صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز
سرخط خبرها

همه چیز درباره قرارداد‌های پیش‌فروش ساختمان

  • کد خبر: ۱۰۰۵۹۷
  • ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۴
همه چیز درباره قرارداد‌های پیش‌فروش ساختمان
پیش خرید آپارتمان یک سرمایه‌گذاری پرخطر است، زیرا خریدار سرمایه خود را در حالی که هنوز ساختمانی وجود ندارد در اختیار فروشنده قرار می‌دهد. با توجه به این موضوع، لازم است شروطی در متن قرارداد درج شود تا بتوان از بروز اختلافات بعدی جلوگیری کرد.

محمدمعین وطن‌خواه کارشناس حقوق | شهرآرانیوز؛ افزایش قیمت مسکن در سال‌های اخیر باعث شده است قرارداد‌های پیش‌فروش از رونق چشمگیری برخوردار شوند. سالانه ساختمان‌ها و برج‌های مسکونی متعددی به دست سرمایه‌گذاران ساخته می‌شوند و با توجه به صرفه اقتصادی‌ای که در مقایسه با املاک ویلایی دارند، احتمال پیش‌خرید آن‌ها از سوی شهروندان بسیار بیشتر است.

معمولا پیش خرید آپارتمان یک سرمایه‌گذاری پرخطر است، زیرا خریدار سرمایه خود را در حالی که هنوز ساختمانی وجود ندارد در اختیار فروشنده قرار می‌دهد. با توجه به این موضوع، لازم است شروطی در متن قرارداد درج شود تا بتوان از بروز اختلافات بعدی جلوگیری کرد. در این مطلب، سعی می‌کنیم شما را با ابعاد مختلف قرارداد پیش‌فروش و تعهدات هر یک از طرفین آن آشنا کنیم.

منظور از قرارداد پیش‌فروش چیست؟

به قراردادی که طی آن، مالک زمین متعهد می‌شود بعد از تکمیل فرایند ساخت‌وساز، یک واحد از کل پروژه را به خریدار تحویل دهد قرارداد پیش‌فروش می‌گویند. این قرارداد حتما باید در یک دفتر اسناد رسمی تنظیم شود.

پیش‌فروش از زمانی قابل اجراست که پروانه ساخت از سوی شهرداری صادر و شناسنامه مستقلی برای هر واحد تنظیم شده باشد. مطابق قانون، اگر قرارداد پیش‌فروش را مشاوران املاک منعقد کنند، مرتکب جرم شده‌اند.

ذیل قرارداد پیش‌فروش باید بهای آپارتمان و نحوه پرداخت آن مشخص شود. هم‌چنین اگر پرداخت مبالغ در قالب چک صورت می‌گیرد، باید تاریخ آن به صورت دقیق ذکر شود.

علاوه بر این، موعد تحویل واحد از موضوعاتی است که باید صحیح و شفاف در قرارداد بیان شود. معمولا سازنده ملک زمان اتمام ساخت را مشخص می‌کند. این تاریخ باید در دفتر اسناد رسمی ثبت شود.

نکات مهم درباره قرارداد‌های پیش‌فروش آپارتمان

به خریداران واحد‌های پیش‌فروش توصیه می‌شود هنگام امضای قرارداد از وضعیت ملک درباره در رهن بودن یا نبودن آن اطمینان یابند. اگر مشخص شد ملک در رهن است، بهتر است خریدار مبلغی دست‌کم معادل بدهی بانکی نزد خود نگاه دارد.

اگر فروشنده در اواسط پروژه، ساختمان را نیمه‌کاره رها کند یا نقایصی در اجرای آن داشته باشد، خریدار یا خریداران می‌توانند با مراجعه به دادگاه، تقاضای صدور حکم مبنی بر اجرا یا تکمیل تعهدات فروشنده را داشته باشند.

طبق قانون، شهرداری مرجع رسمی صدور پروانه است و هیچ دخالتی در معاملات بین فروشنده و خریدار ندارد. حداکثر آن است که برای انجام هر نقل و انتقالی، ارائه پایان کار و گزارش عدم خلافی از سوی شهرداری لازم است.

در تنظیم قرارداد باید به چه نکته‌هایی توجه کنیم؟

برای تنظیم قرارداد پیش‌فروش آپارتمان در ابتدای امر باید مشخصات طرفین از جمله نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، شماره شناسنامه، شماره تماس و ... قید شود. هم‌چنین باید سمت فروشنده و اینکه آیا او می‌تواند درباره ملک معامله‌ای انجام دهد مشخص شود.

علاوه بر این، مشخصات مورد معامله از مواردی است که باید به‌دقت و با جزئیات کامل ذکر شود مانند مساحت، واحد، طبقه و .... هم‌چنین قید کردن مشخصات فنی و معماری ساختمان در متن قرارداد ضرور است.
بسیاری از دعاوی به این دلیل صورت می‌پذیرد که خریداران مدارک فروشنده از جمله سند ملک، قرارداد ساخت یا مشارکت و نحوه تقسیم ملک بین مالک و سازنده و را دقیق مطالعه و بررسی نمی‌کنند.

هنگام خرید خانه مراقب کلاهبرداران باشید

در قرارداد‌های پیش‌فروش، به این دلیل که هنور برای آپارتمان به صورت جداگانه پایان کار گرفته نشده و به تبع آن، سندی رسمی برای هر واحد صادر نشده است، امکان سودجویی و کلاهبرداری عده‌ای وجود دارد.
در موارد بسیاری، شخص فروشنده آپارتمان را به چندین نفر پیش‌فروش می‌کند یا بعد از دریافت پول، پروژه را نیمه‌تمام رها می‌کند و آپارتمان را به خریدار تحویل نمی‌دهد.

توصیه می‌شود قبل از انجام معامله، دست‌کم از یک وکیل یا حقوق‌دان مشاوره بگیرید، زیرا با اطلاع از قوانین این حوزه، می‌توانید از صحت معامله و بازگشت سرمایه خود مطمئن شوید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->