صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

پخت نان سبوس‌دار در ۱۴۰۰ نانوایی

  • کد خبر: ۳۱۲۹۷۳
  • ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۳
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تأکید بر کمبود مصرف فیبر در کشور گفت: در حال حاضر، حدود ۱۴۰۰ نانوایی در سراسر کشور به پخت نان کامل مشغول هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا رئیسی؛ امروز (۷ بهمن ۱۴۰۳) در نشست خبری با اصحاب رسانه در وزارت بهداشت، به اهمیت تأمین فیبر از طریق نان کامل اشاره کرد.

وی اظهار کرد: میانگین فیبر موردنیاز روزانه هر فرد ۲۵ تا ۳۵ گرم است، اما در کشور ما این میزان تنها ۱۷ تا ۱۸ گرم است؛ ازاین‌رو، مصرف نان کامل می‌تواند کمبود شدید فیبر را جبران کند.

وی افزود: در حال حاضر، ۸۰ کارخانه آرد کامل در کشور فعالیت دارند و ۱۴۰۰ نانوایی از آرد کامل استفاده می‌کنند.

رئیسی در ادامه با اشاره به برنامه غنی‌سازی آرد با اسیدفولیک و آهن گفت: این برنامه در دست بازنگری است.

وی در خصوص چالش‌های تولید نان کامل بیان کرد: کاهش سبوس‌گیری از آرد فرآوری نان را برای نانوایی‌ها دشوار می‌کند. همچنین، اگر فرآیند تخمیر نان کامل کمتر از دو تا سه ساعت باشد، جذب مواد مغذی با مشکل مواجه می‌شود. علاوه بر این، پوسته گندم ممکن است به قارچ و باکتری آلوده باشد؛ بنابراین، سلامت و عدم آلودگی سبوس گندم در تولید نان کامل باید به‌دقت بررسی شود.

رئیسی تصریح کرد: کمیسیون اصل ۹۰ مجلس مصوب کرده قیمت نان سبوس‌دار ۲۰ درصد بیشتر از نان معمولی باشد. این افزایش قیمت، بدون فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند.

وی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در حوزه نان، ضعف نظارت‌هاست. برای افزایش کنترل، باید به سمت صنعتی‌سازی تولید نان حرکت کنیم، چراکه کنترل پخت نان به روش سنتی بسیار دشوار است. بسیاری از کشورها، از جمله کویت، با تدوین دستورالعمل‌هایی توانسته‌اند تغییرات لازم در تولید نان را به‌خوبی اعمال کنند.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.