محمدرضا عارف: خشک شدن دریاچه ارومیه بر منطقه تاثیرگذار است خوراکی‌هایی که به طور طبیعی کلسترول بد را کاهش می‌دهند دشمن خاموش سلامت دهان وزارت بهداشت: آمپول‌های چاقی نباید برای همه افراد تجویز شود مراقب ترکیبات پنهان در بستنی‌های غیر مجاز باشید ابلاغ ماده واحده اصلاح و تکمیل جذب در آموزش و پرورش توسط رئیس جمهور کشف محموله گوسفند قاچاق در کاشمر (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) ۵۰ هزار میلیارد ریال سود به اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان تخصیص یافت شایعه تخریب کُنارصندل تکذیب شد صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) رنج بسیار بازنشستگان برای دارو و درمان | شرکت‌های دارویی شستا حتی به تأمین اجتماعی دارو نمی‌دهند! ۵ رشته جدید به رشته‌های کارشناسی‌ارشد دانشگاه آزاد اسلامی مشهد افزوده شد بسته پذیرایی از مسافران کودک در هواپیما تلفات فُک‌های خزری افزایش یافت تاریخ واریز حقوق خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی مشخص شد ذرات پلاستیک چگونه وارد سالاد ما می‌شوند؟ بهترین راهکار برای دفع پشه مبلغ کمک هزینه ازدواج از سوی تأمین اجتماعی چقدر است؟ | شرط برخورداری از کمک هزینه ازدواج پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۵ درجه خواهد رسید هشدار تأمین اجتماعی در خصوص کلاهبرداری از پزشکان و درمانگران استفاده از هوش مصنوعی برای توانمندسازی دانش‌آموزان استثنایی هشدار پلیس فتا در خصوص شیوه‌های جدید کلاهبرداری با پیامک قطع یارانه تدبیر جدید آموزش و پرورش برای توانمندسازی دبیران و دانش‌آموزان در سامانه شاد افزایش حق پرستاری معلولان ضایعه‌نخاعی شدید و خیلی‌شدید طرح جدید کشوری به‌مناسبت روز محیط زیست تغییرات ضدکارگری در آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور | بازنشستگی، در هاله‌ای از ابهام آخرین جزئیات آتش‌سوزی جنگل گلستان | آتش فعال وجود ندارد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) تسهیلات رفاهی برای بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | از وا‎م‌های ۵۰ میلیون تومانی تا سفر‌های زیارتی برگه‌های امتحان نهایی توسط ۲ مصحح مجزا تصحیح می‌شود
سرخط خبرها

آیا افسردگی اشتها را باز می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۱۵۹۵۶
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۴
آیا افسردگی اشتها را باز می‌کند؟
یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد افسردگی بر ولع غذایی تأثیر می‌گذارد و باعث می‌شود افراد تمایل شدیدی به مصرف کربوهیدرات‌ها (بیش از چربی‌ها و پروتئین‌ها) داشته باشند. این ولع غذایی ارتباطی با گرسنگی ندارد؛ بلکه با شدت علائم افسردگی مرتبط است. فهم این ارتباط ممکن است راه را برای راهبرد‌های درمانی مبتنی‌بر رژیم غذایی هموار کند.

به گزارش شهرآرانیوز، نزدیک به ۲۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند. تأثیر افسردگی بر افراد، گوناگون است. برخی از افراد مبتلا به افسردگی تمایل دارند خانه و زندگی خود را رها کنند، در حالی که عده‌ای دیگر موفق می‌شوند جنبه‌های زندگی روزمره خود را حفظ کنند. این تفاوت‌ها درباره اشتها نیز وجود دارد؛ زیرا افسردگی بر عادات غذایی نیز تأثیر می‌گذارد.

بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی، از دست‌دادن اشتها را تجربه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر بیشتر غذا می‌خورند و اغلب به خوردن شیرینی ولع پیدا می‌کنند؛ همه اینها ممکن است به تغییرات چشمگیری در وزن بدن منجر شود.

پژوهشگران بیمارستان دانشگاه بُن (UKB)، دانشگاه بن و بیمارستان دانشگاه توبینگن در آلمان دریافته‌اند افراد مبتلا به افسردگی معمولاً کاهش اشتها را تجربه می‌کنند؛ اما غذا‌های پرکربوهیدرات را ترجیح می‌دهند.

پروفسور نیلز کرومر (Nils Kroemer)، سرپرست گروه پژوهشی، توضیح داد: بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی از بی‌اشت‌هایی رنج می‌برند. برخی دیگر، در طول یک دوره افسردگی اشتهای بیشتری دارند و حتی ولع به خوردن غذا به‌ویژه شیرینی‌جات پیدا می‌کنند؛ این تغییرات می‌تواند به تغییر وزن بدن منجر شود.

ولع به خوردن کربوهیدرات

این پژوهش، اولین کار پژوهشی است که نشان می‌دهد افسردگی با تغییرات ویژه ترجیحات غذایی افراد مرتبط است و از ترکیبات تغذیه‌ای غذا‌های مختلف تأثیر می‌پذیرد. عوامل اصلی در شکل‌دهی به این ترجیحات، درشت‌مغذی‌ها، یعنی کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها، هستند که اساس رژیم غذایی ما را تشکیل می‌دهند. در میان آنها، کربوهیدرات‌ها منبع انرژی اولیه برای سلول‌های انسان هستند.

ارتباط میان انتخاب غذا و شدت افسردگی

افراد مبتلا به افسردگی در مقایسه با افراد سالم، ولع کمتری به خوردن غذا‌های پرچرب و پُر پروتئین دارند؛ در عوض، غذا‌های پُر کربوهیدرات مانند شیرینی‌ها را ترجیح می‌دهند.

یافته‌های این پژوهش نشان داد افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها توسط افراد مبتلا به افسردگی به افزایش تمایل آنها به مصرف غذا‌های پر چرب و پر پروتئین منجر شد؛ به بیان دیگر، بیماران مبتلا به افسردگی ولع بیشتری به مصرف خوراکی‌هایی دارند که ترکیبی از چربی و کربوهیدرات‌ها هستند مانند شکلات شیری. مصرف این خوراکی‌های پرانرژی نیز معمولاً مشخصه یک رژیم غذایی ناسالم هستند. تا به حال، تصور می‌شد که ولع به خوردن غذا‌های پرکربوهیدرات با افزایش اشتها مرتبط است.

لیلی تورن (Lilly Thurn)، یکی از اعضای گروه پژوهشی، توضیح داد: یافته‌های ما نشان داد که موضوع این نیست. ولع به افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها با شدت کلی افسردگی، به ویژه علائم اضطراب مرتبط است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->