برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

هشدار پلیس فتای استان: شهروندان لینک‌های ارسال‌شده از شماره‌های ناشناس را باز نکنند| رمز‌های پویا هم نتوانست جلو کلاهبرداری‌ها را بگیرد

  • کد خبر: ۹۹۹۴۲
  • ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۷
هشدار پلیس فتای استان: شهروندان لینک‌های ارسال‌شده از شماره‌های ناشناس را باز نکنند| رمز‌های پویا هم نتوانست جلو کلاهبرداری‌ها را بگیرد
رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی هشدار می‌دهد: شهروندان لینک‌های ارسال‌شده از شماره‌های ناشناس و شخصی را که به‌صورت پیامک است، باز نکنند. این لینک‌های مخرب امکان دسترسی به اطلاعات کارت بانکی و گوشی تلفن همراه را فراهم می‌کند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، رمز پویا یا رمز موقت که برای هر انتقال وجهی پیامک می‌شود، در راستای جلوگیری از کلاهبرداری‌های متعددی است که از حساب‌های بانکی افراد انجام می‌شود. اما با وجود امن‌بودن این رمز، متأسفانه کلاهبرداران و دزدان هم پیشرفته‌تر شده‌اند و با خلق بدافزار‌های حرفه‌ای و شگردی که برای ارسال آن به افراد ایجاد کرده‌اند، همچنان از حساب‌های بانکی شهروندان کلاهبرداری می‌کنند.
شگرد جدید این کلاهبرداری ارسال پیامک ابلاغیه سامانه ثنا همراه با لینک است که رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی در تشریح این شگرد کلاهبرداری می‌گوید: کلاهبرداران غالبا شماره طعمه‌هایشان را از شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌هایی مثل دیوار برمی‌دارند و پیامک به شهروندانی داده می‌شود که مشخصا گوشی هوشمند دارند.

 

 

 

به‌گفته سرهنگ جواد جهانشیری، پیامی که فرستاده می‌شود، معمولا نشانی اینترنتی دارد با عبارتی مثل ابلاغیه از دادگاه و لینک برای شرح جزئیات آن. ولی این لینک، بدافزاری است که دسترسی به پیام‌های گوشی قربانی را مقدور می‌کند. اقدام بعدی کلاهبرداران هم در جست‌وجوی اطلاعات بانکی فرد است. برای این کار ابتدا از قربانی می‌خواهند مبلغی ناچیز را برای مشاهده جزئیات ابلاغیه پرداخت کند. در ادامه فرد با انتقال همین وجه اندک، رمزش را در اختیار افراد سودجو قرار می‌دهد.


وی با تأکید بر اینکه برای ابلاغیه‌های الکترونیک در سامانه ثنا پرداخت هیچ‌گونه وجهی نیاز نیست، ادامه می‌دهد: شهروندان باید به شماره فرستنده پیامک توجه کنند. مسلما یک شماره شخصی به هیچ‌یک از ارگان‌های مسئول مربوط نیست، اما بازهم عده‌ای از شهروندان طعمه این ترفند می‌شوند.


رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی تشریح می‌کند که کلاهبرداران با دسترسی به پیام‌های فرد و دسترسی به رمز کارت، موجودی بانکی فرد را برداشت می‌کنند یا اگر حساب فرد خالی باشد، باتوجه‌به دسترسی به پیام‌ها، برای مخاطبان پیامک درخواست وجه می‌فرستند و از این طریق کلاهبرداری می‌کنند که در ادامه باعث مسدودی خط فرد زیان‌دیده هم می‌شود.


سرهنگ جهانشیری تأکید می‌کند که شهروندان از کنجکاوی‌های بیجا پرهیز کنند و هر لینکی را که با شماره ناشناس و شخصی ارسال می‌شود، باز نکنند؛ پیام‌هایی که از شماره شخصی فرستاده می‌شود و از محتوای ابلاغیه‌های دادگاه، قبوض آب یا برق یا گاز، سود سهام عدالت، سبد کالا و معیشت اطلاع می‌دهد.


رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی توصیه می‌کند باتوجه‌به اینکه در پیچ تاریخی گذر از سنت به مدرنیته هستیم، شهروندان بیشتر احتیاط کنند. او می‌گوید: برای جلوگیری از بروز این کلاهبرداری‌ها، بهتر است شهروندان کارت جداگانه‌ای برای خرید داشته باشند که موجودی‌اش زیاد نباشد تا در صورت دسترسی احتمالی، چیزی عاید کلاهبرداران نشود.


او در انتها از ناتوانی رمز‌های پویا می‌گوید که آن‌هم نتوانست جلو کلاهبرداری‌ها را بگیرد: رمز‌های پویا، رمز‌های امنی هستند و حتی اطلاعات مبلغی را هم که قرار است از حساب شما کم شود و به حساب مقصد واریز شود، مشخص می‌کنند؛ اما متأسفانه کلاهبرداران فضای مجازی هم پیشرفته‌تر شده‌اند و با خلق بدافزار‌هایی به‌راحتی از این سد می‌گذرند. شهروندان لینک‌های بدافزار را باز می‌کنند و همین کافی است که دسترسی تلفن همراهشان را به کلاهبردار بسپارند.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->