کمبود انبار، از چالش‌های زیرساختی در حوزه اموال تملیکی خراسان رضوی است طلب ۳۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری مشهد از دستگاه‌های دولتی در «مهد توس» خبری از فروشگاه‌های شیکان‌پیکان نیست | بازاری که بوی گوسفند می‌دهد پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصدی پروژه بازگشایی و احداث بولوار رضویه در مشهد با پیگیری شهرآرا بلیت متروی مشهد در نرم افزار «شهر من» ۲ هزار تومان شد بالاخره هوای کلانشهر مشهد سالم شد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) شهردار مشهد مقدس: اراده مدیریت شهری، بزرگداشت شهدا در هر محفل و محله و معبر است مدیرعامل ایران‌خودرو: قیمت‌ها افزایش پیدا نکند، به سرنوشت شرکت ارج دچار می‌شویم ارتباط وب‌سرویسی بین سازمان ثبت اسناد و شهرداری مشهد مقدس برقرار شد برآورد ۷۰۰ میلیارد تومانی از بودجه مورد نیاز برای تکمیل ایستگاه بسیج خط سه مترو مشهد عضو کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد: با فرصت ۱۰ ماهه شورا نتیجه زحمات اعضا را مشاهده می‌کنیم فرماندار مشهد: اقدام فرهنگی شهرداری در افتتاح خانه‌موزه ملک، شایسته تکریم است شهردار مشهد مقدس: خانه‌موزه ملک توجه مدیریت شهری به هویت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شهر را نشان می‌دهد + فیلم معاون خدمات شهری و فضای سبز شهرداری مشهد: در این دوره مدیریت شهری، فضای سبز بالغ بر ۵۵۰ هکتار توسعه پیدا کرده است رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد: پاسداشت مفاخر مشهد از دغدغه‌های شورا و شهرداری است بهره‌برداری از خانه‌موزه ملک در باغ وکیل‌آباد مشهد (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) ساختمان دبیرستان آیت الله کاشانی مشهد در فهرست ملی میراث دفاع مقدس ایران ثبت شد رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: برنامه منظم تزریق مالی به پروژه‌های شهری تنظیم شود رکورد استفاده از دوچرخه‌های اشتراکی بایدو مشهد در چهار سال اخیر شکسته شد افزایش ۴۰ درصدی ورود ناوگان حمل و نقل ایرانی از افغانستان به دوغارون چهارمین روز متوالی آلودگی در کلانشهر مشهد (۱۰ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رفع مشکل آب‌گرفتگی در ۱۸۵ نقطه مشهد

  • کد خبر: ۹۸۲۴۱
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۸
رفع مشکل آب‌گرفتگی در ۱۸۵ نقطه مشهد
مدیرکل مطالعات طرح‌های زیربنایی شهرداری مشهد گفت: از سال ۱۳۹۸ و پس از بروز بارندگی‌های شدید در این شهر، نقاطی که مشکل آب گرفتگی داشتند، بررسی و شناسایی شدند که براساس این مطالعات ۲۳۳ نقطه در شهر مشهد شناسایی شد.

علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ در بهار سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ یک باره شهر مشهد شاهد بارش‌های شدید باران شد که این بارش‌ها سبب آب گرفتگی در بسیاری از مناطق شهر می‌شد. در همین سال‌ها در خوزستان و شیراز هم سیل جاری شد و این مسائل سبب شد شهرداری مشهد برای حل مشکل آب گرفتگی معابر شهری و جلوگیری از اتفاقات مشابه مانند شیراز، مشکل آب گرفتگی در معابر شهر را حل کند.

دراین باره، مدیرکل مطالعات طرح‌های زیربنایی شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا گفت: از سال ۱۳۹۸ و پس از بروز بارندگی‌های شدید در این شهر، نقاطی که مشکل آب گرفتگی داشتند، بررسی و شناسایی شدند که براساس این مطالعات ۲۳۳ نقطه در شهر مشهد شناسایی شد.

اشکان ملک افزود: پس از این شناسایی، اقدامات برای رفع مشکل آب گرفتگی معابر شهر آغاز شد و تا امروز از مجموع ۲۳۳ نقطه شناسایی و معرفی شده از سوی مناطق سیزده گانه شهرداری، ایراد ۱۸۵ نقطه رفع شده است.

