وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: زمان پرداخت معوقات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را مشخص کنید جزئیات دریافت کارت ورود به جلسه آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) تسهیلات ویژه برای فرهنگیان آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه چند توصیه بهداشتی در پی خیزش گرد و خاک پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) درگیری کلان‌شهر تهران با پدیده گرد و غبار تا پایان تابستان ۱۴۰۴ اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به هفت بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۶ تیر ۱۴۰۴) هشدار سازمان غذا و دارو درباره کالا‌های قاچاق و تقلبی
سرخط خبرها

مهندسی در هندسه بی توجهی | مروری آماری بروضعیت دانشجویان رشته‌های مهندسی ایران

  • کد خبر: ۱۰۰۱۹۸
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۲
مهندسی در هندسه بی توجهی | مروری آماری بروضعیت دانشجویان رشته‌های مهندسی ایران
اگرچه مسئولان و مدیران ارشد آموزش عالی با استناد به آمار و ارقام مختلف خبر از توسعه و پیشرفت رشته‌های و مهندسی در کشور می‌دهند، اما واقعیت موجود جامعه از بی توجهی به این رشته‌ها خبر می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم چندی پیش در اعلام کرد که «ایران در رشته‌های مهندسی رتبه جهانی ۱۰ و ۱۱ را از آن خود کرده است.» این جمله را بگذارید کنار خروجی رشته‌های مهندسی دانشگاه‌های کشورمان.

اگرچه مسئولان و مدیران ارشد آموزش عالی با استناد به آمار و ارقام مختلف خبر از توسعه و پیشرفت رشته‌های و مهندسی در کشور می‌دهند، اما واقعیت موجود جامعه از بی توجهی به این رشته‌ها خبر می‌دهد. این موضوع به پررنگ‌ترین شکل ممکن خود را در کاهش هرساله آمار داوطلبان ورود به رشته ریاضی و فیزیک نشان می‌دهد. در واقع این رشته‌ها به نوعی در اولویت انتخاب داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها هستند. روز مهندس بهانه‌ای شد تا مروری آماری داشته باشیم بروضعیت دانشجویان رشته‌های مهندسی ایران و مشهد.

مهندسی در هندسه بی توجهی

دری که هر سال کوچک و کوچک‌تر می‌شود

با نگاهی به آمار شرکت کنندگان کنکور سراسری در سال‌های مختلف درمی یابیم که این نگرانی از کجا نشئت می‌گیرد به عنوان مثال با نمایش نموداری درباره پذیرفته شدگان فنی و مهندسی در یک دوره چهل ساله (از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۵) باید تاکید کرد اوج پذیرفته شدگان دوره کارشناسی فنی مهندسی در سال ۱۳۹۰ بوده است. مثلا طی دو سال، ۶۰ هزار نفر فقط در رشته‌های فنی مهندسی دانشگاه پیام نور پذیرفته شده اند.

براین اساس در سال تحصیلی ۹۶-۹۵ بیش از ۴۷ رشته و ۴۵۹ گرایش مهندسی در مقاطع مختلف تحصیلی فعال بوده است. از این گرایش‌ها، ۱۲۹ گرایش برای دوره کاردانی، ۳۲ گرایش متعلق به دوره کارشناسی، ۱۷۳ گرایش برای کارشناسی ارشد و ۱۰۶ گرایش برای مقطع دکتری تعیین شده است و ۴۱۸ دانشگاه، دانشکده‌های مستقل و مراکز آموزش عالی دولتی، مؤسسات غیرانتفاعی و مؤسسات وابسته به سازمان‌های دولتی، رشته‌های فنی و مهندسی را ارائه می‌دهند.

در همین سال تعداد چهار میلیون و ۷۳ هزار و ۸۲۷ نفر در آموزش عالی ایران مشغول به تحصیل بوده اند که حدود ۲۹ درصد آن‌ها دانشجویان فنی مهندسی بوده اند. همچنین در همین سال، ۴۶۶ هزار و ۲۲۳ دانشجو از دانشگاه‌ها فارغ التحصیل شده اند که تعداد دانش آموختگان فنی و مهندسی ۱۹۴ هزار و ۲۲۹ بوده است. نرخ بیکاری در ایران در سال ۱۳۹۶ حدود ۱۲ درصد بوده است؛ این در حالی است که نرخ بیکاری دانش آموختگان رشته‌های مهندسی ۳۷.۵ درصد بوده است.

مهندسی در هندسه بی توجهی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->