فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

نماز‌های شب‌های اول تا ۳۰ ماه رمضان

  • کد خبر: ۱۰۴۹۲۷
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۷
نماز‌های شب‌های اول تا ۳۰ ماه رمضان
ماه مبارک رمضان از ماه های پرفضیلت نزد خداوند می باشد که اعمال مستحبی متعددی از جمله نماز مخصوص برای هر روز در این ماه سفارش شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، رمضان ماهی است که اولش رحمت، میانش مغفرت و آخرش آزادی از آتش دوزخ است، در این ماه در‌های آسمان در شب اول ماه رمضان گشوده می‌شود و تا آخرین شب این ماه بسته نمی‌شود. اعمال فراوانی برای روز‌های ماه رمضان ذکر شده که یکی از این اعمال نماز است. نماز‌های مستحبی ماه رمضان دارای فوائد و ثواب‌های زیادی می‌باشد که در این بخش نماز‌های شب‌های اول تا ۳۰ ماه رمضان را ذکر کرده ایم.

نماز دو رکعتی هر شب ماه مبارک رمضان

در هر شب ماه رمضان دو رکعت نمازبخوانید، کسی که این دو رکعت نماز را به جا آورد خداوند هفتاد هزار گناه او را می‌آمرزد. طریقه خواندن نماز اینگونه است:

در هر رکعت، حمد را یک بار و توحید را سه بار بخوانید و پس از سلام نماز بگویید:

سُبْحانَ مَنْ هُوَ حَفیظٌ لایغْفُلُ سُبحانَ مَنْ هُوَ رَحیمٌ لایعْجَلُ سُبْحانَ مَنْ هُوَ قاَّئِمٌ لایسْهُو سُبْحانَ مَنْ هُوَ دائِمٌ لایلْهُو

منزه است آن خدای نگهبانی که غفلت نمی‌کند، منزه است آن خدای مهربانی که شتاب نمی‌کند. منزه است آن خدای پابرجایی که کسی را از یاد نمی‌برد، منزه است آن خدای جاودانی که به چیزی سرگرم نمی‌شود.

سپس ذکر تسبیحات اربعه (سبحان الله و الحمدلله و لا اله الا الله و الله اکبر) را هفت مرتبه بگویید و آنگاه بخوانید:

سُبْحانَک سُبْحانَک سُبْحانَک یا عَظیمُ اغْفِرْ لِی الذَّنْبَ الْعَظیمَ

خداوندا تو از هر عیب و نقصی منزّهی، منزّهی، منزّه. بارال‌ها گناهان بزرگم را بیامرز

و در آخر ده بار صلوات بفرستید.  (قمی، مفاتیح الجنان، بعد از دعای افتتاح، ص ۳۲۹)

نماز هزار رکعتی ماه رمضان

از امام صادق (علیه السّلام) روایت شده که هزار رکعت نماز در تمام ماه مبارک رمضان وارد شده است.  (شیخ حر عاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج ۵، ص ۱۸۴)

در تمام شب‌های این ماه به ترتیب زیر هزار رکعت نماز بخوان: 

از شب اول تا شب بیستم در هر شب بیست رکعت:ده تا دو رکعت مانند نماز صبح، هر دو رکعت به یک سلام، از شب بیست و یکم تا آخر ماه، هر شب سی رکعت به همان روش، و در هر یک از سه شب احیاء (نوزدهم، بیست و یکم، بیست و سوم) صد رکعت به ترتیب مذکور)

نکته: اگر کسی نماز قضای واجب بر گردن داشته باشد می‌تواند به جای این نماز‌ها قضای نماز‌های واجب خود را بخواند تا هم واجبش ادا شود و هم ثواب این نماز‌های مستحب را ببرد، و در این صورت کم و زیاد شدن چند رکعت از عدد مذکور عیبی ندارد.   (فیومی، احمد بن محمد، المصباح المنیر، ص ۳۲۸)

نماز‌های اول ماه رمضان

در شب اول ماه مبارک رمضان، در هر رکعت حمد و سوره انعام بخواند، و سؤال کند که حق تعالی کفایت کند او را و نگاه دارد او را از آن چه می‌ترسد.  (قمی، شیخ عباس، مفاتیح الجنان، ص ۲۱۷)

دو رکعت در روز اول ماه، در رکعت اول سوره حمد و سوره فتح و در رکعت دوم سوره حمد و هر سوره‌ای که خواست، می‌خواند.

ثواب: حق تعالی جمیع بدی‌ها را در آن سال از او دور گرداند و در حفظ خدا باشد تا سال آینده.  (قمی، شیخ عباس، مفاتیح الجنان، ص ۲۲۰)

نماز شب‌های قدر

شب قدر دو رکعت نماز با یک سلام (مانند نماز صبح) دارد، با این تفاوت که در هر رکعت بعد از حمد هفت مرتبه سوره توحید بخواند و پس از سلام نماز هفتاد مرتبه بگوید: «استغفرالله و اتوب الیه».   

