سفر با اتوبوس در مشهد سریع‌تر می‌شود انتصابات جدید در شهرداری مشهد (۱۰ تیر ۱۴۰۴) اقدامات توسعه‌ای، تجهیز و بهسازی در سایت بانوان بوستان‌های بهشت و ارم مشهد در سال ۱۴۰۴ شهردار مشهد مقدس: دو توقفگاه ناوگان باری با ظرفیت توقف ۷۰۰ خودرو سنگین افتتاح می‌شود معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان به باکو رفت بهره‌برداری از بوستان بانوان بسیج مشهد تا پایان ماه صفر سال ۱۴۰۴ جابه‌جایی بیش از ۶ میلیون مسافر از طریق پایانه‌های مسافربری شهرداری مشهد در سه ماه نخست سال ۱۴۰۴ دامپزشکی خراسان رضوی درباره قربانی‌کردن دام در معابر عمومی خراسان رضوی هشدار داد تداوم آلودگی هوا در کلانشهر مشهد (۱۰ تیر ۱۴۰۴) بهره‌برداری از ۵۵‌ هزار مترمربع توقفگاه جدید در مشهد برای ناوگان باری سنگین تا پایان ۱۴۰۴ اجرای پرشتاب پروژه‌های شهری مشهد در میدان انقلاب و تقاطع غیرهم‌سطح ابوطالب حسینیه‌ای به وسعت شهر مشهد ۶۰۳ مدرسه در مشهد و خراسان رضوی آماده برای اقامت زائران در تابستان درباره کوچه ناظر در خیابان شهید هاشمی‌نژاد مشهد | تاریخ کهنه کوچه «باغ نو» ورود ناوگان جدید اتوبوس‌رانی مشهد از اواسط سال ۱۴۰۴ | ۵۰۰ دستگاه اتوبوس به صورت کف‌کوتاه فعال هستند رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد: دستگاه‌های دولتی به تعهداتشان در قبال تصفیه‌خانه سپتاژ عمل کنند پیشرفت کند پروژه‌های زودبازده ۳ در حاشیه شهر مشهد نظارت فعالانه شهرداری مشهد بر جمع‌آوری متکدیان در ایام محرم و دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: مردم با هر نوع تفکری پای ایران ایستادند هوای کلانشهر مشهد، همچنان «ناسالم» (۹ تیر ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد: آتش‌نشانی، پیشانی مدیریت شهری است
سرخط خبرها

جایگاه ویژه شورا‌ها در نظام دینی

  • کد خبر: ۱۰۶۷۴۰
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۷
جایگاه ویژه شورا‌ها در نظام دینی
حسن موحدیان - رئیس شورای اسلامی شهر مشهد

در دین مبین اسلام «و امرهم شورا بینهم» را داریم که مسئله بسیار مهمی است. مفهومش آن است که در چهارچوب دین، آنچه مردم می‌خواهند باید اتفاق بیفتد. در نامه حضرت امیرالمؤمنین علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) به مالک اشتر نخعی به‌روشنی آمده که «مالک! در آنچه مردم می‌خواهند، عادتشان است و خلاف اسلام هم نیست، تغییری نده.» این تأکید حضرت امیر (ع) بر اهمیت نقش دیدگاه مردم است.

نظام شورا‌ها در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. حضرت امام خمینی (ره) هم به این مسئله باور داشت و پیروزی انقلاب اسلامی نیز در چهارچوب دین به رأی و نظر مردم گذاشته شد. یعنی مردم همه کاره هستند، اما در چهارچوب دین. به عبارتی دیگر، مردم درباره آنچه خلاف دین نیست، می‌توانند تصمیم بگیرند و انجام بدهند. این مسئله پس از پیروزی انقلاب اسلامی به شورا‌ها هم سرایت کرد.

حضرت امام خمینی (ره) در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، وقتی از یک شهر دیگر نماینده‌ای برای یک شهر انتخاب شد، نهیب زدند و گفتند این کار درست نیست. نماینده‌ای که در یک شهر انتخاب می‌کنید، باید از مردم همان شهر باشد. یعنی ما ببینیم مردم در مناطق مختلف کشور چه می‌خواهند. مردم باید در امور مشارکت کنند. شورا‌ها نیز بر پایه تصمیم مردم شکل می‌گیرد. اینکه به چه کسانی با چه شعار‌هایی رأی بدهند و هرکس هم انتخاب شود، بیاید و به مردم خدمت کند.

شورا‌ها در نظام دینی ما جایگاه خاصی دارند و این مسئله حاکی از اهمیت رأی قاطبه مردم است. البته این بدان معنی نیست که حقوق اقلیت فراموش شود. بلکه باید حقوق آن‌ها هم به‌صورت جدی پیگیری شود. بعد از انقلاب اسلامی انتخابات مختلف برگزار شده است و مردم همیشه در تصمیم گیری‌ها نقش داشته اند.

رویکرد شورای اسلامی شهر مشهد نیز در دوره جدید توجه به محرومان و در یک کلمه «حاشیه شهر» است؛ افرادی که مستضعف هستند و باید به آن‌ها بیشتر توجه شود. به‌عبارتی شورای ششم به دنبال توسعه متوازن در شهر است.

در حمل و نقل، شورا در موضوع قطارشهری و وسایل حمل و نقل عمومی حساسیت ویژه‌ای دارد و شهردار هم مصوبه‌ای آورد و اعلام کرد که شهر و به ویژه حاشیه شهر مشهد به اتوبوس‌های جدید نیاز دارد.

در شهرسازی نیز به معماری ایرانی و اسلامی توجه جدی داریم و البته در آن رعایت چهارچوب‌های قانونی مهم است و نباید برای مردم مزاحمت ایجاد شود. در این شورا مصوبات زیادی درباره ایثارگران داشته ایم که امیدواریم انجام شود. کمیسیون ورزش و جوانان و کمیسیون بانوان و خانواده از جمله کمیسیون‌هایی است که در این شورا تشکیل دادیم و برایمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بودند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->