هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

حکایت همدلی‌ها در هنگامه کرونا

  • کد خبر: ۱۰۰۷۷۰
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۳
حکایت همدلی‌ها در هنگامه کرونا
فاطمه رافع - معاون سردبیر روزنامه شهرآرا

بیش از دو سال از آن روزی می‌گذرد که اولین بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و ما هم از موج همه‌گیری جهانی در امان نماندیم و خیلی زود فرد‌به‌فرد مردم این سرزمین، هر یک به‌نوعی با این بیماری هزارچهره دست‌به‌گریبان شدند.

در این هفتصدواندی روز که از شیوع کرونا در کشور گذشته، رنج‌ها و حسرت‌های بی‌شماری بر دل‌هایمان برجا مانده است؛ از حسرت دل‌خوشی‌های کوچکی مانند دورهمی‌ها و دیدار دوستان و آشنایان بگیرید که تا پیش از کرونا اصلا حواسمان بهشان نبود تا زخم کاری ازدست‌دادن عزیزانمان که روحمان را خراشیده است.

اما با همه این تفاصیل، وزن نیمه پر لیوان در دوران کرونا هم کم سنگین نیست و کم نبودند و نیستند آن‌ها که در عصر همه‌گیری جهانی برای گذار از روز‌های تلخ‌تر از زهر پای کار آمدند؛ همان‌ها که به‌عبارت «همه ما مسئولیم» ایمان دارند و معتقدند با همدلی و مشارکت اجتماعی می‌توان از هر بحرانی گذر کرد.

اقتصاد از حوزه‌هایی بود که از همان روز‌های نخست تعطیلی و قرنطینه، با شبیخون کرونا روبه‌رو شد و نتیجه آن تنگ‌ترشدن عرصه برای خانواده‌هایی بود که پیش از کرونا هم دغدغه معیشت داشتند. بااین‌حال، نیک‌اندیشان این روزگار وارد گود شدند و پیامد همدلی‌شان، بی‌‎شمار بسته‌های معیشتی بود که در جای‌جای این مرزوبوم به‌دست نیازمندان رسید.

در روزگاری که تهیه ماسک دل‌نگرانی برخی بود، شماری دیگر از خیراندیشان، پویش نذر ماسک راه انداختند و طولی نکشید که این دغدغه هم برطرف شد. فراهم‌کردن دستگاه اکسیژن‌ساز برای بیمارانی که به‌سختی نفس می‌کشیدند و توان مالی برای خرید یا تأمین هزینه اجاره دستگاه را نداشتند نیز از دیگر جلوه‌های مشارکت اجتماعی و همدلی در عصر کرونا بود.

در این دوران هر کسی به هر شکلی که دستش می‌رسید، کاری کرد؛ یکی آستین بالا زد و بسته‌های آب‌میوه را برای تقویت قوای جسمانی بیماران کرونایی فراهم کرد، آن دیگری مواد ضدعفونی‌کننده را به‌دست نیازمندانش رساند، برخی هم از بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌ها سر در آوردند و بی‌مزدومنت به تیمار بیماران کرونایی پرداختند.

گروهی هم در روز‌هایی که شمار زیاد قربانیان کووید ۱۹، غسال‌ها را بی‌رمق کرده بود، داوطلبانه راهی سالن‌های تطهیر آرامستان‌های شهر شدند تا طاهران نفسی تازه کنند. شماری از بهبودیافتگان کرونایی هم با اهدای پلاکت خونشان به یاری بیماران کرونایی بدحال شتافتند.

برخی جوان‌تر‌ها هم با انجام کار‌هایی کوچک از قبیل انجام خرید‌های روزانه برای سالمندانی که به‌دلیل بیماری‌های زمینه‌ای احتمالی و نیز ضعف بدنی، کرونا بیشتر سلامت و جانشان را تهدید می‌کرد، مسئولیت اجتماعی‌شان را انجام دادند تا مسن‌تر‌ها در خانه بمانند.

برشمردن شاهد مثال‌های این قبیل مشارکت‌های اجتماعی «مثنوی هفتاد من کاغذ» است و در این مجال نمی‌گنجد، با‌این‌حال مروری بر این مصداق‌ها نشانگر آن است که مردم ایران به‌ویژه مشهدی‌ها از آزمون مشارکت اجتماعی و همدلی در عصر این ویروس ناشناخته سربلند بیرون آمده‌اند.

البته هرازگاهی اخباری تلخ هم از گوشه‌وکنار به گوش می‌رسید که خوانندگان از شنیدنش شاخ درمی‌آوردند و حکایت از آن داشت که در زمانه شیوع ویروس شاخ‌دار، شماری از اهالی این شهر و دیار، فضا و فرصت را برای سوداگری مهیا دیدند و به خیال خام خودشان «از آب گل‌آلود ماهی گرفتند»؛ از سودجویی برخی برای گران‌فروشی و احتکار ملزومات بهداشتی مقابله با کرونا بگیرید تا ناجوانمردی آن‌ها که آب را به‌جای الکل به مشتریان درمانده از واهمه همه‌گیری غالب کردند.

یادآوری این قبیل سودجویی‌ها، اهمیت و ضرورت آموزش مشارکت اجتماعی را در گذار از بحران‌ها به‌ویژه در روزگار همه‌گیری کرونا نشان می‌دهد.

تک‌تک افراد جامعه باید بدانند که حکایت این بحران سلامت، حکایت همان کشتی است که همه ما در آن نشسته‌ایم و برای اینکه این کشتی سوراخ، سالم به ساحل برسد، باید آحاد جامعه احساس مسئولیت کنند و بدانند عبور از این اوضاع بحرانی فقط وظیفه مسئولان دولتی نیست و مشارکت اجتماعی فردفرد جامعه نقشی سازنده دراین‌زمینه دارد.

همه مردم باید بدانند برای گذر از این بحران چه نقش و وظیفه‌ای دارند. این وظیفه حتی می‌تواند به‌سادگی رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی باشد که برخی از آن سر باز می‌زنند. اینجاست که جای خالی همان آموزش و فرهنگ‌سازی احساس می‌شود و تحقق آن مستلزم تعیین یک متولی مشخص فرهنگی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->