چرا اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی به تاخیر افتاد؟ توسعه همکاری‌های وزارت بهداشت و جمعیت مبارزه با دخانیات جوان مرگ مغزی در مشهد به هفت بیمار زندگی دوباره بخشید  (۶ اسفند ۱۴۰۳) جزئیات قانون «افزایش سن بازنشستگی» اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) | سنوات بیمه‌پردازی هر بیمه‌شده چند ماه افزایش می‌یابد؟ پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد برقرار است (۶ اسفند ۱۴۰۳) بیش از ۶۷۰ هزار نفرشب ظرفیت اقامتی در نوروز ۱۴۰۴ برای خراسان رضوی پیش‌بینی شده است توزیع شیر در مدارس مشهد به آخر خط رسید آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه، ۷ اسفند ۱۴۰۳)  تعطیل است؟ تعطیلی مراکز گردشگری و بوم‌گردی مشهد و خراسان رضوی تا اطلاع ثانوی | ستاد بحران استانداری خراسان رضوی: در آماده‌باش کامل هستیم (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) | مشهد برفی می‌شود شناسایی ۱۱۲۰ مبتلا به تب دنگی از ابتدای سال | ثبت ۵ مورد ابتلا به چیکونگونیا (۶ اسفند ۱۴۰۳) چرا بیمه ها زیر بار هزینه داروهای مکمل نمی روند؟ | مکمل های بی صاحب! آیا شمع‌های معطر برای سلامتی ضرر دارند؟ حمله مرگبار سگ‌های ولگرد به دختربچه ۹ساله در روسیه هشدار جدید محققان؛ اصرار به کودک برای خوردن تمام غذای بشقابش راه‌حل پیشنهادی آموزش و پرورش برای حل مشکل سربازی معلمان بازی پزشکان تقلبی با جان مردم | شناسایی ۸۹ مداخله‌گر سلامت در سال ۱۴۰۳ لغزندگی برخی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش برف و باران (۶ اسفند ۱۴۰۳) رازگشایی از قتل مرد زندانی به دست قاتلان اجاره‌ای ماجرای عجیب سرقت‌های باند دختران لاغر در مشهد کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟ بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیاده روی عوارض سکته مغزی را بهبود می‌بخشد مجازات سخت کادر درمانی که سقط جنین انجام می‌دهند اهمیت کاهش گلبول‌های سفید در خون‌های اهدایی مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی
سرخط خبرها

هشدار پلیس فتای استان: شهروندان لینک‌های ارسال‌شده از شماره‌های ناشناس را باز نکنند| رمز‌های پویا هم نتوانست جلو کلاهبرداری‌ها را بگیرد

  • کد خبر: ۹۹۹۴۲
  • ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۷
هشدار پلیس فتای استان: شهروندان لینک‌های ارسال‌شده از شماره‌های ناشناس را باز نکنند| رمز‌های پویا هم نتوانست جلو کلاهبرداری‌ها را بگیرد
رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی هشدار می‌دهد: شهروندان لینک‌های ارسال‌شده از شماره‌های ناشناس و شخصی را که به‌صورت پیامک است، باز نکنند. این لینک‌های مخرب امکان دسترسی به اطلاعات کارت بانکی و گوشی تلفن همراه را فراهم می‌کند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، رمز پویا یا رمز موقت که برای هر انتقال وجهی پیامک می‌شود، در راستای جلوگیری از کلاهبرداری‌های متعددی است که از حساب‌های بانکی افراد انجام می‌شود. اما با وجود امن‌بودن این رمز، متأسفانه کلاهبرداران و دزدان هم پیشرفته‌تر شده‌اند و با خلق بدافزار‌های حرفه‌ای و شگردی که برای ارسال آن به افراد ایجاد کرده‌اند، همچنان از حساب‌های بانکی شهروندان کلاهبرداری می‌کنند.
شگرد جدید این کلاهبرداری ارسال پیامک ابلاغیه سامانه ثنا همراه با لینک است که رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی در تشریح این شگرد کلاهبرداری می‌گوید: کلاهبرداران غالبا شماره طعمه‌هایشان را از شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌هایی مثل دیوار برمی‌دارند و پیامک به شهروندانی داده می‌شود که مشخصا گوشی هوشمند دارند.

 

 

 

به‌گفته سرهنگ جواد جهانشیری، پیامی که فرستاده می‌شود، معمولا نشانی اینترنتی دارد با عبارتی مثل ابلاغیه از دادگاه و لینک برای شرح جزئیات آن. ولی این لینک، بدافزاری است که دسترسی به پیام‌های گوشی قربانی را مقدور می‌کند. اقدام بعدی کلاهبرداران هم در جست‌وجوی اطلاعات بانکی فرد است. برای این کار ابتدا از قربانی می‌خواهند مبلغی ناچیز را برای مشاهده جزئیات ابلاغیه پرداخت کند. در ادامه فرد با انتقال همین وجه اندک، رمزش را در اختیار افراد سودجو قرار می‌دهد.


وی با تأکید بر اینکه برای ابلاغیه‌های الکترونیک در سامانه ثنا پرداخت هیچ‌گونه وجهی نیاز نیست، ادامه می‌دهد: شهروندان باید به شماره فرستنده پیامک توجه کنند. مسلما یک شماره شخصی به هیچ‌یک از ارگان‌های مسئول مربوط نیست، اما بازهم عده‌ای از شهروندان طعمه این ترفند می‌شوند.


رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی تشریح می‌کند که کلاهبرداران با دسترسی به پیام‌های فرد و دسترسی به رمز کارت، موجودی بانکی فرد را برداشت می‌کنند یا اگر حساب فرد خالی باشد، باتوجه‌به دسترسی به پیام‌ها، برای مخاطبان پیامک درخواست وجه می‌فرستند و از این طریق کلاهبرداری می‌کنند که در ادامه باعث مسدودی خط فرد زیان‌دیده هم می‌شود.


سرهنگ جهانشیری تأکید می‌کند که شهروندان از کنجکاوی‌های بیجا پرهیز کنند و هر لینکی را که با شماره ناشناس و شخصی ارسال می‌شود، باز نکنند؛ پیام‌هایی که از شماره شخصی فرستاده می‌شود و از محتوای ابلاغیه‌های دادگاه، قبوض آب یا برق یا گاز، سود سهام عدالت، سبد کالا و معیشت اطلاع می‌دهد.


رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی توصیه می‌کند باتوجه‌به اینکه در پیچ تاریخی گذر از سنت به مدرنیته هستیم، شهروندان بیشتر احتیاط کنند. او می‌گوید: برای جلوگیری از بروز این کلاهبرداری‌ها، بهتر است شهروندان کارت جداگانه‌ای برای خرید داشته باشند که موجودی‌اش زیاد نباشد تا در صورت دسترسی احتمالی، چیزی عاید کلاهبرداران نشود.


او در انتها از ناتوانی رمز‌های پویا می‌گوید که آن‌هم نتوانست جلو کلاهبرداری‌ها را بگیرد: رمز‌های پویا، رمز‌های امنی هستند و حتی اطلاعات مبلغی را هم که قرار است از حساب شما کم شود و به حساب مقصد واریز شود، مشخص می‌کنند؛ اما متأسفانه کلاهبرداران فضای مجازی هم پیشرفته‌تر شده‌اند و با خلق بدافزار‌هایی به‌راحتی از این سد می‌گذرند. شهروندان لینک‌های بدافزار را باز می‌کنند و همین کافی است که دسترسی تلفن همراهشان را به کلاهبردار بسپارند.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->