جهش بی‌سابقه شهرداری مشهد در توسعه زیرساخت‌های ورزشی بازدید فرماندار مشهد از نمایشگاه فروش پاییزه | حداقل تخفیف ۲۰ درصد، شرط حضور غرفه‌داران در نمایشگاه امسال ارائه خدمات حمل‌ونقل دانش‌آموزی به ۷۰ هزار خانواده در مشهد تصویر دنیای هزاررنگ پاییز در نمایشگاه بین‌المللی مشهد | گزارش شهرآرانیوز از بیست‌وچهارمین نمایشگاه فروش پاییزه  احداث ایستگاه دائمی استقبال از زائران مشهد در مراحل پایانی قرار دارد + فیلم اصلی‌ترین دغدغه ساکنان محله نهضت قاسم آباد مشهد تعریض کوچه ابرار ۱۰ است تکمیل یکی از مهم‌ترین ایستگاه‌های قطار شهری مشهد تا پایان ۱۴۰۴ | اعتبار ۷۰۰‌میلیارد‌تومانی ساخت ایستگاه بسیج تأمین شد تجهیز ۱۵۰ چراغ راهنمایی‌و‌رانندگی مشهد به برق اضطراری توسط مدیریت شهری پویش ملی دانش‌آموزی «ایران سرافراز» در مشهد آغاز شد  عضو شورای اسلامی شهر مشهد: باید به سمت افزایش سطح تعاملات اجتماعی در بوستان‌ها حرکت کنیم معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد: تله‌کابین بوستان خورشید با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذار اجرا می‌شود + فیلم زنگ هشدار برای فراریان مالیات؛ از کارت به کارت فاصله بگیرید فرماندار مشهد: بوستان خورشید تا ۳۶۰ هکتار گسترش خواهد یافت شهردار مشهدمقدس: تاکنون ۱۵ پروژه از ۴۷ کلان‌پروژه هدف‌گذاری‌شده شهرداری به بهره‌برداری رسیده است + فیلم بهره‌برداری از مصلای شهدای مدافع حرم بوستان خورشید مشهد کیفیت امروز هوای مشهد «قابل قبول»، اما در مرز ناسالم‌شدن (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) ویدئو | بابک شهبازی چه اطلاعاتی را به موساد فروخته بود؟ + تصاویری از اعترافات و لحظه دستگیری مصلی و المان شهدای مدافع حرم بوستان خورشید و ۱۵ پروژه عمرانی در منطقه ۹ مشهد فردا (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) افتتاح می‌شود شهردار مشهد مقدس: جهاد تبیین و امیدآفرینی یکی از وظایف اصلی خبرنگاران است سکونت ۲۰ میلیون نفر در بافت‌های ناکارآمد | تعریف ۱۸‌ همت پروژه توسط دفاتر تسهیلگری
سرخط خبرها

«مشهد» را شاه‌بیت بودجه ۱۴۰۱ کنید

  • کد خبر: ۹۵۲۳۲
  • ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۰
«مشهد» را شاه‌بیت بودجه ۱۴۰۱ کنید
فاطمه رافع - معاون سردبیر روزنامه شهرآرا

کمتر از یک ماه پس از آنکه رئیس‌جمهور، نخستین بودجه ضدتحریمی دولت سیزدهم را تقدیم مجلس کرد و درحالی که مجلسی‌ها از همان زمان انتقاد‌هایی را به آلبوم اقتصادی سال ۱۴۰۱ مطرح می‌کردند، دیروز نمایندگان مردم در خانه ملت با ۱۷۴رأی موافق به کلیات سند دخل وخرج سال آینده کشور رأی مثبت دادند.

حالا احتمالا طبق اعلام پیشین، لایحه بودجه برای شور دوم و بررسی جزئیات، بار دیگر به کمیسیون تلفیق می‌رود و پس از چکش‌کاری در آنجا، برای بررسی نهایی، دوباره در دستورکار صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت.

از همان چند روز پیش‌تر از رونمایی از لایحه بودجه سال آینده که «عدالت‌محوری» را کلیدواژه‌ای در سخنان آیت‌ا... سیدابراهیم‌رئیسی درباره رویکرد آلبوم اقتصادی کشور دیدیم، کمی دلمان را صابون زدیم و چشم انتظار بودیم که سهم سالانه خراسان‌رضوی از سند دخل‌وخرج کشور که مسئولان و مدیران استانی، از استاندار و نماینده مجلس بگیرید تا مدیران بخش خصوصی، بار‌ها بر ناعادلانه‌بودنش صحه گذاشته و آن را نقد کرده‌اند، کمی اصلاح شود، اما انگار بازهم زیادی دل خوش بودیم، چون در آلبوم بودجه ۱۴۰۱ هم خبری از سهم دست کم ۸ درصدی خراسان رضوی نیست.

