علی صمدی جوان | شهرآرانیوز؛ امامخمینی (ره) ۲۹ فروردین ۱۳۵۸ را روز ارتش نامگذاری کرد. ایشان در پیامش بهمناسبت نامگذاری این روز خطاب به ملت ایران و قوای مسلح فرمود: «ارتش محترم در این روز در شهرستانهای بزرگ با سازوبرگ به رژه بپردازند و پشتیبانی خود را از جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران و حضور خود را برای فداکاری در راه استقلال و حفظ مرزهای کشور اعلام کنند. ملت ایران موظفاند از ارتش اسلامی استقبال کنند و احترام برادرانه از آنان نمایند. اکنون ارتش در خدمت ملت و اسلام است و ارتش اسلامی است و ملت شریف لازم است آن را به این سِمت رسما بشناسند و پشتیبانی خود را از آن اعلام کنند. اکنون مخالفت با ارتش اسلامی که حافظ استقلال و نگهبان مرزهای آن است، جایز نیست. ما و شما و ارتش، برادرانه باید برای حفظ و امنیت کشورمان کوشش کنیم و به شرارت اشرار و اختلال مفسدان خاتمه دهیم.»
از آن تاریخ تاکنون ۴۳ بهار از گرامیداشت رشادتهای رزمندگان دلاور ارتش جمهوری اسلامی ایران میگذرد و این ارتش مکتبی هر روز با پیشرفتهای شگرف، در خدمت انقلاب، نظام و آحاد جامعه بوده است و اینک در آغاز قرن ۱۵ خورشیدی بدون کوچکترین وابستگی تسلیحاتی و منابع انسانی، مایه افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران است.
امیر دریادار دکتر حبیبالله سیاری، رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، در گفتوگویی اختصاصی با شهرآرانیوز ضمن تبریک فرارسیدن روز ارتش به فرماندهی معظم کل قوا (مدظل)، ملت شریف ایران و دیگر همرزمان و خانوادههای آنان، با اشاره به این تاریخ پرافتخار، از جهاد خودکفایی در ارتش نام برد و گفت: «جهاد خودکفایی در ارتش جمهوری اسلامی ایران از همان روزهای آغازین پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی شکل گرفت و حضرت امامخمینی (ره) بهعنوان فرمانده کل قوا با اعتمادی که به دانش داخلی داشتند، تولید تجهیزات موردنیاز نیروهای مسلح کشور را مهم ارزیابی کردند. درخواست ایشان، بهرهگیری از توان فنی متخصصان داخلی بود.»
دریادار سیاری ادامه داد: در سال ۱۳۶۰ و در مراسم صبحگاه منطقه یکم دریایی بندرعباس، حضرت آیتا... خامنهای که در آن ایام رئیس جمهوری بودند، چنین فرمودند: «با اجازه فرمانده معظم کل قوا (منظور حضرت امام (ره) بودند) دستور تشکیل جهاد خودکفایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را صادر مینمایم.» از آن تاریخ تاکنون مسیر پیشرفتهای بیسابقه در ارتش جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت.
فرمانده اسبق نیروی راهبردی دریایی ارتش با اشاره به این پیشرفتها خاطرنشان کرد: «در گام نخست، تأمین نیازمندیهای اولیه ارتش شامل قطعات تسلیحات درحال جنگ در جهاد خودکفایی شروع شد. پس از آن، نوسازی تجهیزات را با کمک دانش متخصصان داخلی آغاز کردیم و بهتدریج، سامانههای موردنیاز در نیروهای سهگانه زمینی، هوایی و دریایی را ساختیم و امروز در مسیری هستیم که دانش تولید و ساخت انواع خودروهای زرهی، توپ، سلاحهای خودکار، هواپیمای آموزشی و جت جنگنده، تانک، سامانههای پدافندی، ناو موشکانداز، ناوچه و ناوشکن و زیر دریایی، سامانههای جنگ الکترونیک و پهباد را داریم و این مهم از راه همافزایی و بهرهمندی از ظرفیت تخصص جوانانان در ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشور بهدست آمده است.»
معاون هماهنگکننده آجا با تأکید بر نامگذاری امسال به «تولید؛ دانشبنیان و اشتغالآفرین» از سوی فرماندهی معظم کل قوا تصریح کرد: «اقتدا به این نام در ارتش جمهوری اسلامی لازمالاجراست و امروز میبینیم که در ارکان نیروهای چهارگانه ارتش، بیشترین ظرفیت را به جوانان اختصاص دادهایم. همچنین، بهرهمندی از توان شرکتهای دانشبنیان در سالهای گذشته و اعتماد به دانش ملی سبب شده است در پیشانی قرن جدید ادعا کنیم در همه زمینههای دفاعی کشور روی پای خودمان ایستادهایم.»
دریادار سیاری دفاع در برابر تهدیدات امروز و آینده را از ضرورتهای توجه به عناصر دانشبنیان خطاب و اذعان کرد: «چرخه دفاع در ارتش جمهوری اسلامی ایران بهویژه در قرن جدید، دفاع دانشبنیان خواهد بود و این موضوع همانگونه که پیش از این گفتم، برگرفته از تأکیدات فرماندهی معظم کل قواست.»
عضو گروه تکاوران دریایی مدافع خرمشهر در جنگ تحمیلی، در پایان با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و اهمیت آن برای خانواده بزرگ ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: «نظر به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سرفصلهای هفتگانه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، ارتش میتواند در همه زمینههای مدنظر معظمله نقشآفرینی کند و ابتدا بر این خانواده و سپس در جامعه اسلامی اثرگذار باشد.»