تصویب طرح پهنه‌بندی حریم شهر مشهد برای اولین بار در شورای عالی شهرسازی و معماری کشور انجام بیش از ۴ کیلومتر حفاری تونل خط‌۴ قطارشهری مشهد بهره‌برداری از کندروی بزرگراه پیامبراعظم(ص) و بوستان خطی بزرگراه امام‌علی‌(ع) مشهد در تابستان ۱۴۰۳ شهروند خبرنگار | درخواست جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی در یکی از کوچه های بلوار امیریه‌ مشهد + پاسخ گذری بر تاریخ کوچه وحدت ۲۵ که روزگاری چسبیده به برج و باروی مشهد بود گلایه ساکنان بهمن‌۱۹/۴ مشهد از معضل رهاشدگی اراضی بزرگ‌مقیاس این محدوده برش ۸۲۴ اسکلت ساخت‌وساز غیرمجاز در سال ۱۴۰۲ ورود ۴۱۰ اتوبوس‌جدیدبه مشهد تا پایان سال حریم امن مشهد برای سرمایه‌گذاران با تأیید طرح پهنه‌بندی حریم شهر نجات بانوی مبتلا به سکته مغزی فریمانی از طریق اورژانس هوایی هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد در شرایط سالم قرار گرفت (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تایید بیمه تامین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد اعمال قانون هزار و ۶۴۸ دستگاه خودرو حادثه‌ساز در مشهد | ۸۲ نفر درتصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) ترافیک پر حجم در بزرگراه آزادی و طول بلوار ملک آباد تا فلسطین در مشهد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو| نشست خبری سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس با اصحاب رسانه (۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) شهردار مشهد: به‌زودی، مسیر «ره‌باغ رضوان» در محدوده حرم مطهر رضوی بازگشایی می‌شود ۱۰۶۵ درصد رشد اعتبارات عمرانی منطقه‌۲ شهرداری مشهد از ابتدای فعالیت شورای ششم گزارشی از فراز‌و‌فرود‌های الیت که هنوز بعد از ۱۳‌سال، دل‌خوری برخی راننده‌ها را به دنبال دارد اعمال قانون هزار و ۸۰۶ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | ۸۱ دستگاه خودرو متخلف توقیف شدند (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مردم هوشمند در شهر هوشمند

  • کد خبر: ۹۸۵۲۹
  • ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۱
مردم هوشمند در شهر هوشمند
مهدی فهمیده - دکتری مدیریت بحران شهری

شهر هوشمند، شهری است که از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای افزایش بهره‌وری عملیاتی، به اشتراک گذاشتن اطلاعات با مردم و بهبود کیفیت خدمات دولتی و رفاه شهروندان استفاده می‌کند.

مأموریت اصلی شهر هوشمند بهینه‌سازی عملکرد شهر‌ها و رونق رشد اقتصادی است. هم‌چنین در حال بهبود کیفیت زندگی شهروندان خود با استفاده از فناوری‌های هوشمند و تجزیه و تحلیل داده‌هاست.

در راستای تحقق شهر هوشمند، پایه‌ای‌ترین نیاز در جوامع هوشمند این است که مردم آن شهر هوشمند باشند. مردم هوشمند یعنی اینکه مردم بتوانند با آموزش‌هایی که دیده‌اند، به‌راحتی از خدمات هوشمند شهری خود استفاده کنند.

امروزه دولتمردان نیز به این نکته دست یافته‌اند که دولت، شهرداری و سایر سازمان‌ها نمی‌توانند به‌تنهایی با اجرای پروژه‌های مختلف و بدون در نظر گرفتن نظرات و مشارکت شهروندان، شهری رضایت‌بخش و با کیفیت بالا مدیریت کنند.

از این رو، یکی از ویژگی‌های مدیریت کلان‌شهر‌ها در دنیای امروز مدیریت مشارکتی و از پایین به بالاست. به این ترتیب، همه ذی‌نفعان شهر از مردم عادی گرفته تا مدیران شهر می‌توانند هم در تصمیم‌گیری هم در اجرا مؤثر باشند و ضمن افزایش سرمایه اجتماعی و حس تعلق، کارآمدی مدیریت شهری نیز افزایش یابد.

این در حالی است که برای دستیابی به این هدف که از اصلی‌ترین ارکان و ابعاد شهر هوشمند به حساب می‌آید باید برنامه‌ای مدون و اصولی پیاده شود، برنامه‌ای که می‌تواند یا از سمت دولت اجرا شود یا با توجه به اینکه امروزه استارت‌آپ‌ها قدرت نفوذ بسیار بالایی در اقشار مختلف مردم پیدا کرده‌اند، بخشی از مسئولیت آن به استارت‌آپ‌ها سپرده شود.

نکته دیگر در بخش مردم هوشمند، آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای استفاده شهروندان از این خدمات است، زیرساخت‌هایی همچون اینترنت پرسرعت که امروزه با توجه به تلاش‌های بسیار زیاد دولت و سازمان فناوری اطلاعات، با پوشش گسترده‌ای در اختیار شهروندان قرار گرفته است.

در نهایت، می‌توان به اهمیت چشم‌انداز در بحث مردم هوشمند اشاره کرد. در واقع، چشم‌انداز و تصویری از شهر که شهروندان و مسئولان بتوانند با هم به اشتراک بگذارند از بهترین گونه‌های آگاهی‌بخشی است که هر سازمانی می‌تواند به دست بیاورد و از دغدغه‌های واقعی شهروندان و کمبود‌های هر محله آگاهی یابد.

این حجم از اطلاعات باید به‌دقت تحلیل و اولویت‌ها مشخص شود. با این روش، مسائل اصلی شهر سریع‌تر و بهتر برطرف می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->