تصادف شدید دو خودرو در جاده کلات - مشهد ۸ مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدارس پنج شهرستان در سیستان و بلوچستان فردا (سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری شد پشت پرده انفجار بندر شهید رجایی؛ قصور در نگهداری مواد خطرناک تصادف در جاده قدیم قم _ کاشان ۶ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب درجه‌بندی و حفاظت از غار‌های ارزشمند خراسان رضوی در کارگروه ملی غارشناسی شمار جانباختگان حادثه بندرعباس به ۶۵ تن رسید + فیلم کشف ۷۷ کیلوگرم حشیش از خودرو سواری در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) امکان پرداخت خسارات طوفان به شهروندان تهرانی از طریق محاکم قضایی+ویدئو استرداد روزانه هزار و ۸۰۰ تبعه غیرمجاز افغانستانی از دوغارون به کشورشان پرداخت بیش از ۲.۵ همت مستمری به مددجویان خراسان رضوی | حدود ۶۷ هزار نفر، مشمول دریافت کمک‌های خاص هستند یادی از «ناصر دیوان کازرونی» نماد مقاومت ایران در جنگ جهانی اول | او ارتشی یک نفره بود علیه استعمار قطره قطره خون‌هایی که دریای عشق شدند فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری مجوز فعالیت قانونی دارند راز عجیب پیداشدن اسکلت مرد روی تخت خانه متروکه در مشهد + عکس هشدار خود مراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی «گریه واجب» می‌شویم! هرآنچه باید درباره روش های مصرف، نگهداری و پخت برنج بدانید | راه و رسم پلوخوری اماواگر‌های بیمه فرزند پسر بالای ۱۸ سال آغاز مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان در مشهد دفع انگل با این میوه خوشمزه! شاخص BMI | معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟ جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ مرگ‌ومیر نوزادان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد، ۵۰ درصد کاهش یافت نرخ باروری کل در خراسان رضوی ۳۶ درصد کمتر از حد مطلوب است بانوی مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا چهارشنبه با احتمال رگبار باران
سرخط خبرها

آثار «فورس ماژور» و یا «قوه قاهره» در قرارداد چیست؟

  • کد خبر: ۱۰۷۶۰۰
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۲
آثار «فورس ماژور» و یا «قوه قاهره» در قرارداد چیست؟
پذیرفتن «فورس ماژور» در قرارداد‌ها به این صورت است که اولا اجتناب ناپذیر باشد و شخص قدرتی برای رفع خطر نداشته باشد، همچنین رویداد باید پیش بینی ناپذیر باشد و اتفاق از توان، اختیار و مسئولیت متعهد خارج باشد.

فرزانه عمادی | شهرآرانیوز؛ «فورس ماژور» Force Majeure اصطلاحی است حقوقی که نخستین بار در قانون مدنی فرانسه به کار رفت. اگرچه در زبان فرانسوی این واژه دارای معانی عام و خاص است، اما در قوانین حقوقی کشورمان «قوه قاهره» یا «قوه قهریه» نیز معانی می‌شود. فورس ماژور به معنای رویداد و حالتی پیش بینی ناپذیر است که خارج از قدرت اشخاص متعهد در قرارداد رخ دهد که شخص نمی‌تواند به تعهدات خود پایبند باشد. اتفاقات طبیعی که هیچ کس در وقوع آن نقشی نداشته باشد نیز «قوه قاهره» هستند. وقوع آتش سوزی، سیل و زلزله از مصادیق قوه قاهره محسوب می‌شوند.

پذیرفتن «فورس ماژور» در قرارداد‌ها به این صورت است که اولا اجتناب ناپذیر باشد و شخص قدرتی برای رفع خطر نداشته باشد، همچنین رویداد باید پیش بینی ناپذیر باشد و اتفاق از توان، اختیار و مسئولیت متعهد خارج باشد.
انحلال قرارداد و تعلیق قرارداد از آثار «فورس ماژور» است که باعث می‌شود قرارداد منحل شود و یا به صورت موقت متوقف شود که تشخیص آن با دادگاه است.

چنانچه اشخاص متعهد به درستی انجام وظیفه نکنند و یا فروشنده از مواد مرغوب در جنس سفارش شده استفاده نکند و در صورتی که شخص ورشکسته شود، قوه قهریه محسوب نمی‌شود و نمی‌توان از «فورس ماژور» در قرارداد استفاده کرد حتی اگر این اتفاقات پیش بینی ناپذیر باشند.
بار اثبات قوه قهریه بر عهده متعهد می‌باشد. در واقع فرد متعهد باید وقوع اتفاق یا علت خارجی که به عهده او نیست را اثبات کند. در صورتی که متعهد چنین موردی را ثابت کند، محکوم به پرداخت خسارت نخواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->