قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پی‌سی‌آر و تصمیمی غیرمسئولانه

  • کد خبر: ۹۹۰۱۰
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹
پی‌سی‌آر و تصمیمی غیرمسئولانه
فاطمه رافع - معاون سردبیر

پیش‌بینی کارشناسان درست از آب درآمده و روند ابتلا به کرونا در موج ششم حالت انفجاری به خود گرفته است. امیکرون چنان در کشور می‌تازد که نقشه کرونایی کشور را هر روز سرخ‌تر از دیروز می‌بینیم و طبق آخرین اعلام وزارت بهداشت هم شمار شهر‌های قرمز کشور از ۱۲۰ به ۲۴۷شهر افزایش یافته است.

مبتلایان و بستری‌شدگان روزبه‌روز درحال افزایش‌اند و شمار قربانیان کرونا که بعد از موج پنجم به‌سختی دورقمی شده بود، بازهم روی دور تند افزایش افتاده و چند روزی است که این ویروس هزاررنگ روزانه جان بیش از صد تن از هم‌وطنانمان را می‌گیرد؛ جان‌هایی که هرکدامشان عزیز خانواده‌ای هستند.

مسئولان درحالی بر لزوم تزریق نوبت سوم واکسن تأکید می‌کنند که طبق گفته‌های خودشان، مردم برای تزریق نوبت سوم بی‌رغبت‌تر از دو نوبت قبل هستند و اینجا در خراسان‌رضوی هم اوضاع چندان تعریفی ندارد. به‌گفته آقای استاندار، استان ما در آمار دریافت نوبت سوم واکسن از میانگین کشوری عقب‌تر است.

همان‌طور که شما هم می‌دانید، در موج ششم از تعطیلی کرونایی خبری نیست و همه مسئولان بر اجرای محدودیت‌های هوشمند تأکید می‌کنند؛ محدودیت‌هایی که در زمان غیرهوشمندبودنشان هم از راه‌های مختلف دور زده می‌شد و اگر بگویم امید چندانی به اجرای درست و درمانشان نیست، پربیراه نگفته‌ام.

در چنین وضعیتی «هر دم از این باغ بری می‌رسد!» منظورم همان خبری است که دیروز خبرگزاری فارس منتشر کرد: «الزام انجام آزمایش پی‌سی‌آر نهایت ۷۲ ساعت قبل از پرواز برای زائران عتبات هنگام بازگشت به کشور لغو شد، اما باتوجه‌به اعتراض برخی مسئولان، این موضوع در ستاد کرونا بررسی می‌شود و حتی به‌گفته معاون وزیر بهداشت، احتمال لغو آن وجود دارد.»

هزینه زیاد آزمایش‌های پی‌سی‌آر که از زمان ازسرگیری اعزام زائران از کشورمان به عتبات، گله برخی‌ها را به‌دنبال داشت، بستر سودجویی را برای برخی دیگر فراهم کرد و این‌طور شد که آزمایش‌های منفی صوری پی‌سی‌آر متولد شدند تا زائران ایرانی هنگام بازگشت از سفر عتبات به کشورمان، هزینه کمتری برای این آزمایش‌های منفی صوری پرداخت کنند.

حالا گویا تعداد آزمایش‌های جعلی پی‌سی‌آر زائران عتبات در عراق آن‌قدر زیاد شده است که مسئولان محترم وزارت بهداشت به‌جای آنکه برای رفع این مشکل تدبیری بیندیشند و جلو این آزمایش‌های صوری و جعلی را بگیرند، درصدد برآمده‌اند که صورت مسئله را پاک کنند، بنابراین به فکر حذف آزمایش‌های پی‌سی‌آر افتاده‌اند.

این تصمیم اگرچه براساس تفاهمی است که پیش‌تر بین ایران و عراق صورت گرفته بود و طبق آن به‌گفته کمال حیدری، معاون وزیر بهداشت، «زائران ایرانی که از عراق به کشورمان بازمی‌گردند و همچنین اتباع عراقی که از ایران به عراق سفر می‌کنند، به انجام آزمایش پی‌سی‌آر نیازی ندارند و بدون انجام این آزمایش می‌توانند وارد پرواز شوند.

البته در صورت نیاز و مشاهده علائم، از افراد در فرودگاه کشورشان آزمایش کرونا گرفته خواهد شد که هزینه آن برعهده افراد است.» بااین‌حال، هم ما می‌دانیم و هم مسئولان که سودجویانی که زائران عتبات را برای زیرپاگذاشتن این قانون و آزمایش‌های صوری پی‌سی‌آر متقاعد کرده‌اند، بی‌تردید راهی هم برای دورزدن این ابلاغیه، بخشنامه، قانون یا هر چیزی که اسمش را بگذاریم، پیدا می‌کنند.

در چنین وضعیتی که حتی واکسن هم حریف سویه‌های جدید این ویروس نیست و نمی‌تواند مانع ابتلا شود، حذف آزمایش‌های پی‌سی‌آر به‌معنای بازکردن دروازه‌های مرز به‌روی زائرانی است که هرکدامشان ممکن است به کرونا مبتلا باشند و با ورود بدون قرنطینه‌شان به کشور و سپری‌کردن دوره درمان، شماری از بستگان و اطرافیانشان را مبتلا کنند و همین موضوع سبب شود این چرخه، دومینووار ادامه داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->