در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا میوه‌های خشک‌شده را باید شست؟

  • کد خبر: ۳۱۶۴۳۸
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۷
آیا میوه‌های خشک‌شده را باید شست؟
به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، شست‌وشوی میوه‌های خشک‌شده، قبل از مصرف، می‌تواند باعث حذف نسبی گردوغبار روی آن‌ها می‌شود و تا حدودی بار میکروبی‌شان را کم می‌کند؛ ولی این شست‌وشو، حکم ضدعفونی میوه خشک‌شده را ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، خشک‌کردن میوه‌ها یکی از روش‌های نگهداری آنها به شمار می‌رود و یکی از سوالات پر تکرار خانواده‌ها این است که آیا قبل از مصرف لزوما باید میوه خشک را شست؟ این شست‌وشو به چه صورت باید باشد؟

دکتر نسرین مویدنیا، می‌گوید: امروزه، فرایند خشک کردن میوه‌ها به روش‌های اصولی و صحیحی در کارخانجات مربوطه انجام می‌شود. ولی بسیاری از میوه‌های خشک عرضه شده در مراکز فروش، هنوز به روش‌های قدیمی و سنتی تولید می‌شوند و اغلب این محصولات در معرض آلودگی‌هایی از قبیل گرد و غبار محیط، فضولات احتمالی پرندگان و میکروب‌های مختلف قرار دارند. به طور کلی می‌توان گفت: شستشوی میوه‌های خشک قبل از مصرف، باعث حذف مناسب گرد و غبار روی آنها و تا حدودی کاهش بار میکروبی شان می‌شود ولی حکم ضدعفونی شان را ندارد. چنانچه این میوه‌ها در شرایط نامناسب بهداشتی خشک شده باشند یا در طی تولید و بسته بندی شان آلودگی ثانویه به میکروب‌های بیماری زا پیدا کرده باشند مصرف شان حتی بعد از شستشو هم می‌تواند احتمال خطر سلامتی از نظر عوارض گوارشی را داشته باشد. پس بهتر است این محصولات را از مراکز عرضه معتبر و مطمئن و ترجیحا کارخانه‌ای و بسته‌ای خریداری کنیم.

میوه خشک بهداشتی، مشکل آلودگی ندارد

نکته قابل توجه اینکه میوه‌های خشکی که در شرایط بهداشتی و مناسب تولید می‌شوند، هیچ گونه جای نگرانی از جهت مسمومیت زایی و عفونت زایی غذایی ندارند، چرا که اولا در شرایط بهداشتی، احتمال حضور میکروب بیماریزا وجود ندارد و دوما شرایط خود میوه خشک به لحاظ رطوبت پایینی که دارد، اجازه فعالیت و تکثیر به میکروب‌ها را نمی‌دهد. پس توصیه بر این است که این محصولات را از مراکز عرضه مطمئن، معتبر و در بسته بندی تهیه کنید. در عین حال شستشوی میوه‌های خشک هم می‌تواند مزایایی برای ما داشته باشد که حتما بهتر است انجام شود. حذف گرد و غبار و نمک یا برخی ترکیبات نگهدارنده احتمالی افزوده شده به میوه‌های خشک از یک جهت و از سوی دیگر خیساندن آنها در آب به جهت شستشوی اصولی‌تر می‌تواند منجر به کمک به جذب آب در آنها و بهبود کیفیت خوراکی آن برای مصرف کننده شود.

شست‌وشو چگونه باید باشد؟

جهت کاهش بارمیکروبی میوه‌های خشک بهتر است شستشوی اولیه توسط آب سرد باشد سپس خیساندن کوتاه مدت حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه‌ای در آب ولرم و تکرار دو یا سه بار آبکشی نهایی با آب سرد توصیه می‌شود. توجه داشته باشید که برای این دسته محصولات، استفاده از ترکیبات ضدعفونی کننده میوه و سبزی و یا بعضا مایع ظرفشویی که عده‌ای ممکن است انجام دهند به هیچ وجه درست و اصولی نیست.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->