سفر کاسته می‌شود.

سفر‌های درون‌شهری باید کم شود

وی اظهار کرد: باید ساعت اوج تردد سفر درون‌شهری هم کم شود؛ به‌عنوان مثال، همه دانش‌آموزان کارمندان و کسبه در ساعات شلوغی صبح باهم از منزل خارج نشوند. عرفانی افزود: مشهد بین ارتفاعات بینالود و هزارمسجد قرار گرفته است؛ بنابراین احتمال نگهداشت آلودگی با پدیده اینورژن را دارد.

عرفانی تأکید کرد: دوباره پرونده تعطیلی یک روز در هفته در شهر را به جریان می‌اندازیم. موضوع مسلم این است که سفر‌های درون‌شهری باید کم شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->