دستگیری سارقان سفری در مشهد نیمی از فوتی‌ها در تصادفات مشهد، عابران پیاده هستند واریز ۳ میلیون تومان به حساب بازنشستگان | متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به چه معناست؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) کشف انبار داروهای غیرمجاز توسط پلیس مشهد پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ۱۴ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان سالاد سزار ۱۰۰ ساله شد | همه چیز در مورد یک سالاد پرطرفدار اهدای اعضای کودک مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش زندگی سه بیمار نیازمند‌به‌عضو شد (۱۴ تیر ۱۴۰۳) گردشگری ایران از دریچه سیاستگذاری دولت چهاردهم؛ باید و نبایدها انفجار شدید در کارخانه تولید جنگ‌افزار آمریکا + فیلم معلمان مدارس غیردولتی تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار می‌گیرند مقدمه و بستر توانمندسازی کودکان کار باید فراهم شود | آمار و ارقام دقیقی از کودکان کار در ایران نداریم افزایش نسبی دما طی امروز و فردا در بیشتر نقاط کشور (۱۴ تیر ۱۴۰۳) سازماندهی ۱۲هزار معلم در نظام دوری برای سال تحصیلی جدید | کدام معلمان وارد نظام دوری می‌شوند؟ ۱۰ مورد از حادثه سازترین تخلفات رانندگی| رانندگی با عینک برای چه کسانی اجباری است؟ پسر جوان به جنایتش اعتراف کرد| خفه کردن پدر با کمربند و چاقو زدن به او جزئیات قتل هولناک زن صیغه‌ای به دست نگهبان شب در مشهد سرنوشت باورنکردنی جوان کارتن خواب مشهدی| پدر و مادرم پزشک هستند برخورد ۲ خودرو در جاده مشهد - نیشابور یک فوتی و پنج مصدوم در پی داشت (۱۳ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

آیا پرندگان زبان دارند و باهم صحبت می‌کنند؟

  • کد خبر: ۱۰۱۹۰۸
  • ۰۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۳
آیا پرندگان زبان دارند و باهم صحبت می‌کنند؟
برخی دانشمندان می‌گویند: آواز پرندگان شباهت‌هایی با گفتار انسان دارد و آن‌ها شکل ابتدایی از زبان را دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در جست وجو به دنبال آنچه انسان‌ها را منحصربه فرد می‌کند، بیشتر خودمان را با نزدیک‌ترین خویشاوندانمان، یعنی کپی‌های بزرگ، مقایسه می‌کنیم، اما در زمینه درک توانایی انسان‌ها از نظر زبان، دانشمندان این سرنخ‌های هیجان انگیز را در گونه‌های دورتری پیدا می‌کنند.

زبان انسان با استعداد چشمگیر او برای یادگیری صدا ممکن می‌شود. نوزادان صدا‌ها و کلمات را می‌شنوند، آن‌ها را به ذهن می‌سپارند و سپس سعی می‌کنند آن صدا‌ها را تولید کنند و این توانایی با افزایش سن بهتر می‌شود.

بیشتر حیوانات نمی‌توانند تقلید صدا‌ها را یاد بگیرند. اگرچه نخستی‌های غیرانسان می‌توانند یاد بگیرند که چگونه صداسازی‌های ذاتی را به روش‌های جدیدی به کار ببرند، توانایی مشابهی در زمینه یادگیری صدا‌های جدید ندارند. جالب اینکه تعداد کمی از گونه‌های پستاندار دورتر ازجمله دلفین‌ها و خفاش‌ها این توانایی را دارند، اما در میان جانوران یادگیرنده صدا در سراسر شاخه‌های درخت زندگی، چشمگیرترین آن‌ها پرندگان هستند.

طوطی‌ها و پرندگان آوازخوان و مگس مرغ‌ها همه صدا‌های جدید را یاد می‌گیرند. صدا‌ها و آواز‌های برخی گونه‌ها در این گروه‌ها به نظر می‌رسد تشابهات بیشتری با زبان انسانی داشته باشد. ازجمله این شباهت ها، انتقال عمدی اطلاعات و استفاده از اشکال ساده برخی عناصر زبان انسانی مانند واج شناسی، معناشناسی و نحو است. این شباهت‌ها عمیق‌تر هم می‌شود؛ ساختار‌های مغزی مشابهی که گونه‌های بدون قدرت یادگیری صدا آن را ندارند.

جولیا هایلند برونو، دانشمند رفتارشناسی حیوانات از دانشگاه کلمبیا، جنبه‌های اجتماعی یادگیری آواز را در فنچ‌های راه راه مطالعه می‌کند. وی می‌گوید این شباهت‌ها موجب انفجاری از پژوهش‌ها در دهه‌های گذشته شده است. او می‌افزاید: «بسیاری از افراد زبان انسان و آواز پرندگان را به هم تشبیه کرده اند.» هایلند برونو فنچ‌های راه راه را مطالعه می‌کند؛ زیرا آن‌ها از بیشتر پرندگان مهاجر اجتماعی‌تر هستند. آن‌ها دوست دارند در گروه‌های کوچکی سفر کنند، ولی گاهی به شکل گروه‌های بزرگ تری گرد هم می‌آیند.

هایلند برونو، نویسنده مقاله فرهنگ و یادگیری، آواز پرنده را با زبان انسان مقایسه می‌کند. برونو می‌گوید: «به این مسئله علاقه مندم که آن‌ها چگونه آوا‌هایی را که به طور فرهنگی در این گروه‌ها منتقل می‌شود، یاد می‌گیرند.» هم آواز پرندگان و هم زبان از طریق یادگیری شفاهی به دقت به نسل‌های بعد منتقل می‌شود. جمعیت‌های دوردست از یک گونه پرنده می‌توانند در طول زمان تغییرات کوچکی در آواز‌های خود ایجاد کنند که درنهایت به ایجاد گویش جدیدی منجر می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->