اگرچه سند فعلی آمایش سرزمینی خراسان رضوی حاصل مطالعاتی است که در سال ۱۳۹۳ انجام شده و به گفته رئیس سازمان برنامه‌وبودجه استان این سند قرار است تا پایان امسال باتوجه به ابلاغ سند ملی آمایش سرزمینی در افق۱۴۲۴ به‌روز شود، با همین سند فعلی هم سهم استان ما از بودجه در همه سال‌های پیش حتی به‌قدر جمعیت حدود ۸ درصدی‌اش نیز نبوده است.

به عبارتی بودجه خراسان رضوی سازگاری چندانی با واقعیت‌های جغرافیایی و جایگاهش ندارد. این واقعیت را هم اضافه کنید که مشهد به‌عنوان پایتخت معنوی ایران و جهان‌اسلام، سالانه میزبان خیل عظیمی از عاشقان، دلدادگان و زائران داخلی و خارجی بارگاه منور شمس‌الشموس (ع) است و این موضوع هم می‌طلبد که نگاه دولت در کسوت بودجه‌نویس و نگاه مجلس در کسوت قانون‌گذار، به شهر امام‌رضا (ع) و استان خراسان‌رضوی، فراملی باشد.

«جهان‌شهر» بودن مشهد با سهم ناچیز شهرداری و پروژه‌های شهری‌اش از آلبوم بودجه سال‌آینده مصداق «جمع اضداد» است. البته این را هم بگوییم که مدیریت شهری مشهد در همه این سال‌ها چشم امید چندانی به پول توجیبی دولتی نداشته است و در دوره ششم مدیریت‌شهری نیز از این منظر، در بر همان پاشنه می‌چرخد و مدیران شهری مشهد برای تأمین دخل‌وخرج شهر، منتظر خزانه دولت نمی‌مانند.

با این حال تا اینجای کار، خراسان‌رضوی و مشهد شاهد «آب‌رفت» سهمشان از بودجه بوده‌اند. توضیح آنکه برای مثال در آلبوم اقتصادی سال آینده، سهم ۲۵ درصدی دولت از اوراق مشارکت بازآفرینی بافت‌های فرسوده پیرامون حرم مطهر رضوی حذف شده است و شهرداری باید به تنهایی اصل و سود این اوراق را پرداخت کند.

مصداق دیگر، اختصاص بودجه حدود ۴۲ میلیاردتومانی برای قطارشهری مشهد است و در شرایطی که ساخت هرکیلومتر آن حدود هزار میلیارد تومان هزینه می‌برد، این موضوع بیشتر به یک شوخی می‌ماند تا اختصاص اعتبار. کاهش بودجه سامان دهی کشف رود، جای خالی بودجه حاشیه شهر مشهد، حذف «زیارت» از خاطره بودجه و... نیز شواهد دیگری بر مدعای بی مهری دولت به مشهد و خراسان‌رضوی در تنظیم سند بودجه سال آینده است.

وقتی از لزوم تخصیص بودجه بیشتر به خراسان رضوی می‎گوییم، دقیقا از چه حرف می‎زنیم؟ بی تردید مسئولان استانی و ملی استحضار دارند؛ بنابراین فقط برای اطلاع شما مشهدی‌ها یادآوری می‌کنیم که هم اکنون ۳۷۰۰ پروژه ناتمام در خراسان‌رضوی وجود دارد که تکمیل آن‌ها نیازمند ۴۵ هزارمیلیارد تومان اعتبار است.

ناگفته نماند که مسئولان استانی پیش از این برای واگذاری بخشی از این پروژه‌ها به بخش خصوصی اقدام کرده اند، اما گویا خصوصی‌ها رغبت چندانی نشان نداده اند. این ۳۷۰۰ پروژه هم حوزه‌های مختلفی را شامل می‌شود؛ از طرح‌های ریلی و جاده‌ای مانند قطاربرقی مشهدتهران و آزادراه حرم تاحرم تا پروژه‌های بهداشتی مانند بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی حاشیه شهر مشهد و...؛ از شبکه مسائل مشهد هم سرانگشتی و گذرا فقط به انتقال آب، کشف رود، حاشیه شهر، بافت اطراف حرم، ترافیک، لزوم توسعه خطوط مترویی و ناوگان اتوبوس رانی و... اشاره می‌کنیم.

با همه این تفاصیل، اگرچه فقط یک نماینده از خراسان‌رضوی در جمع اعضای کمیسیون تلفیق حضور دارد، هنوز کورسوی امیدی داریم به اینکه نمایندگانی که راهی خانه ملت کرده ایم، در بزنگاه بررسی جزئیات لایحه بودجه، مشهد و خراسان رضوی را نه فقط ملی که فراملی ببینند و برای ستاندن سهم این شهر و استان که متعلق به همه مردم این سرزمین است، چانه زنی کنند.

حافظه تاریخی مان کوتاه است، اما هنوز خاطرمان هست وعده علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس را که ۲۵ آذر مهمان مشهدی‌ها بود و گفت: «شاه بیت ردیف بودجه زیارت در سال۱۴۰۱ با محوریت حضرت رضا (ع)، شهر مقدس مشهد و استان خراسان‌رضوی خواهد بود.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->