اظهارات تکان‌دهنده همسر سابق قاتل الهه حسین نژاد: او سابقه‌دار بود سقوط مرگبار کارگر از آسانسور یک هتل در اهواز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ترافیک سنگین در محور اصلی مشهد - تهران از عصر امروز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر از عوامل برهم‌زننده نظم عمومی در بیمارستان فارسان علت اصلی حادثه هوایی و فوت خلبان در قزوین مشخص نیست اسامی لاک‌ها و محصولات غیرمجاز کاشت ناخن اعلام شد قتل در جگرکی سیار عبدل‌آباد بر سر دو دختر | قاتل مست بود آیا قاتل الهه حسین‌نژاد راننده اسنپ بوده است؟ قالیباف: سیاست‌های آمریکا در اجلاس بریکس به چالش کشیده شد ۳ کشته در پی تصادف در مسیر مشهد به سرخس اطلاعیه پلیس درباره بازسازی صحنه قتل الهه حسین نژاد ویدئو | آغاز ثبت‌نام آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های دولتی از هفته آینده جاده هراز یک طرفه شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی | تداوم هوای خنک در مشهد و بارش باران در سطح استان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ممنوعیت سگ‌گردانی با خودرو در تهران (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها در خراسان رضوی تا روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد ممنوع شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ورود دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به حادثه مرگ کودک جوینی حین «ختنه» واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟ 
سرخط خبرها

همه راه‌ها به «شهر مقدس» ختم می‌شود | درباره اهمیت تاریخی بیت‌المقدس

  • کد خبر: ۱۰۲۵۴۴
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۵
همه راه‌ها به «شهر مقدس» ختم می‌شود | درباره اهمیت تاریخی بیت‌المقدس
بی‌شک یکی از شهر‌های مهم جهان در طول تاریخ، بیت‌المقدس بوده است که این واقعیت از دفعاتی که شهر هدف هجوم و دست‌به‌دست‌شدن قرار گرفته است، مشخص می‌شود. هر یک از فاتحان خیال حکومت ابدی بر شهر را داشتند، اما این اتفاق تاکنون هرگز رخ نداد.

سجاد راستگو | شهرآرانیوز؛ بیت‌المقدس یا قدس یا اورشلیم یکی از شهر‌های مقدس جهان است. هر یک از سه دین اسلام، مسیحیت و یهودیت دلایل خود را برای مقدس‌دانستن شهر دارند؛ شهری که بر اساس انجیل، داوود پیامبر آن را فتح کرد و پسرش سلیمان نبی پرستشگاه بزرگی در آن ساخت. عیسی مسیح در این شهر به صلیب کشیده شد (به اعتقاد مسیحیان) و چندین سال این شهر قبله اول مسلمانان بود.

به‌دلیل جایگاه مذهبی مهم و همچنین قرارگرفتن بر سر دروازه ورود از آسیا به مصر و قاره آفریقا، این شهر همواره هدف هجوم اقوام مختلف بوده است. چنان‌چه داوود پیامبر نیز شهر را از دست ساکنان پیشین آن که از ساکنان بومی فلسطین بودند، درآورد. پس از آن حکومت یهودیان ادامه داشت تا اینکه بخت‌النصر بابلی، شهر را تصرف و ویران کرد و عده زیادی را به‌عنوان اسیر به بابل آورد. شهر به‌صورت نیمه‌ویرانه در سال‌های بعد درآمده بود تا اینکه کوروش با تصرف شهر، اسیران را به آن بازگرداند و به آبادی دوباره آن کمک کرد.

با پایان سال‌های حکومت ایرانیان بر شهر، رومیان با گسترش حکومت خود در آسیا شهر را تصرف کردند. در این دوران اتفاقات مهمی در این شهر به وقوع پیوست؛ ازجمله به‌صلیب‌کشیدن عیسی مسیح (به اعتقاد مسیحیان) و دو شورش بزرگ یهودیان در شهر که به‌شدت سرکوب شد و شهر دوباره ویران شد. در زمان خسرو پرویز بار دیگر شهر به دست شهربراز سپهبد تصرف شد و به مدت پانزده سال در دست آن‌ها بود تا اینکه به دست هراکلیوس بار دیگر به تصرف رومیان درآمد.

با شروع حملات مسلمانان به دو امپراتوری ساسانیان و روم شرقی، اورشلیم که به سرزمین حجاز نزدیک بود، هدف اولیه مسلمانان بود. هراکلیوس که در نبرد با خسروپرویز آسیب زیادی دیده بود، در نبرد با مسلمانان شکست خورد و در چنین روزی در سال ۶۳۶میلادی سوریه و فلسطین به تصرف مسلمانان درآمد. شهر تا زمان شروع جنگ‌های صلیبی در دست مسلمانان بود، تا اینکه در جنگ صلیبی اول به تصرف مسیحیان درآمد، اما پس از کمتر از صدسال بار دیگر صلاح‌الدین ایوبی، حاکم مصر و شام، شهر را برای اسلام تصرف کرد.

از آن زمان به بعد شهر در دست مسلمانان باقی ماند، تا اینکه در سده اخیر و بادسیسه‌های صهیونیسم جهانی، در ابتدا نیمی از شهر و سپس بعد از جنگ شش‌روزه میان اعراب و اسرائیل، همه شهر به دست صهیونیست‌ها اشغال شد.

بی‌شک یکی از شهر‌های مهم جهان در طول تاریخ، بیت‌المقدس بوده است که این واقعیت از دفعاتی که شهر هدف هجوم و دست‌به‌دست‌شدن قرار گرفته است، مشخص می‌شود. هر یک از فاتحان خیال حکومت ابدی بر شهر را داشتند، اما این اتفاق تاکنون هرگز رخ نداد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->