درباره میرمرتضی روئین‌تن پدر مطبوعات و چاپخانه‌های خراسان کاروان خودرویی خدمت رسانی شهرداری مشهد عازم عتبات عالیات شد+فیلم خدمت رسانی مدیریت شهری مشهد به زائران حسینی با شعار «مشهد برای حسین (ع)» شهردار مشهد مقدس: خدمت به زائران حسینی، افتخار مجموعه مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر مشهد است آب برخی محلات قاسم‌آباد مشهد فردا سه شنبه (۷ مرداد ۱۴۰۴) قطع خواهد شد وزیر خارجه روسیه: غرب پس از مداخله در ایران برای عملیات در آسیا برنامه‌ریزی می‌کند رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد مطرح کرد: هم‌افزایی نوآوری و مدیریت شهری در قالب «چالش معکوس» مشهد اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت برای توسعه حمل‌ونقل عمومی مشهد گلایه های بی پایان اهالی فارمد مشهد از آزار بوی کشتارگاه مرغ | دو دهه بوی نامطبوع هم‌نشینی با گل‌های تابستانه در فضای سبز مشهد ورود ون‌های جدید به خیابان‌های مشهد ناصحی: اعزام کاروان خدام‌الحسین(ع)، رزق معنوی مدیریت شهری مشهد است قلندر شریف: اربعین، یک کنگره عظیم فرهنگی در سطح جهانی است | خدمت به دلدادگان اهل‌بیت (ع)، رسالت خادمان مشهد است + فیلم هوای کلانشهر مشهد همچنان ناسالم است (۶ مرداد ۱۴۰۴) سخنگوی سپاه: حتی یک لحظه از آمادگی دفاعی غافل نشدیم خدام‌الرضا (ع) در مسیر نجف اشرف | خادمان شهر مشهد برای خدمت به زائران اربعین اذن خدمت گرفتند + فیلم چهار میلیون مترمربع آسفالت در یک سال رکورد شورای شهر مشهد است رویداد هنری «مرز پرگهر»؛ تجربه‌ای موفق از حضور متعهدانه هنرمندان نوجوان مشهد آخرین وضعیت کسبه مجتمع قائم ۱۷ شهریور مشهد | ۵۰۰ میلیارد سرمایه‌ای که خاکستر شد افتتاح فصل دهم «پاتوق فیلم کوتاه» با فیلمی از کیانوش عیاری بندِ حیات مشهد | گذری بر تاریخ سدسازی و نقش سد «گلستان» در تأمین آب شرب مردم ارض اقدس
سرخط خبرها

سرخک در کمین مشهد

  • کد خبر: ۱۰۴۸۵۷
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۱
سرخک در کمین مشهد
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مواردی از بیماری سرخک در شهر پیدا شده و برای همین واکسیناسیون اتباع ساکن مشهد و ایرانیان زیر پنج سال آغاز شده است تا از چرخش این بیماری و بومی شدن آن جلوگیری شود.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ درحالی که هنوز مشغول دست وپنجه نرم کردن با همه گیری کرونا هستیم و همچنان خبری از پایان این بیماری نیست، پای سرخک که یکی از بیماری‌های مسری دنیاست، به ایران باز شده و زنگ خطر شیوع این بیماری در کشور و به ویژه در استان‌های شرقی همسایه با پاکستان و افغانستان به صدا درآمده است. آن طور که وزارت بهداشت اعلام کرده، شیوع سرخک در همسایگان شرقی مان و افزایش مراودات و ورود اتباع این کشور‌ها به ایران، باعث شده است تا مواردی از این بیماری در شهر‌های مختلف پیدا شود.

این اتفاق در حالی رخ داده است که خرداد سال ۱۳۹۸ سازمان بهداشت جهانی گواهی حذف و ریشه کنی سرخک برای ایران را صادر کرد. با این همه، ۱۹ فروردین کمال حیدری، معاون وزیر بهداشت، از شناسایی ۱۶۴ مورد سرخک در کشور خبر داد. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم می‌گوید که مواردی از این بیماری در شهر پیدا شده و برای همین واکسیناسیون اتباع ساکن مشهد و ایرانیان زیر پنج سال آغاز شده است تا از چرخش این بیماری و بومی شدن آن جلوگیری شود.

سیدجواد حسینی در نشست خبری درباره آخرین وضعیت شیوع و واکسیناسیون سرخک در مشهد با تأکید بر درگیری کشور و به ویژه خراسان رضوی با دو ویروس عفونی، گفت: با دو بیماری کرونا و سرخک درگیر هستیم. در کرونا وضعیت سینوسی است؛ یک روز شاهد کاهش آمار هستیم و روز دیگر روند ابتلا و بستری افزایشی می‌شود، اما همچنان امیدواریم روند کاهشی شدن ادامه یابد. در ماجرای بیماری سرخک هم از ابتدای فروردین این مسئله در مشهد و استان جدی شد و فعالیت‌هایی برای جلوگیری از گسترده ترشدن این بیماری آغاز شد.

