سفیر جدید آمریکا در سرزمینهای اشغالی کیست؟ حمله موشکی به پایگاه نیرو‌های آمریکایی در سوریه (۲۲ آبان ۱۴۰۳) ادامه اعتصاب غذای شهروندان اردنی برای مطالبه شکستن محاصره نوار غزه جلیلی: همه باید کمک کنیم دولت مستقر کار خود را پیش ببرد پشت پرده اظهارات اخیر پالیزدار چه بود؟ ناتو از نزدیک شدن روسیه به ایران و چین ابراز نگرانی کرد استاندار خراسان رضوی با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور دیدار و گفتگو کرد بیانیه سپاه پاسداران درباره احتمال شنیده شدن صدای انفجار در مورچه خورت اصفهان (۲۲ آبان ۱۴۰۳) گروسی: نشانه‌های خوبی در آستانه سفرم به ایران دیده می‌شود پزشکیان دستور تشکیل کارگروهی برای بررسی ابعاد مختلف رفع فیلترینگ را صادر کرد حملات موشکی پیاپی حزب‌الله لبنان به نظامیان صهیونیست (۲۲ آبان ۱۴۰۳) عراقچی: از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کنیم سفیر رژیم صهیونیستی توسط وزیر خارجه فرانسه توبیخ شد فرمانده نیروی هوایی ارتش از نمایشگاه نظامی چین بازدید کرد رئیس‌جمهور: عرصه مواجهه با آمریکا را خودمان مدیریت کنیم واکنش رئیس کمیسیون اصل‌نود به تصمیم دولت برای قطعی برق پلیس فتا درباره کلاهبرداری از طریق کمک به غزه و لبنان هشدار داد رئیس دیوان محاسبات: اصلاح ساختار بودجه در تفریغ بودجه حائز اهمیت است وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بر ادامه جنگ در لبنان تأکید کرد اعلام شرایط معافیت سربازی مشمولان غیرغایب بالای ۳۵ سال و دارای دو فرزند توضیحات وزیر کشور درباره بازگشت اتباع غیرمجاز و قاچاق سوخت (۲۲ آبان ۱۴۰۳) سخنگوی دولت: پزشکیان پیگیر حل مشکل ناترازی انرژی است | آزادسازی واردات بنزین سوپر با نرخ آزاد ادامه اعتراضهای خانواده‌های اسرای صهیونیست به سیاستهای این رژیم حماس: اجازه اشغال کرانه باختری را به صهیونیست‌ها نمی‌دهیم الزام قضایی برای اتصال مشاوران املاک به سامانه ثبت الکترونیکی اسناد دیدار عارف با بن سلمان در ریاض عراق: نقش میانجی میان تهران و واشنگتن را ایفا می‌کنیم نخست وزیر عراق خواستار پایان جنگ در غزه و لبنان شد
سرخط خبرها

مثبت، اما ناکافی

  • کد خبر: ۱۰۴۶
  • ۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۲
مثبت، اما ناکافی
نشست کمیسیون مشترک برجام در وین برگزار شد

نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان سیاسی کشورهای عضو برجام روز جمعه در وین برگزار شد. سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان که به نمایندگی از ایران در این نشست سه‌ساعته حضور داشت، پس از اتمام جلسه و در جمع خبرنگاران، این جلسه را مثبت و سازنده دانست و گفت این نشست در مقایسه با جلسات گذشته یک گام به جلو محسوب می‌شود. وی ادامه داد: البته هنوز تا خواسته‌های ایران فاصله چشمگیری وجود دارد. با این حال، بنده این قدم‌های رو به جلو را کاملا بررسی و به تهران منتقل می‌کنم.
عراقچی گفت: مهم‌ترین موضوعی که در این جلسه بحث شد اینستکس و کانال مالی بود. این کانال مالی اکنون عملیاتی شده است. دو سه مورد کاری هم در حال انجام است و ظرف روزهای آینده تبادل مالی انجام می‌شود. کشورهای دیگر هم قبول کرده‌اند به عنوان سهام‌دار به این کانال بپیوندند.
معاون ظریف در عین حال گفت: اگرچه این فرایند خیلی دیر شروع شده و کمتر از انتظارات ماست، به مرحله عملیاتی شدن رسیده است. البته بدون اینکه خرید نفت از ایران انجام شود یا اعتبارات خاصی برای آن در نظر گرفته شود، اینستکس نمی‌تواند انتظارات ما را به طور کامل برآورده کند. بنابراین کشورهای اروپایی باید ‌فروش نفت ما را به طور جدی در دستور کار خود داشته باشند.
معاون وزیر امور خارجه در پاسخ سؤالی گفت: نشست روز جمعه کمیسیون مشترک انتظارات ایران را برآورده نمی‌کند و فاصله ملموسی با سطح خواسته‌های ما دارد. در عین حال، این جلسه به اندازه‌ای ارزش دارد که درباره آن فکر کنیم. من نتایج را به تهران می‌برم و آن‌ها تصمیم می‌گیرند که چه اقدامی انجام دهند؛ تصمیم به «کاهش تعهدات» را متوقف کنند یا خیر. من در جایگاهی نیستم که بگویم ایران این کار را می‌کند یا نه، اما از نظر من، جلسه امروز برای توقف تصمیم ایران به «کاهش تعهدات» کافی نیست.
همچنین در بیانیه‌ پایانی این نشست نیز تأکید شد که اولین تراکنش‌های اینستکس در حال پردازش است. در این بیانیه آمده است: فرانسه، آلمان و انگلستان به اطلاع اعضا رساندند که اینستکس عملیاتی شده است و در دسترس تمامی دولت‌های عضو اتحادیه اروپایی قرار دارد. اولین تراکنش‌های آن نیز در حال پردازش است. همکاری‌های تکمیلی جاری با نهاد متقابل تأسیس‌شده ایرانی (سازوکار تجارت و تأمین مالی ایران و اروپا) تسریع خواهد شد. آن‌ها تأیید کردند که برخی دولت‌های عضو اتحادیه اروپایی در حال پیوستن به سهام‌داران اینستکس هستند که یک سازوکار خاص معطوف به تسهیل تجارت قانونی با ایران است. آن‌ها همچنین می‌کوشند اینستکس را به روی فعالان اقتصادی کشورهای ثالث نیز باز کنند.
همچنین آن‌طور که تارنمای خبری دولت هلند گزارش داده است، کشورهای اتریش، بلژیک، فنلاند، هلند، اسلوونی، اسپانیا و سوئد ضمن تأکید بر اهمیت حفظ توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهان، اعلام کرده‌اند با همکاری فرانسه، آلمان، انگلیس، کمیسیون و سرویس اقدامات خارجی اروپا سعی می‌کنند راه‌هایی برای تسهیل تجارت مشروع و تبادلات مالی با ایران برقرار کنند که اصلی‌ترین آن‌ها اینستکس است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->