عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آثار «فورس ماژور» و یا «قوه قاهره» در قرارداد چیست؟

  • کد خبر: ۱۰۷۶۰۰
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۲
آثار «فورس ماژور» و یا «قوه قاهره» در قرارداد چیست؟
پذیرفتن «فورس ماژور» در قرارداد‌ها به این صورت است که اولا اجتناب ناپذیر باشد و شخص قدرتی برای رفع خطر نداشته باشد، همچنین رویداد باید پیش بینی ناپذیر باشد و اتفاق از توان، اختیار و مسئولیت متعهد خارج باشد.

فرزانه عمادی | شهرآرانیوز؛ «فورس ماژور» Force Majeure اصطلاحی است حقوقی که نخستین بار در قانون مدنی فرانسه به کار رفت. اگرچه در زبان فرانسوی این واژه دارای معانی عام و خاص است، اما در قوانین حقوقی کشورمان «قوه قاهره» یا «قوه قهریه» نیز معانی می‌شود. فورس ماژور به معنای رویداد و حالتی پیش بینی ناپذیر است که خارج از قدرت اشخاص متعهد در قرارداد رخ دهد که شخص نمی‌تواند به تعهدات خود پایبند باشد. اتفاقات طبیعی که هیچ کس در وقوع آن نقشی نداشته باشد نیز «قوه قاهره» هستند. وقوع آتش سوزی، سیل و زلزله از مصادیق قوه قاهره محسوب می‌شوند.

پذیرفتن «فورس ماژور» در قرارداد‌ها به این صورت است که اولا اجتناب ناپذیر باشد و شخص قدرتی برای رفع خطر نداشته باشد، همچنین رویداد باید پیش بینی ناپذیر باشد و اتفاق از توان، اختیار و مسئولیت متعهد خارج باشد.
انحلال قرارداد و تعلیق قرارداد از آثار «فورس ماژور» است که باعث می‌شود قرارداد منحل شود و یا به صورت موقت متوقف شود که تشخیص آن با دادگاه است.

چنانچه اشخاص متعهد به درستی انجام وظیفه نکنند و یا فروشنده از مواد مرغوب در جنس سفارش شده استفاده نکند و در صورتی که شخص ورشکسته شود، قوه قهریه محسوب نمی‌شود و نمی‌توان از «فورس ماژور» در قرارداد استفاده کرد حتی اگر این اتفاقات پیش بینی ناپذیر باشند.
بار اثبات قوه قهریه بر عهده متعهد می‌باشد. در واقع فرد متعهد باید وقوع اتفاق یا علت خارجی که به عهده او نیست را اثبات کند. در صورتی که متعهد چنین موردی را ثابت کند، محکوم به پرداخت خسارت نخواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->