به گزارش شهرآرانیوز؛ شاید برای شما هم رخ داده باشد که هنگام رانندگی پدال گاز و ترمز را اشتباهی فشار بدهید یا دیرتر ترمز کنید یا دچار چندین اشتباه دیگر شوید، هرچند این خطاها بیشتر مختص تازه کاران است. اما پنجشنبه گذشته در یکی از جادههای استان مرکزی یکی از همین خطاهای احتمالی منجر به حادثهای دل خراش شد و سه عضو یک خانواده جان خود را از دست دادند. ظاهر این حادثه هم شبیه هزاران حادثه رانندگی در سراسر کشور بود، اما هر چه پیگیریها جلوتر رفت، جزئیات بیشتری از حادثه رسانهای شد که حاشیههای زیادی در فضای مجازی به همراه داشت.
یکی از نکات عجیب این حادثه مرتبط با راننده خودرو (سمند) مقصر در حادثه بود، رانندهای که فقط یازده ساله بود و نه تنها گواهی نامه نداشت، بلکه جایش پشت نیمکتهای دبستان بود. نکته بعدی و عجیبتر از اولی، مرتبط با هویت همان کودک بود که مشخص شد فرزند یکی از مسئولان شهرستان تفرش از توابع استان مرکزی است. اما داغترین حاشیه این حادثه حضور شخص مسئول در صندلی شاگردخودرو به همراه دو سرنشین دیگر بود، به نحوی که آنها شاهدان اصلی این سانحه رانندگی بوده اند.
در خودرو مقابل که یک پژو پرشیا بود نیز اعضای خانواده رئیس شورای روستای کهک از توابع همان شهرستان حضور داشتند که در این سانحه شخص رئیس شورا و دو دختر جوانش جان خود را از دست دادند.
به گفته سرهنگ مختار پناهی، رئیس پلیس راه استان قم، بررسیها نشان میدهد علت حادثه تجاوز به چپ خودرو سمند بوده است.
با وجود حاشیههایی که این سانحه رانندگی داشت، دیروز خبری در فضای رسانهای کشور منتشر شد که حکایت از عزل مسئول تفرشی داشت و خبرگزاری ایسنا به نقل از حجت الاسلام هادی میرزایی، مسئول شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان مرکزی از عزل مسئول خاطی خبر داد.
این خبر موج دیگری در فضای مجازی به راه انداخت و کاربران زیادی از این اقدام قاطع و بدون تعارف قدردانی کردند.
یک وکیل دادگستری نیز در واکنش به این حادثه در گفت و گویی رسانهای بیان کرد: در حالت کلی پسر ۱۱ ساله طبق قانون نابالغ محسوب شده و به جرمی که مرتکب میشود خطای محض گفته میشود. تفاوت خطای محض با جرم عمد و شبه عمد این است که در این دو نوع جرم مسئولیت آن با شخص مرتکب است، اما در خطای محض که از سوی کودک صغیر اتفاق افتاده باشد مسئولیت با عاقله فرد مرتکب است که این عاقله شامل پدر و بستگان این شخص میشود.
سیدمجتبی حسین پور ادامه داد: اگر سرپرست این کودک در خودرو حضور داشته باشد موضوع را از شمول خطای محض خارج دانسته و آن را شبه عمد قلمداد میکنند. یعنی سرپرست این پسر قصوری مرتکب شده که خودرو را در اختیار فرزند صغیرش قرار داده و مسئولیت این حادثه نیز سرپرست کودک است. شرکت بیمه نیز در صورتی که راننده خودرویی که در تصادف مقصر است گواهینامه نداشته باشد خسارت وارده را پرداخت نخواهد کرد.