انار بدن را برای مقابله با بیماری‌های فصل سرد واکسینه می‌کند | داروخانه سیار پاییز ۱۷هزار و ۶۶۰ تماس با اورژانس اجتماعی مشهد از ابتدای ۱۴۰۴ | کودک‌آزاری در صدر تماس‌های سامانه ۱۲۳ مدیریت بحرانِ آلودگی هوا نیازمند بازنگری راهکارهایی برای گذار بهتر از سالمندی | نه تجربه داریم، نه آماده ایم شکایت از برادر به خاطر سرقت پس از هشت ماه | دعوای کودکانه برادران میان‌سال دستگیری سرکرده‌های باند «ساعت‌های طلایی» در مشهد زلزله قوی ترکیه را لرزاند (۵ آبان ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی کارگروه گردوغبار برای شهروندان مشهدی صادر شد (۵ آبان ۱۴۰۴) راز سفید شدن موها چیست؟ آتش‌سوزی در جنگل‌های ارس هزار مسجد مهار شد | نابودی هزار اصله نهال در کلات (۵ آبان ۱۴۰۴) + فیلم تأکید وزارت بهداشت بر ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها برای مقابله با پشه «آئدس» و کنترل تب دِنگی زن مفقود شده سبزواری پس از یک هفته در یک چاه ۱۵ متری پیدا شد + فیلم با ۴۰۰۰ قدم پیاده‌روی در هفته، مرگ را از خود دور کنید آیا تخم مرغ باعث بالا رفتن کلسترول خون می‌شود؟ تفاهم اولیه با سرمایه‌گذار ترک برای اجرای طرح قطار مشهد_گلبهار_چناران هشدار پلیس فتا: فریب آگهی‌های استخدام جعلی در دیوار و شیپور را نخورید شینا انصاری: هیچ ملتی از خطر بحران‌های زیست‌محیطی مصون نیست پیشرفت ۸۰ درصدی واکسیناسیون تب برفکی در خراسان رضوی | هیچ موردی از سویه غیربومی در استان مشاهده نشده است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۵ آبان ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر سرمای آخر هفته باشند تربیت بدنی، پروردن روح و جان دانش‌آموزان است آمار مرگ‌های ناشی از مسمومیت با قرص برنج | این استان‌ها بیشترین موارد مسمومیت را دارند آیا گرسنگی طولانی‌مدت می‌تواند به کاهش وزن مؤثرتر کمک کند؟ چه عواملی باعث سقط جنین می‌شود؟ پرستار، ستون فقرات نظام سلامت پرستاران مشهدی در روزی که به نامشان است، از مهم‌ترین دغدغه هایشان می‌گویند | مرهم‌سازان بی‌مرهم مراقب قاتل خاموش خانه‌ها باشید دود قلیان، این گونه ضربان قلب را به هم می‌ریزد
سرخط خبرها

آیا افسردگی اشتها را باز می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۱۵۹۵۶
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۴
آیا افسردگی اشتها را باز می‌کند؟
یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد افسردگی بر ولع غذایی تأثیر می‌گذارد و باعث می‌شود افراد تمایل شدیدی به مصرف کربوهیدرات‌ها (بیش از چربی‌ها و پروتئین‌ها) داشته باشند. این ولع غذایی ارتباطی با گرسنگی ندارد؛ بلکه با شدت علائم افسردگی مرتبط است. فهم این ارتباط ممکن است راه را برای راهبرد‌های درمانی مبتنی‌بر رژیم غذایی هموار کند.

به گزارش شهرآرانیوز، نزدیک به ۲۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند. تأثیر افسردگی بر افراد، گوناگون است. برخی از افراد مبتلا به افسردگی تمایل دارند خانه و زندگی خود را رها کنند، در حالی که عده‌ای دیگر موفق می‌شوند جنبه‌های زندگی روزمره خود را حفظ کنند. این تفاوت‌ها درباره اشتها نیز وجود دارد؛ زیرا افسردگی بر عادات غذایی نیز تأثیر می‌گذارد.

بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی، از دست‌دادن اشتها را تجربه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر بیشتر غذا می‌خورند و اغلب به خوردن شیرینی ولع پیدا می‌کنند؛ همه اینها ممکن است به تغییرات چشمگیری در وزن بدن منجر شود.

پژوهشگران بیمارستان دانشگاه بُن (UKB)، دانشگاه بن و بیمارستان دانشگاه توبینگن در آلمان دریافته‌اند افراد مبتلا به افسردگی معمولاً کاهش اشتها را تجربه می‌کنند؛ اما غذا‌های پرکربوهیدرات را ترجیح می‌دهند.

پروفسور نیلز کرومر (Nils Kroemer)، سرپرست گروه پژوهشی، توضیح داد: بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی از بی‌اشت‌هایی رنج می‌برند. برخی دیگر، در طول یک دوره افسردگی اشتهای بیشتری دارند و حتی ولع به خوردن غذا به‌ویژه شیرینی‌جات پیدا می‌کنند؛ این تغییرات می‌تواند به تغییر وزن بدن منجر شود.

ولع به خوردن کربوهیدرات

این پژوهش، اولین کار پژوهشی است که نشان می‌دهد افسردگی با تغییرات ویژه ترجیحات غذایی افراد مرتبط است و از ترکیبات تغذیه‌ای غذا‌های مختلف تأثیر می‌پذیرد. عوامل اصلی در شکل‌دهی به این ترجیحات، درشت‌مغذی‌ها، یعنی کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها، هستند که اساس رژیم غذایی ما را تشکیل می‌دهند. در میان آنها، کربوهیدرات‌ها منبع انرژی اولیه برای سلول‌های انسان هستند.

ارتباط میان انتخاب غذا و شدت افسردگی

افراد مبتلا به افسردگی در مقایسه با افراد سالم، ولع کمتری به خوردن غذا‌های پرچرب و پُر پروتئین دارند؛ در عوض، غذا‌های پُر کربوهیدرات مانند شیرینی‌ها را ترجیح می‌دهند.

یافته‌های این پژوهش نشان داد افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها توسط افراد مبتلا به افسردگی به افزایش تمایل آنها به مصرف غذا‌های پر چرب و پر پروتئین منجر شد؛ به بیان دیگر، بیماران مبتلا به افسردگی ولع بیشتری به مصرف خوراکی‌هایی دارند که ترکیبی از چربی و کربوهیدرات‌ها هستند مانند شکلات شیری. مصرف این خوراکی‌های پرانرژی نیز معمولاً مشخصه یک رژیم غذایی ناسالم هستند. تا به حال، تصور می‌شد که ولع به خوردن غذا‌های پرکربوهیدرات با افزایش اشتها مرتبط است.

لیلی تورن (Lilly Thurn)، یکی از اعضای گروه پژوهشی، توضیح داد: یافته‌های ما نشان داد که موضوع این نیست. ولع به افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها با شدت کلی افسردگی، به ویژه علائم اضطراب مرتبط است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->