فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

نسخه خطی وقفی آیت‌ا... سیستانی در مدرسه نواب

  • کد خبر: ۹۹۶۱۰
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۷
نسخه خطی وقفی آیت‌ا... سیستانی در مدرسه نواب
التعلیقة السجادیه ملا مرادبن‌علیخان تفرشی درگذشته ۱۰۵۱ ق حاشیه‌ای است بر کتاب شریف من لایحضره الفقیه، اثر ملا مراد تفرشی، عالم بزرگ عصر صفوی و شاگرد شیخ بهایی. از این کتاب نسخه‌های متعددی وجود دارد. نسخه کتابخانه نواب، جلد دوم این حاشیه است

حسینی‌نژاد | شهرآرانیوز - مدرسه علمیه عالی نواب یا مدرسه صالحیه از مدارس علمیه مشهور مشهد است که در ضلع شمالی «بالاخیابان» در خیابان نادری سابق و شیرازی فعلی و در نزدیکی حرم امام‌رضا (ع) قرار دارد. تاریخ تأسیس مدرسه به سال ۱۰۸۶ق بازمی‌گردد و معماری‌ای خاص با حجره‌هایی در دو طبقه دارد. کتابخانه این مدرسه به‌دلیل وجود نسخه‌های خطی از گذشته توجه پژوهشگران و علاقه‌مندان را جلب کرده است.

التعلیقة السجادیه ملا مرادبن‌علیخان تفرشی درگذشته ۱۰۵۱ ق حاشیه‌ای است بر کتاب شریف من لایحضره الفقیه، اثر ملا مراد تفرشی، عالم بزرگ عصر صفوی و شاگرد شیخ بهایی. از این کتاب نسخه‌های متعددی وجود دارد. نسخه کتابخانه نواب، جلد دوم این حاشیه است که فرزند مؤلف ظهیرالدین علی کتابت کرده است. او از شاگردان مقدس اردبیلی و از اکابر علمای شیعه امامیه و فق‌های بنام روزگار خویش بود.

نسخه خطی وقفی آیت‌ا... سیستانی در مدرسه نواب

در برگ اول نسخه وقف‌نامه‌ای به‌خط ظهیرالدین علی نوشته شده که در آن به نکات مهمی اشاره شده است. وی می‌گوید: «این کتاب جزء دوم حاشیه موسوم به التعلیقة السجادیه است که پدرم مولانا مراد تفرشی نوشته است. من این نسخه را از روی خط پدرم کتابت و با اصل آن به‌قدر امکان مقابله کردم و این نسخه را وقف بر طلاب اثنا عشریه مجاور مشهد امام علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) می‌کنم و تولیت آن را برعهده سیدصالح فاضل ... حاجی میرمحمدجعفر سبزواری می‌گذارم.»

و در انتهای وقف‌نامه آمده است: «انا اقل العباد عملا و اکثرهم ذللا ابن ملا مراد التفرشی ظهیرالدین علی بمحمد و آله فی شهور سنه ۱۰۹۶.»

در برگ دوم نسخه دستخط حضرت آیت‌ا... سیدعلی سیستانی حفظه‌ا... و ابقاه دیده می‌شود. متن دستخط این‌گونه است: «قد حصل هذا الکتاب الشریف بید الاحقر علی الحسینی السیستانی ۱۳۶۷»

در بالای وقف‌نامه نیز دستخط تقدیمی با این مضامین موجود است: «این کتاب تقدیم مدرسه نواب شد بتاریخ ... علی الحسینی السیستانی.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->