پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟ سود ۱۵۰ برابری قاچاقچیان سوخت در آب‌های بین المللی وزیر راه: توسعه کشور از مسیر دریا می‌گذرد سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

گردشگری سلامت همچنان بی‌سامان

  • کد خبر: ۹۹۵۳
  • ۰۵ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۴
گردشگری سلامت همچنان بی‌سامان
اختلاف وزارت گردشگری و بهداشت، گردشگری سلامت را با چالش مواجه کرده است
سعید شجری - موضوع برای همه کشور مهم است و برای مشهد مهم‌تر. دلیلش واضح است. سفر به مشهد در کنار زیارت و سیاحت می‌تواند با چاشنی درمان نیز همراه شود، از خدمات زیبایی گرفته تا درمان‌های سرپایی، ناباروری، جراحی و غیره. کاهش ارزش پول ملی هم دست به دست مزیت‌های بالا داده است تا این کلان‌شهر به مقصدی ایده‌آل برای گردشگران خارجی تبدیل شود، اگر خودتحریمی‌ها و ناهماهنگی‌های
داخلی بگذارد!

ظرفیت‌های همچنان بالقوه
خبر خوشایندی بود و خیلی زود جای خود را در صدر اخبار رسانه‌ها پیدا کرد. دوم اردیبهشت امسال وزیر بهداشت و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسمی، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند، دست دادند و از افق‌های روشن برای گردشگری سلامت کشور گفتند. از مهم‌ترین اهداف ترسیم‌شده، کوتاه کردن دست دلالان از این حوزه بود، همان موضوعی که با ایجاد نارضایتی در گردشگران سلامت، می‌تواند به نوعی ضد تبلیغ تبدیل شود. مسئولان یادشده گفتند به دنبال ایجاد بستری هستند که گردشگران سلامت را از مبدأ سفر تا بازگشت به آن، حمایت و همراهی کند.
هرچند آمار‌هایی که وزارت بهداشت در مورد ارزآوری گردشگری سلامت اعلام می‌کند با آنچه سعید امیریان، کارشناس گردشگری سازمان برنامه و بودجه، می‌گوید اختلافی نهصدمیلیون‌دلاری دارد، این تناقض فاحش باعث نمی‌شود در آمار‌های محلی که با شواهد میدانی همراه است تردید کنیم. آن‌طور که دکتر محمداسماعیل خیامی، مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اعلام کرده است، بیمارستان‌ها و مراکز جراحی تحت پوشش، سالانه به بیش از ۱۵۰ هزار گردشگر خارجی خدمات ارائه می‌کنند. سرپرست وزارت میراث فرهنگی نیز میزان ارزآوری هر گردشگر را ۲۴۰۰ دلار بیان کرده است. نگاه توأمان به این داده‌ها، رقم کلانی را حاصل می‌کند که با اجرای توافق‌نامه یادشده، می‌توانست روند صعودی داشته باشد و گوی سبقت را از کشور‌های همسایه برباید.

نقض یک‌سویه
«این تناقض‌ها پدر کشور را درآورده است.» رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با این مقدمه بی‌تعارف، به توافق‌نامه شش‌بندی‌ای اشاره می‌کند که در آن، برای وزارت بهداشت ۱۲ تعهد و برای میراث فرهنگی که آن زمان سازمان بود و حالا وزارتخانه است، ۱۰ تعهد دیده است. قرار بود این توافق‌نامه تناقض‌ها را دست‌کم در مورد گردشگری سلامت رفع کند و بگذارد یکی از ظرفیت‌های بالقوه استان و کشور به فعلیت برسد.
علی‌اکبر لبافی ادامه می‌دهد: حدود یک ماه پس از این توافق‌نامه، وزارت بهداشت بدون مشورت با میراث فرهنگی به ارسال شیوه‌نامه‌ای به سراسر کشور اقدام کرد که نقض یک‌سویه توافق‌نامه حساب می‌شود. در این شیوه‌نامه که شرایط صدور مجوز برای شرکت‌های تسهیلگر گردشگری سلامت آمده، بیشتر موارد درج‌شده در توافق‌نامه میان این وزارتخانه و میراث فرهنگی را نقض کرده است. وزارت میراث فرهنگی نیز مهر امسال در نامه‌ای به مدیران تابع، اشکالاتی را به تفاهم‌نامه وارد، و تکالیفی را به مدیران خود اعلام کرده است. نتیجه این هماهنگی‌ها بخش گردشگری سلامت را با مشکل جدی مواجه کرده است.
او به ارجاع موضوع به دبیرخانه شورای گفتگو و برگزاری جلسه‌ای اشاره می‌کند که دیروز با حضور کارشناسان بخش دولتی و خصوصی همراه بود. آن‌طور که لبافی می‌گوید، نتیجه جلسه خلاف رویه‌ای است که در سطح ملی وجود دارد. او اضافه می‌کند: کارشناسان استان به اتفاق به این تناقض‌ها واقف‌اند، اما می‌گویند، چون از مرکز ابلاغ شده است، نمی‌توانند از اجرای آن امتناع کنند. مصوبه جلسه که با تصویب شورای گفت‌و‌گوی استان راه خود را به پایتخت باز می‌کند، بر اجرای توافق‌نامه اردیبهشت امسال تأکید دارد.
لبافی با اشاره به صحبت‌های بخش خصوصی مبنی بر اینکه از ناهماهنگی یادشده متحمل خسارت مادی شده‌اند اضافه می‌کند: طبق ماده ۲ و ۳ قانون بهبود فضای کسب و کار و ماده ۶۰ قانون رفع موانع تولید، باید نظر بخش خصوصی در این تصمیم گرفته می‌شد که گرفته نشده است. ادعای خسارت شرکت‌های گردشگری از تهیه‌کنندگان شیوه‌نامه یادشده پیگیری می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->