صد رکعت نماز بخواند، و می‌تواند به جای این صد رکعت شش روز از نماز‌های قضای خود را به جا آورد، بدین ترتیب که از ظهر روز اول شروع نموده و در عشای روز ششم ختم نماید (سه شب جمعاً ۳۰۰ رکعت می‌شود.(فیومی، احمد بن محمد، المصباح المنیر، ص ۳۹۳، ۳۹۴)

نماز مخصوص هر شب ماه رمضان

شب‌های ماه مبارک رمضان هر کدام نماز مخصوصی دارند. مرحوم «علاّمه مجلسی» در فصل آخر از اعمال ماه رمضان در کتاب «زادالمعاد»، نماز شب‌های ماه رمضان را چنین بیان می‌کند:

شب اوّل: چهار رکعت؛ هر رکعت بعد از سوره حمد پانزده مرتبه سوره توحید.

شب دوم: چهار رکعت؛ در هر رکعت بعد از سوره حمد بیست مرتبه سوره إنَّا أنزلناه.

شب سوم: ده رکعت؛ در هر رکعت بعد از سوره حمد پنجاه مرتبه سوره توحید.

شب چهارم: هشت رکعت؛ در هر رکعت بعد از سوره حمد بیست مرتبه سوره إنّا أنزلناه.

شب پنجم: دو رکعت؛ در هر رکعت، سوره حمد و پنجاه مرتبه سوره توحید؛ بعد از سلامِ نماز، صد مرتبه بگوید:اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد.

شب ششم: چهار رکعت و در هر رکعت سوره حمد و سوره ملک.

شب هفتم: چهار رکعت؛ در هر رکعت سوره حمد و سیزده مرتبه سوره إنّا أنزلناه.

شب هشتم: دو رکعت؛ در هر رکعت سوره حمد و ده مرتبه سوره توحید و پس از سلام نماز، هزار مرتبه بگوید:سبحان اللّه.

شب نهم: شش رکعت میان نماز مغرب و عشا؛ در هر رکعت سوره حمد و هفت مرتبه آیة الکرسی و پس از اتمام نماز، پنجاه مرتبه بگوید:اَللّهمّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد.

شب دهم: بیست رکعت؛ در هر رکعت سوره حمد، و سی مرتبه سوره توحید.

شب یازدهم: دو رکعت؛ در هر رکعت سوره حمد، و بیست مرتبه سوره کوثر.

شب دوازدهم: هشت رکعت؛ در هر رکعت سوره حمد، و سی مرتبه سوره إنّا أنزلناه.

شب سیزدهم: چهار رکعت؛ در هر رکعت سوره حمد، و بیست و پنج مرتبه سوره توحید.

شب چهاردهم: شش رکعت؛ در هر رکعت سوره حمد، و سی مرتبه سوره إذا زُلزِلَت.

شب پانزدهم: چهار رکعت؛ در دو رکعت اوّل بعد از سوره حمد، صد مرتبه سوره توحید، و در دو رکعت دیگر، بعد از سوره حمد، پنجاه مرتبه سوره توحید.

شب شانزدهم: دوازده رکعت؛ در هر رکعت سوره حمد، و دوازده مرتبه سوره تکاثر

شب هفدهم: دو رکعت؛ در رکعت اوّل، سوره حمد و هر سوره‌ای که خواست بخواند و در رکعت دوم، سوره حمد و صد مرتبه سوره توحید و بعد از سلام نیز صد مرتبه بگوید:لا إلهَ اِلاَّ اللّهُ.

شب هیجدهم: چهار رکعت؛ در هر رکعت سوره حمد، و بیست و پنج مرتبه سوره کوثر.

شب نوزدهم: پنجاه رکعت؛ با سوره حمد، و پنجاه مرتبه سوره إذا زلزلت.

مرحوم «علاّمه مجلسی» می‌گوید:ظاهراً مراد آن است که در هر رکعت یک مرتبه این سوره را بخواند؛ زیرا در یک شب خواندن دوهزار و پانصد مرتبه سوره «اذا زلزلت» دشوار خواهد بود.

شب‌های بیستم تا بیست و چهارم: در هر یک از این شب ها، هشت رکعت نماز بخواند که پس از حمد، هر سوره‌ای خواست می‌خواند.

شب بیست و پنجم: هشت رکعت نماز؛ در هر رکعت سوره حمد، و ده مرتبه سوره توحید را بخواند.

شب بیست و ششم: هشت رکعت؛ در هر رکعت سوره حمد، و صد مرتبه سوره توحید را بخواند.

شب بیست و هفتم: چهار رکعت؛ در هر رکعت سوره حمد، و سوره ملک را بخواند و اگر نتوانست، بیست و پنج مرتبه سوره توحید را بخواند.

شب بیست و هشتم: شش رکعت؛ در هر رکعت سوره حمد، و صد مرتبه آیة الکرسی، صد مرتبه سوره توحید و صد مرتبه سوره کوثر را بخواند و پس از پایان نماز، صد مرتبه صلوات بفرستد.

مرحوم حاج شیخ عباس قمی می‌نویسد: مطابق آنچه که من یافتم بجای صد مرتبه، ده مرتبه آمده است.

شب بیست و نهم: دو رکعت؛ در هر رکعت سوره حمد، و بیست مرتبه سوره توحید را بخواند.

شب سی ام: دوازده رکعت؛ در هر رکعت سوره حمد، و بیست مرتبه سوره توحید را بخواند و پس از پایان نماز، صد مرتبه صلوات بفرستد.  

نکته: این نماز‌ها هر دو رکعت به یک سلام است و اگر تمام آن‌ها را نتواند بجا آورد، هر مقدار که می‌تواند بجا آورد، خوب است.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->