۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی بسته شدن پرونده سرقت طلای زنان در گلشهر توسط پلیس مشهد آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی در مراکز خدمات جامع سلامت آمار بالای سوختگی‌های سهوی با اسید به علت دسترسی آسان مردم مردم تحمل گرانی دارو را ندارند
سرخط خبرها

«توصیه درمانی» برای امیکرون!

  • کد خبر: ۹۳۳۰۴
  • ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۵
«توصیه درمانی» برای امیکرون!
فاطمه رافع - معاون سردبیر در حوزه اطلاعات و اخبار

سویه جدید کرونا که سازمان بهداشت جهانی از آن با عنوان «واریانت نگرانی» نام برده است، اگرچه قدری دیرتر از برخی کشور‌های جهان، سرانجام به ایران و به‌تبع آن، به شهر ما یعنی مشهد هم آمد. سرعت عجیب‌وغریب گسترش این سویه که در یکی‌دو روز شمار مبتلایان شناسایی‌شده‌اش در کشور به بیش از ۱۸۰۰ نفر رسید، چندروزی است که به گفته مسئولان دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، تعداد مبتلایان سرپایی و بستری‌شدگان را در خراسان‌رضوی به‌طرز چشمگیری افزایش داده است.

حالا بیم آن می‌رود که با ادامه روند کنونی و گسترش سویه جدید موسوم به امیکرون، ظرف سه‌چهار هفته رنگ کرونایی مشهد و خراسان‌رضوی بار دیگر قرمز شود و در نخستین‌ماه آخرین فصل سال، ما را درگیر شبیخون زمستانی‌اش کند.

سویه جدید کرونا هنوز هم چندان شناخته‌شده نیست و خبر‌های ضدونقیضی از میزان گسترش، عفونت‌زایی و مرگ‌ومیر آن به گوش می‌رسد، اما گویا امیکرون بیش از ۳۰ جهش داشته و همین مسئله قدرت انتقال آن را ۵ تا ۸ برابر بیشتر کرده است. به‌عبارتی، فرد مبتلا به این سویه جدید ممکن است دست‌کم ۴۰ نفر را آلوده کند که از این تعداد احتمالا ۵ یا ۶ نفر تسلیم مرگ خواهند شد.

تزریق نوبت سوم واکسن کرونا، پرهیز از دورهمی‌ها، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و استفاده از ماسک و... از راهکار‌هایی است که برای پیشگیری از گسترش بیشتر این بیماری بر آن تأکید و توصیه می‌شود. در این راستا مسئولان خراسان‌رضوی هم «تشدید دستورالعمل‌های بهداشتی، آمادگی کامل برای رویارویی درمانی و فعال‌کردن بخش‌های مختلف» را سیاست استان در مواجهه با سویه جدید کرونا اعلام و بر لزوم افزایش رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در مدارس، اصناف، ناوگان حمل‌ونقل عمومی و... تأکید کرده‌اند.

با همه این تفاصیل، عقب‌نشینی موقت کرونا پس از موج پنجم، عادی‌انگاری این بیماری را به‌دنبال داشته است و گویی فراموش کرده‌ایم که «کرونا هنوز تمام نشده است». تصورمان هم این است که واکسن برایمان ایمنی مطلوبی به همراه دارد، غافل از آنکه بخشی از این ایمنی نسبی را به ثمن ازدست‌رفتن جان‌هایی به دست آورده‌ایم که هریک از آن‌ها عزیز خانواده‌ای بودند.

داده‌های رسمی حکایت از آن دارد که میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در کشور به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است. دقیق‌تر بخواهیم بگوییم، فقط حدود ۴۶ درصد مردم این شیوه‌نامه‌ها را رعایت می‌کنند.

این را هم اضافه کنید که جمعیت زیر ۱۲ سال کشور و نیز خراسان‌رضوی و همچنین بخشی از جمعیت بالای ۱۸ سال هنوز واکسن کرونا را دریافت نکرده‌اند که این موضوع هم رویارویی ما را با بیماری دشوارتر می‌کند.

تجربه رویارویی با ۵ موج پیشین کرونا و آمار‌های مرگ‌ومیر روزانه تا حدود ۷۰۰ نفر، نشان می‌دهد که در چنین وضعیتی فقط «توصیه‌درمانی» نمی‌تواند راهکار مقابله با امیکرون باشد. جلوگیری از گسترش بیشتر این سویه جدید نیازمند قرنطینه زودهنگام است و مسئولان استانی باید در این زمینه جدیت بیشتری داشته باشند.

لازم است که همین امروز جلو انتشار امیکرون گرفته شود تا شاهد تکرار خاطره تلخ روز‌های جولان کرونا در موج پنجم نباشیم. پس آقایان مسئول! همین امروز برای نحوه بازگرداندن قرنطینه و حدود و ثغورش فکری کنید که فردا شاید دیر باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->