دستگیری متهم به سرقت دو میلیاردی طلا در مشهد ورود یک واکسن خوراکی به برنامه واکسیناسیون کودکان تا حالا چند تا بستنی خوردین؟ رشد ۲۱ درصدی مرسولات صادره پست خراسان‌رضوی در سال ۱۴۰۲ اختلافات اعتقادی و فرهنگی بعد از ازدواج را چگونه حل کنیم؟ رشد سه‌برابری مسمومیت با قارچ وحشی؛ از خوردن قارچ در طبیعت خودداری کنید زمزمه فروش بیمارستان «مهرگان» مشهد! دود اختلاف مالکیت یک بیمارستان به چشم مردم می‌رود تجاوز ۴ مرد تبعه خارجی به یک نوجوان شانزده‌ساله در تهران ۸ گام کلیدی اقتصادی در شروع زندگی زوج‌های جوان تبِ تراپی | مشاوره رفتن بخشی از سبک زندگی است نه ظرفیتی برای پُز اجتماعی  غفلت از مشاوره آمار بالای غرق‌شدگی در استانی که دریا ندارد! | سال گذشته، خراسان‌رضوی رتبه هفتم میزان غرق‌شدگی کشور را به دست آورد آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد مواد غذایی که هرگز آنها را نباید با معده خالی بخورید با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید، بخوانید چرا دمای روغن زمان سرخ کردن اهمیت دارد؟ چرا باید به قول‌هایی که به فرزندتان می‌دهید عمل کنید؟
سرخط خبرها

مغز برخی از حیوانات اهلی در گذر زمان کوچک می‌شوند

  • کد خبر: ۹۸۱۳۸
  • ۰۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۶
مغز برخی از حیوانات اهلی در گذر زمان کوچک می‌شوند
یافته‌های دانشمندان نشان می‌دهد مغز گربه ها، سگ ها، گوسفند‌ها و خرگوش‌ها به تدریج کوچک می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مطالعه جدیدی تأیید می‌کند که با اهلی شدن گربه‌ها طی ۱۰ هزار سال گذشته، اندازه مغز آن‌ها به میزان درخورتوجهی کم شده است. این یافته‌ می‌تواند به بینش‌های مهم جدیدی منجر شود درباره نحوه سازگاری حیوانات در زمانی که به طور منظم از سوی انسان‌ها نگه داری می‌شوند.

به گزارش دیجیاتو، پژوهشگران، اندازه کرانیوم (جمجمه بدون درنظر گرفتن استخوان فک تحتانی که شاخصی از اندازه مغز است) گربه‌های اهلی را با گربه‌های وحشی اروپا و آفریقا مقایسه کردند. از نظر ژنتیکی تأیید شده است که گربه‌های وحشی اروپا و آفریقا، گونه‌های اجدادی هستند و گربه‌های اهلی از این گونه‌ها تکامل یافته اند.

پژوهشگران همچنین هیبرید‌های گربه‌های وحشی و اهلی را بررسی کردند و دریافتند که اندازه مغز آن‌ها مابین اندازه گیری‌های دو گروه دیگر قرار می‌گیرد. این نتیجه نیز نشان می‌دهد اهلی سازی موجب این تغییرات می‌شود. پژوهشگران در مقاله جدید خود توضیح می‌دهند:

داده‌های ما نشان می‌دهد گربه‌های اهلی نسبت به گربه‌های وحشی اروپایی و اجداد وحشی گربه‌های اهلی، یعنی گربه‌های وحشی آفریقایی، حجم جمجمه کمتری دارند که نشان دهنده مغز کوچک‌تر است و نتایج قدیمی‌تر را تأیید می‌کند. ما همچنین دریافتیم که حجم جمجمه هیبرید‌های گربه‌های اهلی و گربه‌های وحشی اروپایی بین حجم جمجمه دو گونه والدی قرار می‌گیرد.

اندازه مغز گربه‌ها چیزی است که پژوهشگران از دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ به دنبال آن بوده اند. روند کوچک شدن مغز در حیوانات اهلی مانند گوسفند، سگ و خرگوش هم مشاهده شده است.

پژوهشگران می‌گویند انتخاب برای رام بودن به تولید سلول‌های ستیغ عصبی کمتری در جانوران منجر می‌شود که با تحریک پذیری و ترس ارتباط دارد. این امر به نوبه خود می‌تواند باعث تغییراتی در پاسخ استرس، اندازه مغز و مورفولوژی کلی بدن شود. اندازه سقف دهان (کام) نیز بررسی شد، اما تفاوت معناداری میان گربه‌های اهلی و وحشی مشاهده نشد. بحث‌هایی وجود داشته است که کاهش در سلول‌های ستیغ عصبی باید به پوزه کوتاه‌تر و نیز اندازه کوچک‌تر کرانیوم منجر شود، اما این موارد در این مجموعه داده‌ها مشاهده نشد.

با اینکه نتیجه گیری‌های این مطالعه کاملا جدید نیستند، اما پژوهش‌هایی را به روزرسانی می‌کنند که در مواردی چند دهه قدمت دارند و داده‌های جدیدی در اختیار دانشمندانی قرار می‌دهند که روی تئوری‌های اهلی سازی کار می‌کنند.

پژوهشگران می‌نویسند: مقایسه اندازه مغز اغلب براساس آثار علمی قدیمی و دور از دسترس است و در مواردی مقایسه بین حیوانات اهلی و گونه‌های وحشی انجام شده است که دیگر تصور نمی‌شود اجداد گونه‌های اهلی موردنظر باشند.

یکی از پیشنهاد‌ها که نویسندگان با آن موافق نیستند، این ادعا است که گربه‌ها در مقایسه با مثلا سگ ها، نیمه اهلی هستند. دیدگاهی که طبق آن، گربه‌ها خودشان ترجیح می‌دهند که با انسان باشند، بنابراین نمی‌توان آن‌ها را کاملاً اهلی در نظر گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->