تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر
سرخط خبرها

سونامی اختلالات روانی در راه است

  • کد خبر: ۱۰۰۹۳۹
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۰
سونامی اختلالات روانی در راه است
رئیس سازمان روان شناسی کشور نیز گفته است: تحت تأثیر مسائل اقتصادی و به ویژه دو سال سخت شیوع کرونا، از لحاظ روحی و روانی فشار بسیار زیادی بر مردم وارد شده است و پیش بینی می‌شود در دوران پساکرونا، سونامی اختلالات روانی، جامعه را فلج کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کرونا شبیه جنگ است؛ جنگی که همه مردم جهان را هدف قرار داده و ابعادش پس از پایان همه گیری مشخص می‌شود. به عنوان مثال بخش بزرگی از جامعه مانند کسانی که به بیماری کرونا مبتلا شده اند و می‌شوند، کسانی که دچار سوگ شدند، افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای که با ترس و هراس زندگی می‌کنند، سالمندان و به خصوص دانش آموزان به شدت در معرض اختلالات روانی ناشی از بحران کرونا هستند.

در این راستا رئیس سازمان روان شناسی کشور نیز گفته است: تحت تأثیر مسائل اقتصادی و به ویژه دو سال سخت شیوع کرونا، از لحاظ روحی و روانی فشار بسیار زیادی بر مردم وارد شده است و پیش بینی می‌شود در دوران پساکرونا، سونامی اختلالات روانی، جامعه را فلج کند. محمد حاتمی به همشهری گفته است: آمار نشان می‌دهد که ۸/ ۲۳ درصد ایرانیان دچار اختلال روانی هستند، اما به این معناست که این تعداد که یک چهارم جمعیت کشور هستند، نیاز به خدمات روان شناسی دارند نه اینکه اختلال روانی دارند.

اما آنچه مسلم است، بر اثر مشکلات اقتصادی و استرس‌های اجتماعی و همچنین کرونا، میزان شیوع اختلالات روانی افزایش پیدا کرده است. این امر به خصوص متأثر از شیوع کرونا در سراسر دنیا اتفاق افتاده است و بخش اعظمی از مردم جهان به خاطر مشکلات ناشی از کرونا به خدمات مشاوره نیاز پیدا کرده اند و این صرفا به معنای اختلال نیست. آنچه مهم است، اینکه خدمات مشاوره نه فقط برای کسانی که علائم روان شناختی دارند، بلکه در جهت افزایش کیفیت و لذت بردن از زندگی و رفتار سالم داشتن برای آحاد مردم یک جامعه موردنیاز است و همه به صحبت با روان شناس نیاز دارند.

بر همین اساس باید خدمات روان درمانی دردسترس همگان باشد. به گفته این مقام مسئول، ما هنوز در شرایط دفاع در مقابل کرونا هستیم و همچنان همه نیرویمان را بسیج کرده ایم که از این شرایط عبور کنیم. در این شرایط هنوز آسیب‌ها و فشار‌های این بحران را درک نمی‌کنیم. اما وقتی عبور کردیم، در دوران پساکرونا، خواهیم فهمید که چه چیز‌هایی را از دست داده ایم و چه بر سرمان آمده است. کما اینکه در این دوران، شاهد افزایش آسیب‌های اجتماعی ازجمله اعتیاد، ناسازگاری ها، همسرآزاری، خودکشی و افزایش اختلال افسردگی و اضطراب و وسواس بوده ایم. این وضعیت در دوران پساکرونا در قالب سونامی اختلالات روانی، بروز می‌کند که ابعاد و خساراتش از خود کرونا بیشتر است.

در درجه نخست، باید به طور دقیق مشخص شود که وضعیت اختلالات روانی در جامعه چگونه است. باید به سرعت با کمک شهرداری‌ها و دیگر نهاد‌های مسئول سراسر کشور، یک غربالگری صورت گیرد تا وضعیت را بدانیم. ضرورت دیگر، دسترسی به خدمات روان درمانی است. طرح «بیمه پایه و تکمیلی خدمات روان شناسی و مشاوره» در سال ۹۵ در مجلس مصوب شد و ما از آن زمان از طریق دولت و مجلس، پیگیری‌های زیادی کرده ایم، اما متاسفانه تاکنون این طرح اجرایی نشده است.

اقدام بسیار مهم دیگر که ما خواهان اجرای آن از رئیس جمهور و ستاد ملی کرونا هستیم، تغییر نقش ستاد ملی کرونا به ستاد علمی سلامت روان است. باتوجه به تبعات کرونا، باید به سرعت به سمت ارتقای سلامت روان مردم و مقابله با آسیب‌های اجتماعی برویم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->