رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت
سرخط خبرها

هد زدن در فوتبال باعث اختلال در مغز می‌شود

  • کد خبر: ۱۰۰۴۷۷
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۶
هد زدن در فوتبال باعث اختلال در مغز می‌شود
نتایج یک تحقیق مطالعاتی نشان داد که در سطوح «MicroRNA» مغز تغییراتی خاص در اثر هد زدن ایجاد می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کارشناسان برای فهم تغییرات ایجاد شده در الگو‌های ذهنی فوتبالیست‌های حرفه‌ای در اثر هد زدن، دست به بررسی نمونه خون ۸۹ بازیکن حرفه‌ای زدند. آن‌ها نمونه خون فوتبالیست‌ها در هنگام بازی و تمرین را با نمونه خون آن‌ها پس از تمرینات سخت – که شامل ضربه به سر بود – مقایسه کردند.
به گزارش «گجت‌نیوز» نتایج این مطالعه نشان داد که در سطوح «MicroRNA» مغز تغییراتی خاص در اثر هد زدن ایجاد می‌شود. MicroRN‌ها به عنوان نشانگر زیستی در خون شناخته می‌شود. به عبارت دیگر، MicroRN‌ها در مهار RNA، تنظیم بعد از رونویسی و بیان ژن فعالیت می‌کنند و بدین ترتیب بر سیگنال‌دهی مغز تأثیر می‌گذارند.

microRNA‌ها مولکول‌های بسیار کوچکی هستند که در سلول‌های ما یافت می‌شوند و در مایعات مختلف بدن مانند خون در گردش هستند. microRNA‌ها به تنظیم بیان ژن کمک می‌کنند – فرایندی که طی آن دستورالعمل‌های موجود در DNA ما به پروتئین تبدیل می‌شود- آن‌ها همچنین در بسیاری از فرایند‌های فیزیولوژیکی مختلف نقش دارند.

«استیان باهر ساندمو» از مرکز تحقیقات ورزشی اسلو در دانشکده علوم ورزشی نروژ که تیم تحقیقات را رهبری می‌کرد، در گزارش یافته‌ها گفت: «در این تحقیقات مشخص شد هد زدن ورزشکار‌های حرفه‌ای – که این کار را برای چندین سال انجام داده‌اند – سبب ایجاد تغییرات در سطح microRNA‌ها و متعاقبا سیگنال‌دهی مغز می‌شود. امیدوار هستیم در آینده بتوانیم این تحقیقات را روی نمونه‌های بیشتری انجام دهیم تا از اثرات خطر بالقوه هد زدن یا به عبارت دیگر ضربه‌های مکرر به سر آگاه شویم. با توجه به اینکه میلیون‌ها نفر به صورت روزانه در دنیا فوتبال بازی می‌کنند، آگاهی از خطرات هد زدن امری مهم است.»

تغییر در سطح microRNA‌ها نحوه کارکرد مغز را به صورت مستقیم تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. دانشمندان برای اطمینان از این اثرگذاری، نمونه‌های خون هنگام تمرینات بدون هد زدن را با نمونه‌های ورزشکاران پس از تمرینات سخت شامل هد زدن مقایسه کردند.

نتایج تحلیل‌ها نشان داد؛ هرچه تعداد دفعات ضربه وارد شده به سر افزایش می‌یابد، ظرفیت آسیب به مغز در اثر تغییر سطح microRNA‌ها افزایش می‌یابد.

ساندمو در پایان گزارش مطالعه انجام شده، گفت: «این یک مطالعه اکتشافی با نمونه‌های معدود است. با این‌حال، نتایج عجیبی به‌دست آوردیم.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->