وی ادامه داد: اکنون نیز فرایند مطالعات چگونگی انجام کار در ۳۶ نقطه درحال انجام است که تا امروز مطالعات حدود ۱۲ نقطه انجام شده و مشاور در راستای تأیید و اجرا برای ما فرستاده است؛ بقیه طرح را نیز مشاور تا پایان سال برای تأیید و بررسی به اداره کل مطالعات طرح‌های زیربنایی می‌فرستد و پس از اینکه مطالعات بررسی و تأیید شد، برای اجرا به حوزه‌های اجرایی شهرداری مشهد فرستاده می‌شود.

مدیرکل مطالعات طرح‌های زیربنایی شهرداری مشهد افزود: از مجموع کل نقاط شناسایی شده، ۱۲ نقطه به رفع معارض تملک نیاز دارد که برای آن نیز باید پیش بینی اعتباری انجام شود.

وی افزود: در صورتی که تا انتهای امسال مطالعات مناطق باقی مانده پایان یابد و در صورت تخصیص اعتبارات لازم در سال آینده، ممکن است آب گرفتگی همه مناطق رفع شود، اما اکنون اولویت کاری ما برای حل مشکل آب گرفتگی در مناطق حاشیه شهر است.

ملک در ادامه با اشاره به اجرای مطالعات همه مسیل‌ها و کال‌های شهر گفت: باتوجه به اتفاقات و سیل‌هایی که در سال‌های گذشته در شهر‌هایی مانند شیراز رخ داد، انجام مطالعات و بازنگری در مطالعات قبلی روی همه کال‌ها و مسیل‌های شهر ضروری است؛ ازاین رو مشاور طرح مطالعات همه کال‌ها و مسیل‌های شهر مشهد را با دوره بازگشت ۱۵۰ ساله بازنگری می‌کند.

وی درباره انجام مطالعات قبل از اجرای هر پروژه عمرانی در این بخش نیز گفت: این موضوع به قطع انجام می‌شود و به طبع جزو مسائل اولیه ماست، اما مطالعات آب‌های سطحی به اسناد بالادستی مانند طرح‌های تفصیلی نیاز دارد تا مشاور بتواند با دقت و سرعت بیشتری برای پروژه مطالعه کند.

مدیرکل مطالعات طرح‌های زیربنایی شهرداری مشهد افزود: اکنون در برخی مناطق طرح‌های تفصیلی درحال بازنگری است و این طرح‌ها دستخوش تغییر می‌شوند؛ بنابراین مشاور نیز باید مطالعاتش را براساس تغییرات انجام دهد؛ باتوجه به اینکه هنوز در بسیاری از مناطق طرح تفصیلی مصوب به مرحله اجرا نرسیده است، مطالعات مربوط به آب‌های سطحی برای اجرای پروژه براساس اتفاقات بالادست، یعنی کال ها، مسیل‌ها و چشمه‌ها و با درنظرگرفتن وضع موجود انجام می‌شود؛ البته در صورتی که نقشه مادری مانند طرح تفصیلی وجود داشته باشد، این مطالعات با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

احتمال وقوع سیل در مشهد وجود ندارد

مدیرکل نظارت بر نگهداری و تعمیرات و بهره‌برداری تأسیسات و زیرساخت‌های شهری شهرداری مشهد نیز با بیان اینکه به‌دلیل طراحی کانال‌ها و کال‌ها احتمال وقوع سیل وجود ندارد، اظهار کرد: تعریف ما از آب‌گرفتگی عوض شده است و در صورتی که معبری آب‌گرفتگی کمی داشته باشد، برای رفع آن اقدام می‌کنیم.

بهنام خیاط با اشاره به شناسایی ۲۳۳ نقطه در شهر در سال ۱۳۹۸ که در آن آب‌گرفتگی رخ می‌داد، گفت: در راستای حل این مشکل در همان سال ۱۳۹۸، ۱۱۲ نقطه با اقدامات اولیه و گاهی جزئی رفع مشکل شد؛ پارسال نیز ۸۰ نقطه دیگر رفع مشکل شد و امسال نیز مشکل ۷ نقطه را رفع کرده‌ایم.

وی ادامه داد: اکنون نیز مطالعه روی ۲۹ نقطه دیگر درحال انجام است که پس از پایان مطالعات، اقدامات مربوط به رفع مشکل این مناطق نیز انجام می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->