به گزارش شهرآرانیوز، برای ما ایرانیها همراه کردن برنج که به قوت غالبمان تبدیل شده است با انواع خورشهای خوشمزه، افزون بر اینکه تنوعی در برنامه غذایی مان ایجاد میکند، به غنای مواد دریافتی روزانه مان هم کمک زیادی خواهد کرد. اسفناج گردو یکی از همین خورش هاست که اصالت دامغانی دارد و بسیار مقوی و خوشمزه است. گردو و اسفناج موجود در این خورش، آن را به مجموعهای کامل از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن تبدیل کرده است.
مناسب برای: ۴ نفر
زمان تهیه:۱۸۰ دقیقه
گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم
اسفناج: یک کیلوگرم
سیر: ۲ حبه
پیاز: یک عدد
گردو: ۲.۳ پیمانه
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: به میزان لازم
زعفران:به میزان لازم
قابلمه متوسطی را روی شعله گاز بگذارید. مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود. سپس پیازها را نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه بریزید و تفت بدهید تا نرم و سبک شوند.
سیرها را رنده و به پیازها اضافه کنید و کمی دیگر تفت بدهید. مقداری زردچوبه به پیازداغ اضافه کنید و باز هم تفت بدهید تا زردچوبه رنگ باز کند.
گوشتها را مکعبی برش بزنید و به پیازداغ اضافه کنید. تا زمانی که گوشت تغییر رنگ نداده است، به تفت دادن ادامه بدهید.
رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و کمی دیگر تفت بدهید تا طعم خامی آن گرفته شود. حالا مقداری آب به آن اضافه کنید. آب که جوش آمد، شعله را کم کنید.
گردوهای آسیاب شده را درون تابهای کمی تفت بدهید تا چربی اش را پس بدهد. سپس گردو را به مواد گوشتی در حال پخت اضافه کنید.
اسفناجها را که در اندازه متوسط خرد کردید، درون تابهای کمی تفت بدهید تا سبک شوند. سپس آنها را نیز به خورش اضافه کنید تا باهم بپزند.
در مرحله پایانی، زعفران دم کرده، نمک، فلفل و دارچین را نیز به خورش اضافه و طعم آن را بنابر ذائقه خود تنظیم کنید. سپس اجازه بدهید خورش حدود ۲ ساعت بپزد و خوب جا بیفتد.
*این خورش را با گوشت مرغ نیز میتوان درست کرد.
*در صورت تمایل، به جای رب گوجه فرنگی، میتوانید از رب انار استفاده و بنابر ذائقه خود، با افزودن آب غوره یا شکر، طعم خورش را تنظیم کنید.
*افزون بر اسفناج، از سبزیهای معطری مانند گشنیز نیز میتوان در تهیه این خورش استفاده کرد.