رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش در اسفندماه؛ جبران کامل کمبود‌ها ممکن نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان بارش برف و باران در برخی نقاط کشور (۵ اسفند ۱۴۰۳) استفاده از عناوین جعلی در مهر نظام پزشکی ممنوع شد افزایش دو برابری خطر سکته مغزی در میان جوانان سیگاری دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در ماه رمضان و عید نوروز ۱۴۰۴ ابلاغ شد گیرکردن دست زن جوان افغانستانی در چرخ‌گوشت صنعتی (۴ اسفند ۱۴۰۳) فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) حراج سکه برگزار می‌شود + لینک سفارش تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳) ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم چرا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز نمی‌شود؟ ۱۸ اثر صنایع‌دستی خراسان رضوی به مرحله نهایی جشنواره ملی فجر سیمین راه یافت استخدام ۱۸ هزار معلم جدید پس از بازبینی آزمون استخدامی کاهش دمای شدید در تهران از امروز تا سه‌شنبه (۴ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳) چگونه در فصل پرمسافر، بلیت تبریز به استانبول را ارزان بخریم؟ فروش اینترنتی دارو از بهار ۱۴۰۴ کلید می‌خورد آغاز انجام تست مولکولی تب دنگی در آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۴ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت دلالان، چالش جدی در عرصه گردشگری سلامت است دستور دادستان زاهدان برای بررسی موضوع حادثه انفجار ساختمان بنیاد مسکن چابهار (۴ اسفند ۱۴۰۳) چرا سفر به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ تاریخ برگزاری آزمون ۱۴۰۴ صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان اعلام شد
سرخط خبرها

خوابیدن خلاقیت شما را چندبرابر می‌کند

  • کد خبر: ۹۶۱۸۸
  • ۲۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۲
خوابیدن خلاقیت شما را چندبرابر می‌کند
زمان بین بیداری کامل و خواب راحت احتمالا مملو از خلاقیت‌های بالقوه است. دانشمندان در نشریه «Science Advances» گزارش دادند افرادی که به تازگی خوابی سبک داشته اند، بعد از آن قدرت حل مسئله از خود نشان داده اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ زمان بین بیداری کامل و خواب راحت احتمالا مملو از خلاقیت‌های بالقوه است. دانشمندان در نشریه «Science Advances» گزارش دادند افرادی که به تازگی خوابی سبک داشته اند، بعد از آن قدرت حل مسئله از خود نشان داده اند. نتایج این پژوهش می‌تواند به رمزگشایی از لحظات زودگذر ابتدای خواب کمک کند و حتی راه‌های تقویت خلاقیت را نشان دهد.

به گزارش «دیجیاتو»، معروف است که نبوغ توماس ادیسون، مخترع خلاق و عاشق چرت، به دنبال این لحظات گرگ ومیشی خواب بوده است. می‌گویند او در حالی که دو گوی فلزی را بر فراز سینی‌های فلزی نگه می‌داشت، روی یک صندلی به خواب می‌رفت. وقتی خوابش عمیق می‌شد، گوی‌ها از دستانش می‌افتاد و صدای برخورد گوی‌ها با سینی‌های فلزی او را از خواب بیدار می‌کرد و او می‌توانست ایده‌های نوآورانه اش را قبل از اینکه در اعماق خوابش از دست بروند، نجات دهد.

دلفین اودیت (Delphine Odiette)، دانشمند علوم اعصاب شناختی در انستیتو مغز پاریس، و همکارانش از روش ادیسون برای پرورش خلاقیت الهام گرفتند. او و همکارانش ۱۰۳ انسان سالم را به آزمایشگاه خود دعوت کردند تا یک مسئله عددی دشوار را حل کنند. از داوطلبان خواسته شد تا رشته‌ای از اعداد را با استفاده از دو قانون ساده به یک دنباله کوچک‌تر تبدیل کنند. چیزی که آن‌ها به داوطلبان نگفتند، این بود که یک حقه ساده در مسئله وجود داشت؛ عدد دوم در دنباله همیشه پاسخ نهایی و درست بود. این حقه زمانی که کشف می‌شد، زمان حل مسئله را بسیار کوتاه می‌کرد.

بعد از ۶۰تلاش در یک رایانه، داوطلبان استراحتی بیست دقیقه‌ای در اتاقی آرام و تاریک جایزه می‌گرفتند. به داوطلبان که دراز می‌کشیدند و یک «ساعت هشدار» ادیسونی را نگه می‌داشتند (یک بطری نوشیدنی سبک در یک دست) گفته می‌شد که می‌توانند چشمان خود را ببندند و در صورت تمایل بخوابند. در همه این مدت، الکترود‌ها امواج مغزی آن‌ها را ثبت می‌کردند.

حدود نیمی از داوطلبان بیدار ماندند، ۲۴ نفر خوابیدند و در حالت سطحی و گذرای خواب به نام «N۱» باقی ماندند و ۱۴ نفر به مرحله عمیق‌تر خواب به نام «N۲» رسیدند.
بعد از استراحت، شرکت کنندگان به حل مسئله عددی خود بازگشتند. پژوهشگران تفاوت بارزی را بین گروه‌ها مشاهده کردند. افرادی که به خواب سطحی و اولیه رفته بودند، با احتمال ۲/ ۷برابر بیشتر از افرادی که نخوابیده بودند، و با احتمال ۵/ ۸برابر بیشتر از افرادی که به مرحله «N۲» رسیده بودند، حقه مخفی را تشخیص می‌دادند.

به گفته اودیت، چنین تفاوت شدیدی در این نوع آزمایش‌ها بسیار نادر است. «ما کاملا از شدت نتایج حیرت زده بودیم.» پژوهشگران همچنین به قول اودیت یک «ضیافت خلاقانه امواج مغزی» را شناسایی کردند که به نظر می‌رسید مرحله گرگ ومیش خواب را همراهی می‌کند؛ ترکیبی از امواج مغزی آلفا که معمولا نشانی از آرامش هستند و نیز امواج دلتا که متعلق به خواب عمیق اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->