ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

وزیر ارتباطات: اپراتور‌ها خواهان افزایش قیمت اینترنت هستند

  • کد خبر: ۱۰۶۲۳۴
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۰
  • ۱
وزیر ارتباطات: اپراتور‌ها خواهان افزایش قیمت اینترنت هستند
وزیر ارتباطات اعلام کرد: اپراتور‌ها خواهان افزایش بیشتر قیمت اینترنت تا سقف مصوبه سال ۱۳۹۵ هستند. طبق این مصوبه، سقف تعرفه هر یک گیگابایت برای سیم‌کارت‌های دائمی ۴۰ هزار تومان است.

به گزارش شهرآرانیوز، «عیسی زارع‌پور»، وزیر ارتباطات شب گذشته با حضور در برنامه تلویزیونی «صف اول» به تشریح اقدامات ۶ ماه گذشته خود پرداخت. در این برنامه که بخشی از سخنان وزیر تکراری و همان گفته‌های قبلی وی بود، به بحث افزایش قیمت اینترنت اشاره شد. زارع‌پور در این باره گفت:

«وزارت ارتباطات رگولاتور حوزه ارتباطات بوده و بایستی منابع لازم را برای شرکت‌های خصوصی فراهم کنیم تا به مردم ارائه خدمت کنند. به طور مثال در حوزه تلفن همراه، فرکانس ۲۳۰۰ را واگذار کردیم تا کیفیت شبکه ارتباطی افزایش یابد. اما اپراتور‌ها می‌گویند برای فعال کردن این فرکانس نیاز به تجهیزات و سرمایه‌گذاری دارند در حالی که طی ۵ سال گذشته با تورم تجمیعی بیش از ۲۰۰ درصد رو به رو بوده ایم و تعرفه اینترنت نیز ثابت باقیمانده است. از همین رو آن‌ها خواهان افزایش قیمت‌ها هستند.»

وزیر ارتباطات: اپراتور‌ها خواهان افزایش قیمت اینترنت هستند
به گفته وی افزایش اخیر قیمت اینترنت و حذف برخی بسته‌ها در چارچوب مصوبه سال ۱۳۹۵ کمیسیون تنظیم مقررات بوده، اما اپراتور‌ها به دنبال تعریف بسته با تعرفه‌های جدید تا سقف همان مصوبه هستند. موضوعی که البته وزارت ارتباطات با آن مخالفت کرده و برایش شرط گذاشته است.

زارع‌پور با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات با هرگونه افزایش قیمتی که منجر به افزایش کیفیت نشود، مخالف است؛ اظهار داشت: «ما به دنبال افزایش سود اپراتور‌ها نیستیم. از آن‌ها توجیهات برای افزیش قیمت و برنامه برای توسعه و افزایش کیفیت خواسته‌ایم. اگر موارد مطرح شده از سوی اپراتور‌ها معقول باشد، با اعمال قیمت جدید موافقت خواهیم کرد مشروط بر اینکه فشار زیادی به مردم وارد نشود.»

گفتنی است مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات در سال ۱۳۹۵، سقف تعرفه خدمات داده تلفن همراه برای سیم‌کارت‌های دائمی را به ازای هر کیلوبایت، ۰.۴ ریال تعیین کرده است؛ یعنی ۴۰ هزار تومان به ازای هر یک گیگابایت!

وزیر ارتباطات همچنین افزایش ۲ برابری سرعت اینترنت، پوشش ۱۰۰ درصدی شبکه ۴G و ۱۰ درصدی شبکه ۵G را از جمله شروط وزارت ارتباطات برای افزایش قیمت اینترنت عنوان کرد که اپراتور‌ها برای عملی شدن آن‌ها باید تعهد بدند.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود ضمن اشاره غیرمستقیم به جنگ روسیه و اوکراین گفت در حال حاضر بخشی از ظرفیت پهنای باند زمینی و دریایی کشور قطع شده، اما مردم آن را احساس نمی‌کنند؛ زیرا طی ۶ ماهه گذشته ۴۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت پشتیبان برای تامین ترافیک بین‌الملل کشور پیش‌بینی کرده‌اند.

امکان استعلام وضعیت فیبرکشی با کد پستی

زارع‌پور با اشاره به آخرین وضعیت فیبرکشی در کشور، نسخه شفابخش ارتباطات ثابت را توسعه شبکه فیبر نوری دانست و گفت: «توسعه ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری در سه سال پروژه‌ای بسیار عظیم بوده و برآورد ما نشان می‌دهد که به سه میلیون کیلومتر فیبر نوری نیازمندیم. در این راستا یک بسته حمایتی آماده کرده‌ایم تا بازیگران و اپراتور‌ها در لایه دسترسی ترغیب شوند که وارد این پروژه شوند.»

به گفته وی قرار است پروانه جدید اپراتوری فیبرنوری صادر شود که در راستای آن هم اپراتور‌های ثابت و هم اپراتور‌های سیار می‌توانند وارد این عرصه شوند. دولت نیز ۵ درصد از درآمد خود از محل اپراتور‌ها را برای توسعه پورت فیبرنوری به آن‌ها اختصاص می‌دهد.

زارع‌پور وعده داد با پای کار آمدن اپراتور‌ها جهت توسعه فیبر نوری در کشور، طی یکی دو ماه آینده مردم می‌توانند با وارد کردن کد پستی خود در سایت iranfttx.ir از زمان و وضعیت فیبرکشی در محله‌شان مطلع شوند.

