روش‌های مقابله با اضطراب جدایی کلاس اولی‌ها اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی، امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) ۱۱ درصد از زنان سرپرست‌خانوار به بیماری‌های مزمن مبتلا هستند | اجرای طرح غربالگری سلامت برای بانوان سرپرست‌خانوار خراسان رضوی آیا سالاد جایگزین شام می‌شود؟ توزیع بیش از ۸ هزار بسته ورزشی مدارس در آغاز سال تحصیلی جدید در خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | بارش پراکنده و وزش باد با احتمال رعدوبرق در برخی مناطق کشور صدور بیش از ۵ میلیون کارت هوشمند ملی در خراسان رضوی | چرا کارت‌های ملی با تأخیر به دست مردم می‌رسد؟ بحران کمبود پرستار و افت کیفیت مراقبت در آینده نزدیک | دستورالعمل تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از اساس مشکل دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | احتمال وقوع رگبار و رعدوبرق در برخی نقاط سه رکن اصلی پیشگیری از «آلزایمر» کدام‌اند؟ چه کسانی مشمول عفو معیاری می‌شوند؟ متهم به قتل همسر در بازسازی صحنه جنایت: همسرم مقصر بود! حریق کشتی حامل پناهندگان سودانی ۵۰ کشته بر جای گذاشت تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه و رساله دانشجویی تا پایان مهر ۱۴۰۴ نیاز حدود ۹۰۰ هزار دانش‌آموز به کتاب‌های بریل | ۲۲ هزار جلد تأمین شده است گلایه شهروندان مشهد از فضای غیراستاندارد و چالش‌های نقل مکان پایگاه‌های بهداشت | کوچ اجباری بهداشت! دادستان کل کشور: هوش مصنوعی در راستای حاکمیت قانون استفاده شود بازنشستگان نگران نباشند؛ حقوق و مزایای بازنشستگان با ادغام صندوق‌ها تغییر نمی‌کند نقدی بر رویکرد تقلیل‌گرایانه به آموزش‌و‌پرورش کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، یکی از محور‌های اصلی برنامه هفتم توسعه است پایان پرداخت معوقات حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی در مهرماه | حدود ۳۷۰ هزار نفر به عنوان بازمانده مطلقه، مستمری دریافت می‌کنند راهکار جدید برای کاهش قاچاق کالا در کشور | تصویب بسته جامع برای پیشگیری از جرائم گمرکی برگزاری مرحله نهایی مسابقات ملی فناوری نانو در نیمه اول مهر ۱۴۰۴ ترمیم لایه اوزون ممکن است گرمای زمین را تشدید کند یک وکیل دادگستری: عفو زندانیان، جامعه را بازسازی می‌کند گزارشی از یکی از پایگاه‌های اورژانس مشهد به بهانه روز اورژانس | ۱۱۷ دقیقه از ۱۱۵ مشهد هلال‌احمر به ۴۰۰۰ مهاجر افغان حین خروج از دوغارون خدمات سلامت‌محور ارائه کرد اهدای اعضای نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) چگونه سیستم ایمنی بدن را در پاییز و زمستان تقویت کنیم؟
سرخط خبرها

آیا افسردگی اشتها را باز می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۱۵۹۵۶
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۴
آیا افسردگی اشتها را باز می‌کند؟
یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد افسردگی بر ولع غذایی تأثیر می‌گذارد و باعث می‌شود افراد تمایل شدیدی به مصرف کربوهیدرات‌ها (بیش از چربی‌ها و پروتئین‌ها) داشته باشند. این ولع غذایی ارتباطی با گرسنگی ندارد؛ بلکه با شدت علائم افسردگی مرتبط است. فهم این ارتباط ممکن است راه را برای راهبرد‌های درمانی مبتنی‌بر رژیم غذایی هموار کند.

به گزارش شهرآرانیوز، نزدیک به ۲۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند. تأثیر افسردگی بر افراد، گوناگون است. برخی از افراد مبتلا به افسردگی تمایل دارند خانه و زندگی خود را رها کنند، در حالی که عده‌ای دیگر موفق می‌شوند جنبه‌های زندگی روزمره خود را حفظ کنند. این تفاوت‌ها درباره اشتها نیز وجود دارد؛ زیرا افسردگی بر عادات غذایی نیز تأثیر می‌گذارد.

بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی، از دست‌دادن اشتها را تجربه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر بیشتر غذا می‌خورند و اغلب به خوردن شیرینی ولع پیدا می‌کنند؛ همه اینها ممکن است به تغییرات چشمگیری در وزن بدن منجر شود.

پژوهشگران بیمارستان دانشگاه بُن (UKB)، دانشگاه بن و بیمارستان دانشگاه توبینگن در آلمان دریافته‌اند افراد مبتلا به افسردگی معمولاً کاهش اشتها را تجربه می‌کنند؛ اما غذا‌های پرکربوهیدرات را ترجیح می‌دهند.

پروفسور نیلز کرومر (Nils Kroemer)، سرپرست گروه پژوهشی، توضیح داد: بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی از بی‌اشت‌هایی رنج می‌برند. برخی دیگر، در طول یک دوره افسردگی اشتهای بیشتری دارند و حتی ولع به خوردن غذا به‌ویژه شیرینی‌جات پیدا می‌کنند؛ این تغییرات می‌تواند به تغییر وزن بدن منجر شود.

ولع به خوردن کربوهیدرات

این پژوهش، اولین کار پژوهشی است که نشان می‌دهد افسردگی با تغییرات ویژه ترجیحات غذایی افراد مرتبط است و از ترکیبات تغذیه‌ای غذا‌های مختلف تأثیر می‌پذیرد. عوامل اصلی در شکل‌دهی به این ترجیحات، درشت‌مغذی‌ها، یعنی کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها، هستند که اساس رژیم غذایی ما را تشکیل می‌دهند. در میان آنها، کربوهیدرات‌ها منبع انرژی اولیه برای سلول‌های انسان هستند.

ارتباط میان انتخاب غذا و شدت افسردگی

افراد مبتلا به افسردگی در مقایسه با افراد سالم، ولع کمتری به خوردن غذا‌های پرچرب و پُر پروتئین دارند؛ در عوض، غذا‌های پُر کربوهیدرات مانند شیرینی‌ها را ترجیح می‌دهند.

یافته‌های این پژوهش نشان داد افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها توسط افراد مبتلا به افسردگی به افزایش تمایل آنها به مصرف غذا‌های پر چرب و پر پروتئین منجر شد؛ به بیان دیگر، بیماران مبتلا به افسردگی ولع بیشتری به مصرف خوراکی‌هایی دارند که ترکیبی از چربی و کربوهیدرات‌ها هستند مانند شکلات شیری. مصرف این خوراکی‌های پرانرژی نیز معمولاً مشخصه یک رژیم غذایی ناسالم هستند. تا به حال، تصور می‌شد که ولع به خوردن غذا‌های پرکربوهیدرات با افزایش اشتها مرتبط است.

لیلی تورن (Lilly Thurn)، یکی از اعضای گروه پژوهشی، توضیح داد: یافته‌های ما نشان داد که موضوع این نیست. ولع به افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها با شدت کلی افسردگی، به ویژه علائم اضطراب مرتبط است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->