غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

همه راه‌ها به «شهر مقدس» ختم می‌شود | درباره اهمیت تاریخی بیت‌المقدس

  • کد خبر: ۱۰۲۵۴۴
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۵
همه راه‌ها به «شهر مقدس» ختم می‌شود | درباره اهمیت تاریخی بیت‌المقدس
بی‌شک یکی از شهر‌های مهم جهان در طول تاریخ، بیت‌المقدس بوده است که این واقعیت از دفعاتی که شهر هدف هجوم و دست‌به‌دست‌شدن قرار گرفته است، مشخص می‌شود. هر یک از فاتحان خیال حکومت ابدی بر شهر را داشتند، اما این اتفاق تاکنون هرگز رخ نداد.

سجاد راستگو | شهرآرانیوز؛ بیت‌المقدس یا قدس یا اورشلیم یکی از شهر‌های مقدس جهان است. هر یک از سه دین اسلام، مسیحیت و یهودیت دلایل خود را برای مقدس‌دانستن شهر دارند؛ شهری که بر اساس انجیل، داوود پیامبر آن را فتح کرد و پسرش سلیمان نبی پرستشگاه بزرگی در آن ساخت. عیسی مسیح در این شهر به صلیب کشیده شد (به اعتقاد مسیحیان) و چندین سال این شهر قبله اول مسلمانان بود.

به‌دلیل جایگاه مذهبی مهم و همچنین قرارگرفتن بر سر دروازه ورود از آسیا به مصر و قاره آفریقا، این شهر همواره هدف هجوم اقوام مختلف بوده است. چنان‌چه داوود پیامبر نیز شهر را از دست ساکنان پیشین آن که از ساکنان بومی فلسطین بودند، درآورد. پس از آن حکومت یهودیان ادامه داشت تا اینکه بخت‌النصر بابلی، شهر را تصرف و ویران کرد و عده زیادی را به‌عنوان اسیر به بابل آورد. شهر به‌صورت نیمه‌ویرانه در سال‌های بعد درآمده بود تا اینکه کوروش با تصرف شهر، اسیران را به آن بازگرداند و به آبادی دوباره آن کمک کرد.

با پایان سال‌های حکومت ایرانیان بر شهر، رومیان با گسترش حکومت خود در آسیا شهر را تصرف کردند. در این دوران اتفاقات مهمی در این شهر به وقوع پیوست؛ ازجمله به‌صلیب‌کشیدن عیسی مسیح (به اعتقاد مسیحیان) و دو شورش بزرگ یهودیان در شهر که به‌شدت سرکوب شد و شهر دوباره ویران شد. در زمان خسرو پرویز بار دیگر شهر به دست شهربراز سپهبد تصرف شد و به مدت پانزده سال در دست آن‌ها بود تا اینکه به دست هراکلیوس بار دیگر به تصرف رومیان درآمد.

با شروع حملات مسلمانان به دو امپراتوری ساسانیان و روم شرقی، اورشلیم که به سرزمین حجاز نزدیک بود، هدف اولیه مسلمانان بود. هراکلیوس که در نبرد با خسروپرویز آسیب زیادی دیده بود، در نبرد با مسلمانان شکست خورد و در چنین روزی در سال ۶۳۶میلادی سوریه و فلسطین به تصرف مسلمانان درآمد. شهر تا زمان شروع جنگ‌های صلیبی در دست مسلمانان بود، تا اینکه در جنگ صلیبی اول به تصرف مسیحیان درآمد، اما پس از کمتر از صدسال بار دیگر صلاح‌الدین ایوبی، حاکم مصر و شام، شهر را برای اسلام تصرف کرد.

از آن زمان به بعد شهر در دست مسلمانان باقی ماند، تا اینکه در سده اخیر و بادسیسه‌های صهیونیسم جهانی، در ابتدا نیمی از شهر و سپس بعد از جنگ شش‌روزه میان اعراب و اسرائیل، همه شهر به دست صهیونیست‌ها اشغال شد.

بی‌شک یکی از شهر‌های مهم جهان در طول تاریخ، بیت‌المقدس بوده است که این واقعیت از دفعاتی که شهر هدف هجوم و دست‌به‌دست‌شدن قرار گرفته است، مشخص می‌شود. هر یک از فاتحان خیال حکومت ابدی بر شهر را داشتند، اما این اتفاق تاکنون هرگز رخ نداد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->