سرخک سه سال پیش ریشه کن شده بود!

وی ادامه داد: ایران سه سال است که برای حذف سرخک بومی از سازمان بهداشت جهانی گواهی نامه گرفته است، اما این به معنی صفرشدن تعداد مبتلایان سرخک نیست.

از لحاظ مراوداتی که با همسایه‌های شرقی داریم و شیوع سرخک در آن کشور‌ها امکان ورود این بیماری به ایران وجود دارد و اگر ویروس واردشده به کشور بیش از یک سال چرخش داشته باشد، بیماری بومی ما خواهد شد.

کودکان زیر ۵ سال، در معرض خطر

وی با اشاره به علائم بیماری سرخک افزود: سرخک یکی از بیماری‌های عفونی و مسری است. دوره نهفتگی اش حدود دو هفته است و کسی که در معرض آن باشد و فردی با بیمار مراوده داشته باشد، به آن مبتلا می‌شود. سرخک با تب چهل درجه خودش را نشان می‌دهد و بعد از آن بثورات جلدی و لکه‌های قرمز در بدن گسترش پیدا می‌کند و همراه آن سرفه و آب ریزش بینی هم آغاز می‌شود.

البته سرخک مرگ ومیر کمی دارد و بیشترین گروه سنی که دچار این بیماری می‌شوند، کودکان زیر ۵ سال و ۵ تا ۱۰ سال هستند.

همه اتباع واکسینه می‌شوند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه واکسیناسیون علیه سرخک از مدتی پیش آغاز شده است، گفت: حدود ۹۶ درصد از جمعیت هدف واکسن سرخک را در ایران تزریق کرده اند که این عدد از معیار‌های جهانی بالاتر است، ولی با توجه به وضعیت شیوع این بیماری در همسایه‌های شرقی، واکسیناسیون باید گسترده‌تر شود.

اکنون به گروه سنی ۹ ماه تا ۴۰ سال که به ایران وارد می‌شوند، واکسن سرخک تزریق می‌شود. اتباعی هم که از قبل در کشور ما حضور داشته اند، در گروه سنی ۹ ماه تا ۳۰ سال برای دریافت واکسن سرخک باید به مراکز بهداشت مراجعه کنند. واکسیناسیون سرخک برای اتباع و ایرانی‌ها رایگان است.

۳۰ هزار نفر باید واکسن دریافت کنند

حسینی تصریح کرد: این واکسن در برنامه واکسیناسیون نوزادان ایران در ۱۲ و ۱۸ هفتگی تزریق می‌شود، اما اکنون خانواده‌هایی هستند که فرزندان زیر پنج سالشان هم این واکسن را دریافت نکرده اند و باید برای تزریق حتما به مراکز بهداشت مراجعه کنند.

وی در ادامه از لزوم تزریق واکسن به بیش از ۳۰ هزار نفر در استان خبر داد و گفت: بیش از ۶ هزار نفر برای تزریق دز اول واکسن سرخک و ۲۶ هزار نفر نیز برای دریافت دز دوم باید به مراکز بهداشت مراجعه کنند.

مراکز سفید ویژه واکسیناسیون

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد شیوع کرونا و ترس خانواده‌ها از ابتلا به این بیماری در مراکز بهداشت را دلیل تأخیر در واکسیناسیون کودکان دانست و افزود: با توجه به وضعیت کرونا، بعضی از خانواده‌ها برای تزریق واکسن بچه‌ها تأخیر داشتند و برای این کار مراجعه نکردند، اما ۳۴۷ پایگاه بهداشت و ۲۳۱ مرکز جامع خدمات سلامت در اصطلاح سفید هستند و بیمار کرونایی در آن‌ها پذیرش نمی‌شود.

به همین دلیل خطری خانواده‌ها را تهدید نمی‌کند و درخواست می‌کنم اگر تا امروز واکسن سرخک برای فرزندانشان تزریق نشده است، با مراجعه به این مراکز این کار را انجام بدهند.

۳ مورد ابتلا به سرخک ثبت شده است

حسینی درباره آخرین آمار ابتلا به سرخک در مشهد و استان نیز بیان کرد: سال ۱۴۰۰ دو مورد و در سال ۱۴۰۱ هم یک مورد ابتلا به سرخک داشتیم که از خارج کشور وارد شده بودند و هر سه درمان شدند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->