به گزارش شهرآرانیوز؛ رویداد بینالمللی «ماه امت» که از ششم اردیبهشتماه کار خود را در محله گلشهر مشهد آغاز کرده است، رفتهرفته به روزهای پایانی خود نزدیک میشود. این رویداد که فرصتی برای اجرای هنرمندان افغانستانی، لبنانی، پاکستانی و ایرانی به شمار میرود، علاوه بر شهروندان مناطق مختلف، میزبان شماری از مسئولان شهری و استانی هم بوده است.
در این گزارش نگاهی انداختهایم به نظرات آنها و نیز شماری از هنرمندان درباره این رویداد بینالمللی که زمینهساز وحدت هرچهبیشتر امت اسلامی بهویژه همسایگان شرقی ما میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در جریان بازدید از این رویداد، گفت: باید تلاش کنیم در وضعیت کنونی جهان بین دو ملت جدایی نیفتد و امیدوارم رویداد «ماه امت» در این راستا اثرگذار باشد.
حسن موحدیان اظهار کرد: با توجه به حضور شماری از مردم افغانستان در ایران، ما به عنوان میزبان در مقابل آنها وظایفی داریم که یکی از این وظایف، تلاش برای میزبانی هرچه بهتر از مهمانانمان است. ما با ملت افغانستان اشتراکهای زیادی مانند زبان، دین و فرهنگ مشترک داریم و برگزاری رویداد بین المللی «ماه امت» این نقاط مشترک بین دو ملت را به هم متصل میکند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی هم گفت: وحدت بلاد اسلامی با پشتوانه برنامههای فرهنگی مانند «ماه امت»، عمق پیدا میکند.
جواد کریمی قدوسی اظهار کرد: برنامههایی مانند رویداد بین المللی «ماه امت» باید پیش از این به مرحله اجرا درمی آمد و تا امروز برنامههایی با این عمق و وسعت را بیشتر شاهد میبودیم.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد نیز با بیان اینکه جایگاه مشهد، جایگاهی بین المللی بوده و اینجا نقطهای برای تابیدن به عالم است، افزود: وجود پربرکت امام رضا (ع) در زمان حیاتش مانند چلچراغی برای گفتگو بین ادیان مختلف بوده است و به همین دلیل وقتی که امام رضا (ع) به مشهد آمد، این شهر به محلی برای گفت وگوی دینهای مختلف تبدیل شد.
مجید طهوریان عسکری با بیان اینکه موضوع هویت نیز برای شورای ششم دارای اهمیت است، ادامه داد: هویت یعنی همین دوستی و ارتباط ملل با یکدیگر. این هویت در ارتباط کشورهای هم زبان، کشورهای حوزه نوروز و فارسی زبانها معنای جدی تری پیدا میکند. با توجه به اینکه نگاه ما، نگاهی جهانی است، باید ارتباط بین مشهد با جهان تشیع، ارتباطی تنگاتنگ باشد.
فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی مشهد، نیز بیان کرد: مشهد به واسطه حضور امام رضا (ع) شهری بین المللی است و در این راستا باید در برنامه هایش این نگاه بین المللی نیز دیده شود. امیدوارم این گونه رویدادها مانند رویداد بین المللی «ماه امت» قدمی در مسیر اتحاد و یکدلی امت واحده اسلامی باشد.
همچنین به گفته رئیس کمیسیون سامان دهی حاشیه شهر شورای اسلامی شهر مشهد، حضور از چهار کشور در رویداد «ماه امت» باعث بالارفتن سطح هویت و تقویت ارتباطات شهر مشهد بین این کشورها شده است.
سیدابراهیم علیزاده افزود: این حرکت بین کشورهای همسایه ایران باعث اتحاد بیشتر میشود و افزایش همدلی بین آنها میتواند منشأ اثر برای ارتباطات بعدی باشد.
مجید عسکری، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی، نیز گفت: برگزاری رویداد «ماه امت» در منطقهای مانند گلشهر باعث رشد ارتباطات و اقتصاد این محدوده و شناخت ظرفیتهای عظیم آن میشود.
شیخ حسین بحمد، مدیرگروه «سرود رعد» کشور لبنان، نیز بر اهمیت گفتگو بین اقوام مختلف با زبان هنر تأکید کرد و گفت: هنر و به خصوص موسیقی زبان مشترک بین اقوام مختلف به شمار میآید و باعث هم بستگی آنها میشود.
جواد تابش، مدیر گروه موسیقی سنتی و عرفانی افغانستان، نیز بیان کرد: ما با شهرهای خراسان قدیم یک ملت محسوب میشویم. چون دارای یک فرهنگ مشترک هستیم. برای تقویت هم بستگی و همدلی بین دولتهای ایران و افغانستان به ایران آمده ایم و با علاقه زیاد در رویداد «ماه امت» آهنگهای مذهبی اجرا کردیم.
حسین کمیلی، مدیر مجموعه مردمی «صف» در حاشیه شهر مشهد، نیز با اشاره به اینکه چشم ما باید ظرفیتهای موجود در مشهد را ببیند و یکی از این ظرفیتها منطقه گلشهر است، افزود: ما در مشهد باید روی موضوعهایی سرمایه گذاری کنیم که مربوط به پیدایش شهرمان است و در شهرهای دیگر وجود نداشته و منحصر به این شهر است.