به گزارش شهرآرانیوز، اهمیت و فضیلت شب قدر بسیار زیاد است و برای این شب، اعمال مستحبی متعددی ذکر شده است؛ یکی از اعمال مستحبی و پر فضیلت شبهای قدر، انجام غسل شب قدر است. اما آیا احکام مربوط به آن را میدانید؟ بهترین زمان انجام غسل شب قدر کی میباشد؟ فضیلت آن چیست؟ در زمان حیض هم میتوان غسل شب قدر کرد؟ با غسل شب قدر میتوان نماز خواند؟ در این مطلب به همه این سوالات پاسخ داده ایم؛ همراه ما باشید.
غسل شب قدر یکی از اعمال مستحبی بسیار پر فضیلت است که توصیه شده حتما آن را انجام دهید. روش انجام غسل به مانند تمامی غسلها بوده و کافیست نیت غسل به قصد قربت الله انجام دهید. نیت نیز امری قلبی بوده و حتی همین که به کاری که میکنید آگاه باشید، کافی میباشد.
این غسل، مختص شب قدر نبوده و مستحب است که در تمام شبهای ایام فرد ماه مبارک رمضان (۱ ام، ۳ ام، ۵ ام و …) این غسل انجام شود.
در هر وقت شب که غسل انجام گیرد صحیح است؛ اما بهتر است که زمان انجام غسلهای دو دهه اول ماه رمضان، اندکی قبل از غروب آفتاب یا مقارن با غروب آفتاب باشد. (برای شب ۱۹ ام)
در شبهای دهه آخر (دهه سوم ماه رمضان)، بهترین زمان انجام هر غسلی، بین نماز مغرب و عشا میباشد. (برای شب ۲۱ و ۲۳ ماه رمضان)
همچنین مستحب است در شب قدر سوم (شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان) ۲ غسل انجام گیرد؛ یکی اول شب و دیگری در آخرشب.
غسل کردن در شبهای قدر و خواندن نماز عشا با غسل، به فرموده بزرگان دینی بسیار پرفضیلت است. در این راستا، امام موسی بن جعفر (ع) درباره شب قدر فرمودند: کسی که در شب قدر غسل کرده و تا سپیده صبح شب زندهداری کند، گناهانش آمرزیده میشود.
به فتوای مراجع تقلید حضرات خامنه اى، بهجت، صافى، فاضل لنکرانی و امام خمینی (ره)، با غسل مستحبی نمیتوان نماز خواند و شما باید قبل از فریضه نماز، حتما وضو بگیرید. (غسل شب قدر مستحبی است.)
به فتوای مراجع تقلید حضرات خویی، تبریزى، سیستانى، نورى، زنجانی، مکارم و وحید، میتوان با غسل مستحبی نماز خواند، اما احتیاط مستحب است که وضو گرفته شود.
نکته: به فتوای تمام مراجع، کسى که غسل جنابت کرده، نباید براى نماز وضو بگیرد و این کار حرام است.
انجام دادن اعمال شب قدر مانند غسل شب قدر، خواندن دعا، زیارات و انجام سجده برای فرد حائض هیچ مشکلی ندارد و از فضیلت آن بهرهمند خواهد شد؛ فقط آن فرد با این غسل، مجاز به نماز خواندن نخواهد شد.
منبع: ستاره نیوز