وزیر ارتباطات همچنین به بحث شبکه ملی اطلاعات اشاره کرده و خاطر نشان کرد هر هفته جلسه‌ای با شورای معاونین برای پیشبرد شبکه ملی اطلاعات تشکیل می‌شود: «تاکنون ۲۸ جلسه در خصوص شبکه ملی اطلاعات تشکیل شده است. اکنون میانگین سرعت اینترنت ثابت و سیار در حدود چند ۱۰ مگابیت بر ثانیه است و ما به دنبال سرعت چند ۱۰۰ مگابیتی در شبکه بر بستر شبکه ملی اطلاعات هستیم. حتی گفته‌ایم که ۱۰ درصد پورت‌های فیبر نوری باید یک گیگابیت باشد.»

دولت هوشمند جایگزین دولت الکترونیک

زارع‌پور با تاکید بر تفاوت‌های دولت الکترونیک و دولت هوشمند اظهار داشت دولت الکترونیک بر بهینه کردن فرآیند‌ها تمرکز داشته، اما دولت هوشمند با استفاده از هوش مصنوعی و حکمرانی مبتنی بر داده می‌توان یک سری از فرآیند‌ها را حذف کرد.

او با اشاره به تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۱ اظهار داشت تا شهریورماه کلیه دستگاه‌های اجرایی باید پنجره واحد خدمات الکترونیکی خود را راه اندازی کنند و تا دی ماه امسال نیز وزارت ارتباطات پنجره واحد ملی را راه‌اندازی می‌کند:

«به این ترتیب به جای اینکه ده‌ها سامانه از سوی دستگاه‌های اجرایی وجود داشته باشد، هر دستگاه می‌تواند همه خدمات را در یک پنجره واحد به مردم ارائه دهد و مردم طعم شیرین فناوری در حکمرانی داده را می‌چشند. مجموعه‌ای از خدمات با کیفیت در قالب اپراتور‌های خدمات رسان بر بستر شبکه ملی اطلاعات ارائه خواهد شد.»

وزیر ارتباطات در بخش دیگر سخنان خود به سامانه نظارت مردمی اشاره کرد و گفت در تعامل با معاونت اداری استخدامی ریاست جمهوری، تا هفته دولت از فاز اول این سامانه رونمایی خواهد شد. سامانه‌ای که این فرصت را در اختیار مردم قرار می‌دهد تا به صورت آنلاین، نظرات خود را درباره استفاده از خدمات آنلاین دستگاه‌ها، کیفیت خدمت‌رسانی و شیوه برخورد در مراجعات حضوری و… را اعلام کنند. دولت نیز در لحظه از رضایت و شکایات مردم از دستگاه‌های مختلف آگاه خواهد شد.

وی چشم انداز تحول دیجیتال را مستلزم پیاده سازی فناوری‌های هوش مصنوعی در دستگاه‌های اجرایی عنوان کرد و گفت: «دولت هوشمند، حکمرانی مبتنی بر داده است و می‌تواند توسعه زیرساخت‌ها و حل مشکلات مجوز کسب و کار‌ها را به همراه داشته باشد. تا شهریور ماه ۳۰ درصد خدمات پرکاربرد دستگاه‌های اجرایی به صورت غیر حضوری و هوشمند در اختیار مردم قرار می‌گیرد.»

به دنبال استقلال کامل در حوزه فضایی

زارع‌پور با بیان اینکه ایران جزو ۱۰ کشور دنیا است که توانمندی ساخت ماهواره بومی و پرتابگر داخلی را دارد ابراز امیدواری کرد کشور به زودی تبدیل به مرکز منطقه‌ای پرتاب‌های لایه لئو شود.

او همچنین استقلال کامل در حوزه فضایی و قرار دادن ماهواره در لایه‌های مختلف را از اصلی‌ترین اهداف وزارت ارتباطات در این حوزه عنوان کرد: «ظرفیت‌های بسیار خوب و نیروی انسانی با انگیزه در حوزه فضایی داریم و راهبرد ما نیز استفاده حداکثری از ظرفیت فضا برای حل مشکلات مردم و کاربردی کردن صنعت فضا است. برای کاربردی سازی صنعت فضایی از اطلاعات فضایی برای حل مشکلات استفاده خواهیم کرد و تاکنون نیز ۴ سامانه از جمله سامانه پایش آتش سوزی، منابع آبی و گرد و غبار را در این راستا راه‌اندازی کردیم. در همین حال سرریز فناوری‌های فضایی در صنایع دیگر می‌تواند مشکلات صنایع کشور را حل کند که در این زمینه نیز با وزارت صنعت برنامه‌هایی را پیش می‌بریم.»

وزیر ارتباطات در پایان وعده داد در راستای نوسازی و مدرن‌سازی شبکه پستی کشور نیز مرکز تجزیه و مبادلات هوشمند پست در همه استان‌ها راه‌اندازی می‌شود: «پیش از این بزرگترین مرکز تجزیه و مبادلات هوشمند پست در تهران راه اندازی شده بود.»

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
اسماعیل کارآموز
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۷
0
0
اقای وزیر در خانه ای مستاجر یم.خواستم تلفن ثابت بگیرم.که تلفن قبلی 150هزار تومن بدهکاربوده.که مخابرات تلفن را جمع کرده.دفتر خدماتی میگه 150هزار تومن بپرداز وهمچنین 218هزار تومن برای تلفن جدید واریز کن تاسیم کشی انجام شود ،این عدالت در اسلام است .مخابرات تلفن بذده ،150 هزار تومن هم ، . . .این حمایت مردم ضعیف است یا ضعیف کشی ست .لطفا چاره ای بنمایید.هزاران مورد هست.ممنون
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->