معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است
سرخط خبرها

مشکلات بانکی مهاجران افغانستانی همچنان ادامه دارد + فیلم

  • کد خبر: ۱۰۵۵۷۴
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۸
مشکلات بانکی مهاجران افغانستانی همچنان ادامه دارد + فیلم
حل برخی مسائل و مشکلات مهاجران افغانستانی در ایران تنها نیازمند تدبیر است. مثل همین مشکلات بانکی که هر از گاهی رسانه‌ای می‌شود، اما متاسفانه یکبار برای همیشه حل نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ درحالی که نزدیک به چهار دهه است که جمعیت قابل توجهی از مهاجران افغانستانی به صورت قانونی و غیرقانونی در ایران زندگی می‌کنند، اما متاسفانه آنها با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند که حل آنها هزینه‌ای برای دستگاه‌های اجرایی ندارد و فقط نیازمند تدبیر است.

مسائل و مشکلات بانکی یکی از آنها است که هر از گاهی اخبار مربوط به مسدود شدن کارت بانکی مهاجران جنجال به پا می‌کند، بانک‌ها در هماهنگی با دیگر دستگاه‌ها در صدد حل آن بر می‌آیند، موقتی مشکل را حل می‌کنند و بعد از چند ماه «باز همان حکایت همیشگی».

قوانین متناقض و برخورد سلیقه‌ای بانک‌ها

محمد اسلام غلامی یکی از مهاجرین مقیم ایران در این باره به باشگاه خبرنگاران می‌گوید: من به صورت قانونی و با مدرک کارت آمایش ۳۰ سال است در ایران زندگی می‌کنم. دیروز برای افتتاح حساب بانکی نزدیک به ۱۵ بانک‌های دولتی و خصوصی مراجعه کردم از جمله بانک قوامین، سپه، صادرات، کشاورزی، ملت و ملی. مسئول باجه گفت بخشنامه‌ای جدیدی صادر شده و برای اتباع افغانستانی که دارای مدرک کارت آمایش و گذرنامه هستند حساب بانکی برای شان باز نشود.

محمد فقیری دانشجوی رشته کامپیوتر در یکی از دانشگاه‌های تهران است، او می‌گوید: امروز برای افتتاح حساب به بانک ملی مراجعه کردم. با گذشت یک ساعت معطلی و رسیدن نوبت بنده، مسئول باجه گفت اتباع هستی؟ گفتم بله گفت برای اتباع خدمات بانکی نداریم.

اینجا ببینید:

فرشته اکبری دانشجوی رشته حقوق نیز می‌گوید: من برای کارم نیاز به کارت ملی داشتم. هفته پیش برای افتتاح حساب بانکی به بانک ملی شهرری مراجعه کردم. مسئول باجه گفت که دستورالعمل داریم برای اتباع خارجی حساب بانکی باز نکنیم. روز بعد دوباره برای افتتاح حساب به بانک ملی شعبه چهارراه سیروس مراجعه کردم این بار مسئول باجه گفت برات حساب باز می‌کنیم اگر مدارکی از جمله دفترچه اقامت، گذرنامه، مدرک سکونتی و شغلی را همراه داشته باشی.

مهدی تاجیک یکی از مهاجرین مقیم ایران می‌گوید: دو بانک روبروی هم قرار دارند یکی از بانک‌ها فقط با کارت آمایش حساب باز می‌کند و بانک دیگری فقط با پاسپورت افتتاح حساب انجام می دهد.

حمید نورستانی دانشجویی رشته ادبیات می‌گوید: من برای مادرم می‌خواستم حساب باز کنم.
ولی کارمند بانک گفت اگر پنج میلیون تومان داشته باشی حساب باز می‌کنیم در غیر این صورت حسابی برای شما باز نمی‌شود.

میثم حسنی یکی از مهاجرین مقیم ایران می‌گوید: من به یکی از بانک‌های نزدیک خانه برای افتتاح حساب رفتم. با وجود دارا بودن مدرک اقامتی قانونی (کارت آمایش) کارمند بانک گفت که براساس بخشنامه بانک مرکزی امکان صدور کارت بانکی برای مهاجرینی که کارت آمایش دارند وجود ندارد و برای این گروه از مهاجرین دفترچه حساب تعلق می‌گیرد.

این در حالی است که اکثر مهاجرین مقیم ایران از سلیقه‌ای عمل کردن برخی بانک‌های دولتی و خصوصی شکایت دارند.

قانون چه می‌گوید؟

براساس بخشنامه صادر شده کلیه بانک‌ها و موسسات اعتباری می‌توانند، حداکثر یک کارت پرداخت ریالی برای اتباع خارجی بالاتر از ۱۸ سال دارای مدارک اقامتی معتبر از جمله کارت آمایش، دفترچه پناهندگی، دفترچه اقامت، دفتراقامت ویژه و گذرنامه به همراه روادید) صادر کنند.

حداکثر سقف خرید روزانه از این کارت ۱۵۰ میلیون ریال یا به عبارتی ۱۵ میلیون تومان است که مدت اعتبار کارت بانکی مطابق مدت اعتبار مدرک اقامتی تعیین شده است.

۲میلیون شخص حقیقی خارجی در ایران صاحب کارت بانکی هستند

معاون اداره مبارزه با پولشویی بانک مرکزی در این باره گفت: اگر شخصی تاکنون موفق به افتتاح حساب بانکی نشده با سرویسی که بانک مرکزی در اختیار شبکه بانکی قرار داده می‌توانند استعلام بگیرند که این شخص چند کارت بانکی دارد اگر آن شخص هیج کارت بانکی در اختیارش نبود بانک‌ها مکلف به ایجاد یک کارت پرداخت برای شمول مالی آن شخص هستند.

به گفته او پیش از دو میلیون شخص حقیقی خارجی در ایران صاحب کارت بانکی هستند.

برای اتباع افغانستانی حساب باز نمی‌کنیم!

بخش عمده مهاجرین کسانی هستند که در ایران به دنیا آمده اند و تا کنون افغانستان را یک بار هم ندیده اند اما از حقوق شهروندی از جمله خدمات بانکی محروم می‌باشند.

از شمال تا جنوب پایتخت، بانک‌ها شرایط متفاوتی را برای افتتاح حساب بانکی دارند. با دوربین مخفی به یکی از بانک‌های دولتی رفت. مسئول باجه گفت: برای اتباع افغانستانی حساب باز نمی‌کنیم گفتم چرا باز نمی‌کنید گفت بانک ما قبول نمی‌کند و هر بانکی قانون‌هایی برای خودش دارد.

در حال حاضر بیش از سه میلیون مهاجر افغانستانی در ایران زندگی می‌کنند که این سه میلیون از سه نسل متفاوت است.

مشکلات بانکی یکی از صد‌ها دغدغه‌ای است که مهاجرین افغانستانی در ایران با آن دست و پنجه نرم می‌کند. در روز‌های کرونایی که پول نقد به حداقل رسیده نداشتن کارت بانکی باعث مشکلاتی در بین مهاجرین شده است.

منبع: YJC

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->