امضای بیانیه تکریم جبهه مقاومت توسط صدها نفر از علمای اهل سنت کاربردی‌شدن قرآن در زندگی، یک ضرورت فرهنگی است گسترش سبک زندگی قرآنی با اجرای طرح «زندگی با آیه‌ها» اعزام اردوهای راهیان نور در سال جاری ۳۰ درصد افزایش یافت اهتزاز پرچم «نَصرُ مِنَ الله و فَتح قَریب» در جوار گنبد بارگاه منور رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) شاهده؛ تازه‌ترین اثر حسن روح‌الامین برای شهید نصرالله + عکس تأکید حجت‌الاسلام قرائتی بر لزوم احیای زکات در سراسر کشور طرح «زندگی با آیه‌ها» با هدف تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن اجرا می‌شود پخش زنده مراسم تشییع پیکر شهید نصرالله از شبکه قرآن آزمون مرحله استانی رقابت علمی طلاب خواهر، چهارشنبه (۸ اسفند ۱۴۰۳) برگزار می‌شود بیمار در چه صورتی می‌تواند روزه نگیرد؟ | فتوای آیت الله خامنه‌ای درباره روزه بیماران چگونه می‌توان جریان فقهی جدید ایجاد کرد؟ تصمیمات لازم برای ارائه خدمات بهتر به زائران عتبات گرفته می‌شود رونمایی از مجموعه آثار فقه بورس و اوراق بهادار مراسم گرامیداشت شهید سیدحسن نصرالله فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) در سراسر کشور برگزار می‌شود آخرین مهلت ارائه مقالات به دبیرخانه چهارمین همایش بین‌المللی اربعین اعلام شد + جزئیات حرم امام‌رضا(ع) میزبان برگزاری مراسم هم‌دردی با مردم لبنان می‌شود دریافت ۲۲۴ اثر در چهاردهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد مقدس برگزار می‌شود آمادگی یادمان‌های دفاع مقدس برای برگزاری اعتکاف رمضان ۱۴۰۳
سرخط خبرها

مروری بر کتاب مسند الامام‌العسکری (ع)

  • کد خبر: ۹۸۱۴۸
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۱
مروری بر کتاب مسند الامام‌العسکری (ع)
دکتر عبدالحسین طالعی - عضو هیئت علمی دانشگاه قم

مسند، گونه‌ای از کتاب حدیثی است که در آن، احادیث نقل‌شده از یک راوی در‌کنار هم و با محوریت او گردآوری می‌شوند. عالم محقق معاصر، مرحوم استاد عزیز‌ا... عطاردی، به این شیوه حدیث‌نگاری توجهی شایان نشان داد.

وی ۱۲‌عنوان مسند معصومان و یک عنوان مسند عبدالعظیم حسنی را در حدود ۷۰‌جلد نوشت. عطاردی چنان‌که خود در زندگی‌نامه خودنوشت می‌گوید، این جهاد علمی را از سال‌۱۳۴۵ با نگارش مسند الامام‌الرضا (ع) آغاز کرد و تا اواخر عمر خود، نزدیک به نیم‌قرن به آن اشتغال داشت.

مسند الامام‌العسکری (ع) که در این گفتار معرفی می‌شود، یکی از این سلسله‌کتاب‌های ارزشمند است که به‌عنوان کتاب مرجع ماندگار در‌زمینه شناخت امام حسن‌عسکری (ع) در آینه کلمات و شاگردانش به کار می‌آید.

ساختار این مسند، همچون دیگر مسند‌های مرحوم آیت‌ا... عطاردی است و این روشمندی آن فقید در نگارش این کتاب‌های مرجع را نشان می‌دهد؛ آثاری که بدون دستیار و بدون حامی مالی و بدون وابستگی سازمانی، یک‌تنه می‌نوشت و نمونه‌خوانی و چاپ و نشر آن‌ها را خود بر‌عهده می‌گرفت.

این مسند سه فصل کلی دارد:

فصل اول، زندگی‌نامه مستند امام عسکری (ع) از ولادت تا شهادت، و رویداد‌های مرتبط با خلفای معاصر و...

فصل دوم، احادیث روایت‌شده از امام عسکری (ع) که بدنه اصلی کتاب را تشکیل می‌دهد، در موضوع‌های توحید، امامت، احکام فقهی، سنن و آداب، تفسیر قرآن، مناظرات، اخلاق و...

فصل سوم، معجم راویانی است که از آن امام همام روایت کرده‌اند که نام ۱۴۹‌تن در اینجا آمده است، همراه با نشانی برخی از احادیث آن‌ها. اهمیت این عدد از آنجا روشن می‌شود که حضرتش در بیست‌سالگی به دست خلیفه‌عباسی مسموم و شهید شد و بیشتر عمر خود را در محاصره عباسیان گذراند و ارتباط با ایشان را بسیار محدود و دشوار کرده بودند.

این کتاب، تماما متکی به نقل‌های دست اول از منابع حدیثی و رجالی و تاریخی است، لذا به زبان عربی نوشته شده است.

با‌توجه‌به فقر منابع اطلاعاتی مستند و معتبر درباره امام عسکری (ع) جا دارد این کتاب به زبان فارسی ترجمه و منتشر شود تا راه را بر پژوهش‌های مرتبط با امام عسکری (ع) هموار سازد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->