کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پایان رفاقت بیست‌ساله با قتل ناموسی در مشهد تداوم بارش باران در برخی استان‌ها (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تزریق واکسن «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده در سراسر کشور آخرین آمار بازماندگان از تحصیل در خراسان رضوی چقدر است؟ رسیدگی به اعتراضات پرونده‌های کد «۱۹» و «۵» آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذرماه مردمی‌سازی، هدف اصلی در امر مبارزه با مواد مخدر در خراسان رضوی
سرخط خبرها

پی‌سی‌آر و تصمیمی غیرمسئولانه

  • کد خبر: ۹۹۰۱۰
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹
پی‌سی‌آر و تصمیمی غیرمسئولانه
فاطمه رافع - معاون سردبیر

پیش‌بینی کارشناسان درست از آب درآمده و روند ابتلا به کرونا در موج ششم حالت انفجاری به خود گرفته است. امیکرون چنان در کشور می‌تازد که نقشه کرونایی کشور را هر روز سرخ‌تر از دیروز می‌بینیم و طبق آخرین اعلام وزارت بهداشت هم شمار شهر‌های قرمز کشور از ۱۲۰ به ۲۴۷شهر افزایش یافته است.

مبتلایان و بستری‌شدگان روزبه‌روز درحال افزایش‌اند و شمار قربانیان کرونا که بعد از موج پنجم به‌سختی دورقمی شده بود، بازهم روی دور تند افزایش افتاده و چند روزی است که این ویروس هزاررنگ روزانه جان بیش از صد تن از هم‌وطنانمان را می‌گیرد؛ جان‌هایی که هرکدامشان عزیز خانواده‌ای هستند.

مسئولان درحالی بر لزوم تزریق نوبت سوم واکسن تأکید می‌کنند که طبق گفته‌های خودشان، مردم برای تزریق نوبت سوم بی‌رغبت‌تر از دو نوبت قبل هستند و اینجا در خراسان‌رضوی هم اوضاع چندان تعریفی ندارد. به‌گفته آقای استاندار، استان ما در آمار دریافت نوبت سوم واکسن از میانگین کشوری عقب‌تر است.

همان‌طور که شما هم می‌دانید، در موج ششم از تعطیلی کرونایی خبری نیست و همه مسئولان بر اجرای محدودیت‌های هوشمند تأکید می‌کنند؛ محدودیت‌هایی که در زمان غیرهوشمندبودنشان هم از راه‌های مختلف دور زده می‌شد و اگر بگویم امید چندانی به اجرای درست و درمانشان نیست، پربیراه نگفته‌ام.

در چنین وضعیتی «هر دم از این باغ بری می‌رسد!» منظورم همان خبری است که دیروز خبرگزاری فارس منتشر کرد: «الزام انجام آزمایش پی‌سی‌آر نهایت ۷۲ ساعت قبل از پرواز برای زائران عتبات هنگام بازگشت به کشور لغو شد، اما باتوجه‌به اعتراض برخی مسئولان، این موضوع در ستاد کرونا بررسی می‌شود و حتی به‌گفته معاون وزیر بهداشت، احتمال لغو آن وجود دارد.»

هزینه زیاد آزمایش‌های پی‌سی‌آر که از زمان ازسرگیری اعزام زائران از کشورمان به عتبات، گله برخی‌ها را به‌دنبال داشت، بستر سودجویی را برای برخی دیگر فراهم کرد و این‌طور شد که آزمایش‌های منفی صوری پی‌سی‌آر متولد شدند تا زائران ایرانی هنگام بازگشت از سفر عتبات به کشورمان، هزینه کمتری برای این آزمایش‌های منفی صوری پرداخت کنند.

حالا گویا تعداد آزمایش‌های جعلی پی‌سی‌آر زائران عتبات در عراق آن‌قدر زیاد شده است که مسئولان محترم وزارت بهداشت به‌جای آنکه برای رفع این مشکل تدبیری بیندیشند و جلو این آزمایش‌های صوری و جعلی را بگیرند، درصدد برآمده‌اند که صورت مسئله را پاک کنند، بنابراین به فکر حذف آزمایش‌های پی‌سی‌آر افتاده‌اند.

این تصمیم اگرچه براساس تفاهمی است که پیش‌تر بین ایران و عراق صورت گرفته بود و طبق آن به‌گفته کمال حیدری، معاون وزیر بهداشت، «زائران ایرانی که از عراق به کشورمان بازمی‌گردند و همچنین اتباع عراقی که از ایران به عراق سفر می‌کنند، به انجام آزمایش پی‌سی‌آر نیازی ندارند و بدون انجام این آزمایش می‌توانند وارد پرواز شوند.

البته در صورت نیاز و مشاهده علائم، از افراد در فرودگاه کشورشان آزمایش کرونا گرفته خواهد شد که هزینه آن برعهده افراد است.» بااین‌حال، هم ما می‌دانیم و هم مسئولان که سودجویانی که زائران عتبات را برای زیرپاگذاشتن این قانون و آزمایش‌های صوری پی‌سی‌آر متقاعد کرده‌اند، بی‌تردید راهی هم برای دورزدن این ابلاغیه، بخشنامه، قانون یا هر چیزی که اسمش را بگذاریم، پیدا می‌کنند.

در چنین وضعیتی که حتی واکسن هم حریف سویه‌های جدید این ویروس نیست و نمی‌تواند مانع ابتلا شود، حذف آزمایش‌های پی‌سی‌آر به‌معنای بازکردن دروازه‌های مرز به‌روی زائرانی است که هرکدامشان ممکن است به کرونا مبتلا باشند و با ورود بدون قرنطینه‌شان به کشور و سپری‌کردن دوره درمان، شماری از بستگان و اطرافیانشان را مبتلا کنند و همین موضوع سبب شود این چرخه، دومینووار ادامه داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->