آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟
سرخط خبرها

سونامی اختلالات روانی در راه است

  • کد خبر: ۱۰۰۹۳۹
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۰
سونامی اختلالات روانی در راه است
رئیس سازمان روان شناسی کشور نیز گفته است: تحت تأثیر مسائل اقتصادی و به ویژه دو سال سخت شیوع کرونا، از لحاظ روحی و روانی فشار بسیار زیادی بر مردم وارد شده است و پیش بینی می‌شود در دوران پساکرونا، سونامی اختلالات روانی، جامعه را فلج کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کرونا شبیه جنگ است؛ جنگی که همه مردم جهان را هدف قرار داده و ابعادش پس از پایان همه گیری مشخص می‌شود. به عنوان مثال بخش بزرگی از جامعه مانند کسانی که به بیماری کرونا مبتلا شده اند و می‌شوند، کسانی که دچار سوگ شدند، افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای که با ترس و هراس زندگی می‌کنند، سالمندان و به خصوص دانش آموزان به شدت در معرض اختلالات روانی ناشی از بحران کرونا هستند.

در این راستا رئیس سازمان روان شناسی کشور نیز گفته است: تحت تأثیر مسائل اقتصادی و به ویژه دو سال سخت شیوع کرونا، از لحاظ روحی و روانی فشار بسیار زیادی بر مردم وارد شده است و پیش بینی می‌شود در دوران پساکرونا، سونامی اختلالات روانی، جامعه را فلج کند. محمد حاتمی به همشهری گفته است: آمار نشان می‌دهد که ۸/ ۲۳ درصد ایرانیان دچار اختلال روانی هستند، اما به این معناست که این تعداد که یک چهارم جمعیت کشور هستند، نیاز به خدمات روان شناسی دارند نه اینکه اختلال روانی دارند.

اما آنچه مسلم است، بر اثر مشکلات اقتصادی و استرس‌های اجتماعی و همچنین کرونا، میزان شیوع اختلالات روانی افزایش پیدا کرده است. این امر به خصوص متأثر از شیوع کرونا در سراسر دنیا اتفاق افتاده است و بخش اعظمی از مردم جهان به خاطر مشکلات ناشی از کرونا به خدمات مشاوره نیاز پیدا کرده اند و این صرفا به معنای اختلال نیست. آنچه مهم است، اینکه خدمات مشاوره نه فقط برای کسانی که علائم روان شناختی دارند، بلکه در جهت افزایش کیفیت و لذت بردن از زندگی و رفتار سالم داشتن برای آحاد مردم یک جامعه موردنیاز است و همه به صحبت با روان شناس نیاز دارند.

بر همین اساس باید خدمات روان درمانی دردسترس همگان باشد. به گفته این مقام مسئول، ما هنوز در شرایط دفاع در مقابل کرونا هستیم و همچنان همه نیرویمان را بسیج کرده ایم که از این شرایط عبور کنیم. در این شرایط هنوز آسیب‌ها و فشار‌های این بحران را درک نمی‌کنیم. اما وقتی عبور کردیم، در دوران پساکرونا، خواهیم فهمید که چه چیز‌هایی را از دست داده ایم و چه بر سرمان آمده است. کما اینکه در این دوران، شاهد افزایش آسیب‌های اجتماعی ازجمله اعتیاد، ناسازگاری ها، همسرآزاری، خودکشی و افزایش اختلال افسردگی و اضطراب و وسواس بوده ایم. این وضعیت در دوران پساکرونا در قالب سونامی اختلالات روانی، بروز می‌کند که ابعاد و خساراتش از خود کرونا بیشتر است.

در درجه نخست، باید به طور دقیق مشخص شود که وضعیت اختلالات روانی در جامعه چگونه است. باید به سرعت با کمک شهرداری‌ها و دیگر نهاد‌های مسئول سراسر کشور، یک غربالگری صورت گیرد تا وضعیت را بدانیم. ضرورت دیگر، دسترسی به خدمات روان درمانی است. طرح «بیمه پایه و تکمیلی خدمات روان شناسی و مشاوره» در سال ۹۵ در مجلس مصوب شد و ما از آن زمان از طریق دولت و مجلس، پیگیری‌های زیادی کرده ایم، اما متاسفانه تاکنون این طرح اجرایی نشده است.

اقدام بسیار مهم دیگر که ما خواهان اجرای آن از رئیس جمهور و ستاد ملی کرونا هستیم، تغییر نقش ستاد ملی کرونا به ستاد علمی سلامت روان است. باتوجه به تبعات کرونا، باید به سرعت به سمت ارتقای سلامت روان مردم و مقابله با آسیب‌های اجتماعی برویم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->