کشف ۶۳ هزار عدد قرص غیرمجاز و مخدر از یک فروشگاه در مشهد ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)  صدور ۳ هشدار هواشناسی برای ۵ روز آینده در ۱۳ استان (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره تخلف عبور از  چراغ قرمز | به احترام زندگی، ایست! نقشه‌های اراضی پادگان لشکر ۷۷ و آبشار ۲ در مشهد پس از ۱۴ سال به مرحله امضا رسید مردم باید به پروژه‌های آموزش و پرورش حس مالکیت داشته باشند خواب‌آلودگی مداوم می‌تواند زنگ خطر زوال عقل در زنان باشد سرطان پوست را با نیش حشرات اشتباه نگیرید فرماندار مشهد: زیرساخت‌های زیارت و گردشگری تقویت می‌شود قرعه‌کشی حساب‌های طرح «رویش جوانه‌های جهاد» انجام شد + اسامی دانش‌آموزان برگزیده تغییر سبک زندگی، عامل اصلی افزایش آمار ابتلا به سرطان در خراسان رضوی عدم اتصال‌ بیش از نیمی از مشاوران املاک خراسان رضوی به سامانه کاتب سرقت ۵ میلیاردی از کیف پول الکترونیک مرد فراموش‌کار! چند نکته مهم درباره حفاظت از محیط زیست | توجه به کاتالیست‌ها کیفیت سوخت را بالا می‌برد امضای تفاهم‌نامه جدید برای ارتقای عدالت آموزشی و کیفیت آموزش مدارس استثنایی پاسخ آموزش‌وپرورش به نارضایتی‌های والدین درباره تغییر ساعت مدارس شرط جالب مال باخته مشهدی برای بخشیدن زن سارق محل تحویل کارت‌های ورود به جلسه امتحان تعیین شد تغییر ساعت فعالیت مدارس؛ تصمیمات خلق‌الساعه، بلاتکلیفی والدین اصلاح روش حفاظت از محیط زیست بعد از ۶ سال پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا روز‌های پایانی هفته ساعت شروع کلاس‌های مدارس تغییر می‌کند؟ | برگزاری همه امتحانات در نوبت صبح ۲۴ رشته تحصیلی فنی‌وحرفه‌ای به‌روزرسانی شدند آیا می‌توان به نوزادان برای رفع تشنگی آب یا آب جوش داد؟ بازدید وزیر آموزش و پرورش از نمایشگاه کتاب تهران کاهش حدود ۳ درصدی تلفات تصادفات در ۱۴۰۳| خراسان رضوی رتبه سوم مرگ‌بارترین استان‌ها در تصادفات را دارد غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند از عشق مجازی تا خودسوزی در لباس عروسی! ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی | آیا این وام به همه بازنشستگان تعلق می‌گیرد؟ واریز دیه متوفیان حادثه بندر شهید رجایی به حساب اولیای‌دم، طی ۴۸ ساعت ورود بیش از ۱۷ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی گزارش کمیسیون اصل نود درباره عملکرد صندوق‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی و کشوری در انتشار صحیح اطلاعات
سرخط خبرها

آیا پرندگان زبان دارند و باهم صحبت می‌کنند؟

  • کد خبر: ۱۰۱۹۰۸
  • ۰۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۳
آیا پرندگان زبان دارند و باهم صحبت می‌کنند؟
برخی دانشمندان می‌گویند: آواز پرندگان شباهت‌هایی با گفتار انسان دارد و آن‌ها شکل ابتدایی از زبان را دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در جست وجو به دنبال آنچه انسان‌ها را منحصربه فرد می‌کند، بیشتر خودمان را با نزدیک‌ترین خویشاوندانمان، یعنی کپی‌های بزرگ، مقایسه می‌کنیم، اما در زمینه درک توانایی انسان‌ها از نظر زبان، دانشمندان این سرنخ‌های هیجان انگیز را در گونه‌های دورتری پیدا می‌کنند.

زبان انسان با استعداد چشمگیر او برای یادگیری صدا ممکن می‌شود. نوزادان صدا‌ها و کلمات را می‌شنوند، آن‌ها را به ذهن می‌سپارند و سپس سعی می‌کنند آن صدا‌ها را تولید کنند و این توانایی با افزایش سن بهتر می‌شود.

بیشتر حیوانات نمی‌توانند تقلید صدا‌ها را یاد بگیرند. اگرچه نخستی‌های غیرانسان می‌توانند یاد بگیرند که چگونه صداسازی‌های ذاتی را به روش‌های جدیدی به کار ببرند، توانایی مشابهی در زمینه یادگیری صدا‌های جدید ندارند. جالب اینکه تعداد کمی از گونه‌های پستاندار دورتر ازجمله دلفین‌ها و خفاش‌ها این توانایی را دارند، اما در میان جانوران یادگیرنده صدا در سراسر شاخه‌های درخت زندگی، چشمگیرترین آن‌ها پرندگان هستند.

طوطی‌ها و پرندگان آوازخوان و مگس مرغ‌ها همه صدا‌های جدید را یاد می‌گیرند. صدا‌ها و آواز‌های برخی گونه‌ها در این گروه‌ها به نظر می‌رسد تشابهات بیشتری با زبان انسانی داشته باشد. ازجمله این شباهت ها، انتقال عمدی اطلاعات و استفاده از اشکال ساده برخی عناصر زبان انسانی مانند واج شناسی، معناشناسی و نحو است. این شباهت‌ها عمیق‌تر هم می‌شود؛ ساختار‌های مغزی مشابهی که گونه‌های بدون قدرت یادگیری صدا آن را ندارند.

جولیا هایلند برونو، دانشمند رفتارشناسی حیوانات از دانشگاه کلمبیا، جنبه‌های اجتماعی یادگیری آواز را در فنچ‌های راه راه مطالعه می‌کند. وی می‌گوید این شباهت‌ها موجب انفجاری از پژوهش‌ها در دهه‌های گذشته شده است. او می‌افزاید: «بسیاری از افراد زبان انسان و آواز پرندگان را به هم تشبیه کرده اند.» هایلند برونو فنچ‌های راه راه را مطالعه می‌کند؛ زیرا آن‌ها از بیشتر پرندگان مهاجر اجتماعی‌تر هستند. آن‌ها دوست دارند در گروه‌های کوچکی سفر کنند، ولی گاهی به شکل گروه‌های بزرگ تری گرد هم می‌آیند.

هایلند برونو، نویسنده مقاله فرهنگ و یادگیری، آواز پرنده را با زبان انسان مقایسه می‌کند. برونو می‌گوید: «به این مسئله علاقه مندم که آن‌ها چگونه آوا‌هایی را که به طور فرهنگی در این گروه‌ها منتقل می‌شود، یاد می‌گیرند.» هم آواز پرندگان و هم زبان از طریق یادگیری شفاهی به دقت به نسل‌های بعد منتقل می‌شود. جمعیت‌های دوردست از یک گونه پرنده می‌توانند در طول زمان تغییرات کوچکی در آواز‌های خود ایجاد کنند که درنهایت به ایجاد گویش جدیدی منجر می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->