عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت «سکینه سادات پاد»، دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد اتاق اندیشه‌ورزی استان خراسان رضوی با حکم استاندار تشکیل شد+معرفی اعضا استاندار خراسان رضوی به دیدار مادر شهید رئیسی رفت حمله هوایی شدید به صنعاء واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام خشونت‌آمیز در آلمان روسیه: حمله اوکراین به کازان ناشی از شکست در صحنه نبرد است خانواده‌های صهیونیست اذعان کردند: نتانیاهو فردی وحشی است سفیر چین با لاریجانی دیدار کرد (یکم دی ۱۴۰۳) عارف: راهبرد دولت اصلاح قیمت‌ها و عدم آسیب به معیشت مردم است (یکم دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پروپاگاندا برای زدن ریشه قانون

  • کد خبر: ۱۰۰۱۹۳
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۶
پروپاگاندا برای زدن ریشه قانون
ماهان صفایی - پژوهشگر رسانه و مدرس دانشگاه

طرح صیانت یا اگر درست بخواهیم بگوییم «طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» طرحی است که این روز‌ها صدای خیلی‌ها را در آورده است؛ جمعی که خودشان را فرهیخته حوزه‌های فضای مجازی و حتی رسانه می‌دانند و عده‌ای هم که تفکر و اندیشه اقلیتی دارند و به دنبال انجام کار‌های زیرزمینی و پنهانی پردرآمد بوده‌اند و هستند.

در این بین، برخی اعضای گروه‌های مختلف نیز چشم بسته سخنان بدون استدلال و دلیل و منطق و فقط پروپاگاندایی گروه‌های اول را قبول می‌کنند.

برخی سؤال‌های اصلی در حوزه فضای مجازی این هاست: آیا فضای مجازی عامل گسترش ناهنجاری‌ها و مشکلات برای مردم به ویژه جوانان و نوجوانان نشده است؟ آیا در سال‌های گذشته مردم بیشتر از قبل گرفتار سرقت‌ها و کلاهبرداری‌ها و مال باختگی با استفاده از ابزار‌های مجازی نشده اند؟ آیا فضای مجازی عامل به دست آوردن ثروت‌های بادآورده، بدون مجوز و... برای تعداد انگشت شماری نشده است؟ آیا فضای مجازی ابزار دشمنان برای ضربه زدن به نظام و انقلاب در سال‌های گذشته نبوده است؟ آمار قربانیان و مقتولان و قاتلان بی قانونی در فضای مجازی چقدر است؟ تاکنون کانون گرم چند خانواده با وجود ولنگاری فضای مجازی از هم پاشیده شده است؟ (به دادگاه‌های خانواده سر بزنید.)

واقعیت تلخ این است که ده‌ها پرسش دیگر دراین زمینه در ذهن همه ماست که پاسخ‌های ناامیدکننده‌ای دارد.

امروز حامیان این طرح مقابل جنگ رسانه‌ای افسران و پیاده نظام‌هایی قرار گرفته اند که به صورت متحد با اغواگری، بیان و ارائه محتوا‌های گزینشی، دروغ و مخالف طرح یا با سخره گرفتن اظهارنظر‌های مستند و مستدل، حذف این طرح کاربردی را دنبال می‌کنند.

در چند روز گذشته فضا‌های مختلف رسانه‌ای پس از وقفه‌ای چندماهه از کلیپ‌ها و محتوا‌هایی پر شد که ابعاد منفی و مشکلات قانون گذاری برای استفاده از فضای مجازی را بیان می‌کنند.

گستردگی ابعاد این سناریو تخریبی از فرمایش حضرت‌امام (ره) درباره دخالت نکردن در قانون گذاری در زمینه آنچه مردم نمی‌خواهند، شروع می‌شود و تا بیانات و رأی مثبت دادن نمایندگان مجلس ادامه دارد.

رهاکردن فضای مجازی مانند دادن چاقو به دست کودک است و بعید است افراد عاقل و بدون غرض و منفعت شخصی با قانونمندشدن و جلوگیری از هرج ومرج در هر محیطی به ویژه در فضای مجازی مخالفت کنند.

این واقعیتی است که قانون بد بهتر از بی قانونی است و قرار نیست اگر مشکلاتی در طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی وجود داشت، قابلیت اصلاح نداشته باشد و این بخش دقیقا آن چیزی است که افسران و پیاده نظام خط تخریب طرح به آن اشاره نمی‌کنند.

عنوان طرح گویای کاستی بزرگ در حکمرانی فضای مجازی در نظام جمهوری اسلامی است؛ به این معنا که تاکنون هیچ گونه مقرراتی برای خدمات فضای مجازی وجود نداشته است و شرکت ها، مؤسسات و مجموعه‌های مختلف که امروز گردانندگان چرخه تولید و توزیع در فضای مجازی هستند، خودشان برای خودشان مرجع قانون بوده اند.

شیوه بی قانونی در اقدامات و فعالیت‌های فعالان فضای مجازی کشور در هیچ جای دنیا وجود ندارد، ولی به دلیل سود کلان چند تریلیارد دلاری منفعت طلبان و عده‌ای خاص، نمی‌توانند از آن به نفع سلامت جامعه و تضمین زندگی عاری از مشکلات جوانان و نوجوانان بگذرند.

تجربه بیست وهفت ساله نگارنده در حوزه رسانه گویای این واقعیت تلخ است که متأسفانه عده‌ای با استفاده از ابزار رسانه و با سوءاستفاده از مخاطبان گسترده شان اجازه شنیده و دیده شدن واقعیت را به عموم مردم نمی‌دهند.

مطرح کردن اماواگر‌ها و تشکیک اذهان درباره طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی خیانتی است که اگر به سرمنزل برسد و اغواگران به مقصودشان برسند، فقط و فقط ایرانیان ضرر خواهند کرد.

برخی مخالفان با بیان اینکه اجازه دهید مردم خودشان انتخاب کنند و با انتشار این دروغ که مشکل کاهش سرعت اینترنت در روز‌های گذشته به اجراشدن این طرح مربوط است، به دنبال زدن ریشه قانون هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->